Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Artūras Zuokas prabilo apie skyrybas su Agne: „Daug kas stebėjosi, kaip galėjome būti kartu“

Jau kurį laiką viešojoje erdvėje netyla kalbos apie daugelio idealia laikytos garsių politikų Agnės ir Artūro Zuokų šeimos skyrybas. Pora pasuko skirtingais keliais po 27 metų bendro gyvenimo. Anksčiau iširusios santuokos priežastis komentavo tik Agnė, tačiau dabar ryžosi prabilti ir Artūras.
Artūras ir Agnė Zuokai
Artūras ir Agnė Zuokai / TV3 ir Gretos Skaraitienės nuotr.

Kalbos apie Agnės ir Artūro Zuokų skyrybas sklandė apie pusmetį, tačiau pasitvirtino šių metų birželio viduryje, kai 15min pranešė, kad pradėtas oficialus skyrybų procesas. Tuomet paaiškėjo, kad skyrybų iniciatorė – A.Zuokienė.

Anksčiau Artūras šia tema nedaugžodžiavo, skyrybų priežastis įvardijo tik Agnė, bet dabar jas apibrėžė ir jis pats.

TV3 nuotr./Artūras Zuokas
TV3 nuotr./Artūras Zuokas

A.Zuokas laidos „Prieš srovę“ kūrybinei grupei atvirai papasakojo apie širdies reikalus, skyrybų priežastis ir turto dalybas.

Pokalbio metu Artūras ne kartą pabrėžė, kad skyrybos vyksta ne jo iniciatyva ir ne jo noru. Paklaustas, ar skyrybų priežastis – pasibaigusi meilė, vyras atsakė aptakiai.

„Amžina meilė yra. Tik temperatūra skirtinga. Yra momentas, kai daužosi širdis vos pamačius savo mylimą žmogų, bet ateina momentas, kai jausmai tampa kitokie, bet nereiškia, kad jie prastesni nei pirmieji. Ir nereiškia, kad tai pakankama priežastis skirtis“, – sakė jis.

TV3 nuotr./Artūras Zuokas
TV3 nuotr./Artūras Zuokas

Politikas neslėpė, kad beveik per tris dešimtmečius trukusią santuoką jie išgyveno visko – ir nuopuolių, ir pakilimų ir, jo manymu, šis kartas nėra kažkoks ypatingas, tiesiog būna, kad žmonių gyvenime ateina etapas, kai jie užsinori kardinaliai viską pakeisti. Matyt, Agnei ir atėjo toks etapas.

„Mes su Agne esame labai skirtingi. Jei aš sakau, kad gražu, ji sakys, kad ne, jei aš sakysiu „lekiam“, ji – „palaukiam“. Ir taip buvo visada. Daug kas stebėjosi, kaip būdami tokie skirtingi išvis galėjome būti kartu“, – atvirai kalbėjo A.Zuokas TV3 laidoje „Prieš srovę“, kurią žiūrovai išvys antradienio vakarą.

TV3 nuotr./Artūro Zuoko interviu
TV3 nuotr./Artūro Zuoko interviu

Paklaustas, ar jo širdis laisva šiuo metu, Artūras atsakė taip: „Aš noriu būti laimingas, kad manimi kažkas rūpintųsi, paklaustų, kaip gyvenu, vakarienę padarytų... aš gi tik žmogus. Bet šiuo metu prioritetai ne tie.“

TV3 nuotr./Zuokų namai
TV3 nuotr./Zuokų namai

O į klausimą, kokia moteris jam yra ideali, atsakė labai trumpai: „Mylinti.“

15min primena, kad A.Zuokienė teismo prašė taikyti laikinąsias apsaugos priemones jos su vyru sukauptam turtui, tačiau A.Zuokas tai apskundė. Vis dėlto Vilniaus apygardos teismas skundą atmetė.

A.Zuokienė prisipažino, kad jau kuris laikas ji jaučia sistemingą vyro veikimą prieš ją. Daugiausia tai susiję su turtu, kurį A.Zuokas šiuo metu neva stengiasi kaip įmanoma greičiau išparduoti.

Parengiamasis posėdis Agnės ir Artūro Zuokų byloje Vilniaus miesto apylinkės teisme vyko rugpjūčio 26-ąją. Tiesa, jis užtruko tik kiek daugiau nei dešimt minučių. Posėdyje dalyvavo tik A.Zuokas.

Išgirdęs klausimą, dėl ko nesutaria, kad prireikė net teismų, A.Zuokas patikino neturintis tam atsakymo. Vis dėlto pripažino, kad galvos skausmą kelia ir turtas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Agnė ir Artūras Zuokai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Agnė ir Artūras Zuokai

Zuokų skyrybų byloje turės būti išspręsti klausimai dėl santuokos nutraukimo, santuokoje įgyto turto padalijimo, taip pat aspektai, susiję su vaiko globa – nepilnamečio vaiko gyvenamosios vietos nustatymas, išlaikymo jam priteisimas ir bendravimo tvarkos nustatymas.

Kitas teismo posėdis, anot A.Zuokienės, bus tik spalio mėnesį. Kaip ji teigė, jeigu situacija nesikeis, jeigu esą toliau bus užsispyrusiai laikomasi tam tikrų pozicijų ar sistemingai veikiama prieš ją, bus prašoma mediacijos.

„Aš tiesiog nepažįstu to žmogaus, gyvenau su kitu žmogumi. Dėl to noriu, kad būtų skirta mediacija – tada bus teisinė kalba, argumentų kalba. Ne įžeidinėjimai, ne žeminimas, o tiesiog teisinė kalba“, – sprendimą kalbėdama su 15min argumentavo moteris.

Tai buvo pirmoji santuoka tiek Agnei, tiek Artūrui. Jiedu kartu praleido daugiau nei 25 metus, turi tris vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas