Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Apšvarinta A.Kleizienės parduotuvė Užupyje: policija paaiškino, kodėl susisiekė tik po paros

Verslininkė, grožio ir sveikatos namų „Molecule“ ir „Atomo“ savininkė Agneta Kleizienė susidūrė su nemalonia situacija. Vidurdienį buvo apvogta jos parduotuvė, įsikūrusi viename iš prestižinių Vilniaus mikrorajonų. Tiesa, nors ilgapirščius atpažinti padėjo moters sekėjai, policija ją apie pradėtus veiksmus informavo tik po paros.
Agneta Kleizienė
Agneta Kleizienė / Asmeninio archyvo nuotr. ir stop kadrai

Agneta Kleizienė susidūrė su nemalonia situacija – buvo apvogtas jos butikas „Atomo“, esantis pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje – Užupyje. Moteris pasakojo, kad tuo metu parduotuvėje buvo darbuotoja, kuri aptarnavo klientą, tačiau tai nesutrukdė ilgapirščiams pasisavinti salone buvusios prekės.

„Tuo metu parduotuvėje dirbusi pardavėja aptarnavo kitą žmogų, darė jam pinigų grąžinimą. Matė, kad atėjo du vyrai, bet atrodė, kad jie jau išeidinėjo. Vienas galiausiai ir išėjo, tačiau kitam pravėrus duris, jis grįžo. Jis pridengė savo kolegą, kuris paėmė veido aparatą ir tiesiog išbėgo“, – Žmonės.lt sakė apsaugos kamerų vaizdą mačiusi A.Kleizienė.

Asmeninio albumo nuotr./Vagystė Agnetos Kleizienės parduotuvėje
Asmeninio albumo nuotr./Vagystė Agnetos Kleizienės parduotuvėje

Verslininkė pasakojo, kad ilgapirščiai atrodė neblaivūs, tačiau salone dirbusi moteris tuo metu negalvojo, jog jie – vagys.

„Pardavėjai pasirodė, kad jie čia netyčia užklydo ir greitai išeis, todėl nebandė jų išprašinėti“, – sakė A.Kleizienė.

Į butiką „Atomo“ patekę galimai neblaivūs asmenys pavogė veido aparatą, kurio vertė 230 eurų. Laimei, kitų prekių nelietė.

„Matėsi, kad prie iš pradžių viską apsižiūrėjo. Iš pradžių nuėjo prie akinių, tada jau bandė išeiti, o kai pamatė, kad pardavėja su klientu paėjo toliau, jie priėjo prie tų aparatų ir žiūrėjo į jų kainas. Paėmė vieną didelį, kurio vertė buvo net didesnė – apie 700 eurų, bet tikriausiai jis buvo per didelis išsinešti, nes per daug pastebimas“, – Žmonės.lt sakė A.Kleizienė.

Miglės Tareilytės nuotr./Agneta Kleizienė
Miglės Tareilytės nuotr./Agneta Kleizienė

Po visos šios situacijos Agneta savo socialinių tinklų paskyroje pasidalino jos butiką apšvarinusių asmenų nuotraukomis, pagal kurias jie buvo labai greitai atpažinti. Pasak A.Kleizienės sekėjų, ši vagystė jiems jau ne pirma.

„Aš paskelbiau jų nuotraukas ir su sekėjų pagalba juos gana greitai identifikavome. Jie sakė man, kad tie asmenys jau gerai žinomi visame Užupyje, bet kas labiausiai padėjo atpažinti, tai iš to paties miestelio kilę žmonės. Aš jau net turiu tų asmenų socialinių tinklų profilius. Matosi, kad net tatuiruotės yra absoliučiai identiškos“, – sakė A.Kleizienė.

Šiuos asmenis teigė pastebėję ir kiti Užupyje įsikūrę verslininkai, kurie atkreipė dėmesį į tai, kad rajone dažnai dingsta paspirtukai ir kiti daiktai.

„Kaimynai skundėsi, kad dažnai aplink juos dingsta paspirtukai. Sakė, kad ir parkinguose jie ten siaučia. Buvau paviešinusi jų nuotraukas, todėl tikrai daug žmonių matė juos“, – sakė Agneta.

Verslininkė sakė, kad ši vagystė yra lyg neseniai atsidariusios parduotuvės krikštas. Pasirodo, jog Užupyje Agnetos salonas duris pravėrė vos prieš porą savaičių.

„Ši vagystė yra lyg salono krikštas, nes atsidarėme čia tik prieš dvi savaites. Sakyčiau, kad Užupyje apskritai yra pavojinga, nes dažnai praeina visokie išgėrę žmonės, vagys“, – kalbėjo A.Kleizienė.

Agneta Kleizienė taip pat neslėpė, kad po šio įvykio skirs daugiau dėmesio salono apsaugai, o su darbuotojais jau spėjo susitarti, ką darys pasitaikius panašiems atvejams.

„Teks įstatyti vartelius su signalais, nes tikrai nėra saugu, kad viduryje dienos bando vogti prekes. Juk ir pardavėjai labai nemalonu, bet apsitarėme viduje, kad labiau saugosimės. Ateityje, jei mūsų dėmesį patrauks panašūs asmenys, mes juos iš karto išprašysime“, – Žmonės.lt sakė A.Kleizienė.

Agneta pasakojo pareiškimą policijai internetu pateikusi dar antradienį apie pietus, tačiau pareigūnai su ja susisiekė tik kitą dieną.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą

Portalui Žmonės.lt susisiekus su Vilniaus policijos atstove Julija Samorokovskaja, paaiškėjo, kad trečiadienį popiet jau atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Kaip informavo pareigūnė, antradienį 12.50 val. buvo gautas pranešimas dėl įvykdytos vagystės parduotuvėje. Kadangi buvo kreiptąsi per portalą ePolicija.lt, informacija buvo perduota Vilniaus m. trečiajam policijos komisariatui. Jie pradėjo aplinkybių patikslinimą.

„Kadangi pareiškėja pateikė tikrai daug medžiagos (nuotraukos, vaizdo įrašai), pareigūnai tą medžiagą vertina, apdoroja ir atlieka savo pareigą, t.y. bando nustatyti, kur yra pavogti daiktai ir vagystę įvykdžiusius asmenis“, – Žmonės.lt sakė J.Samorokovskaja.

Ji paaiškino, kodėl su pranešėja buvo susisiekta tik kitą dieną.

„Ne visuomet pirmieji pareigūnų žingsniai prasideda nuo susisiekimo su pareiškėju. Pranešėja šiuo atveju pateikė labai išsamią informaciją, reikalingą pareigūnams. Tai, kad pareigūnai nesusiekė su pranešėju, neturi įtakos nusikalstamos veikos išaiškinimui ir atskleidimui“, – sakė policijos atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius