Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Garsenybės įvertino naują restoraną Vilniuje: ragavo Karibų virtuvės patiekalų

Egzotiški patiekalai ir lotyniški ritmai – taip savo svečius pasitiko naujas restoranas sostinėje „Rhum Room“. Nuo pernai veikiantį romo barą papildė originalūs patiekalai įkvėpti egzotiškųjų Karibų.
Audrius Bružas
Audrius Bružas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Tautvydo Stuko nuotr./„Rhum Room“ atidarymo akimirka
Tautvydo Stuko nuotr./„Rhum Room“ atidarymo akimirka

Trečiadienio vakarą svečiai traukė į naujo restorano atidarymą, čia ragavo Karibų virtuvės patiekalų: nuo Trinidado apkepo ir Jamaikos prieskoniais apibertos „jerk“ vištienos iki kreolinio upėtakio su lengvu romo prieskoniu bei Karibų įkvėptų desertų.

Paragauti netradicinių patiekalų atvyko Darius Užkuraitis, Erica Jennings, Žygis Stakėnas, Audrius Bružas ir kiti.

Aktorius Audrius Bružas pasakojo, kad nebijo ir mėgsta ragauti naujus patiekalus: „Nesu buvęs Karibuose, tai negaliu pasakyti, kad mėgstu šią virtuvę. Tačiau mėgstu ragauti įvairių skonių, kurie yra nepatirti.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Rhum Room“ atidarymo akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Audrius Bružas

Iš tikrųjų, man egzotiški patiekalai yra tarakonai, kirmėlė, kokios buliaus akys – tokių nesu ragavęs, bet jei pasitaikytų proga, tai jos nepraleisčiau“, – Žmonės.lt sakė A.Bružas.

Restorano atidaryme apsilankęs Žygis Stakėnas taip pat teigė, kad yra egzotiškų virtuvių mėgėjas ir pasitaikius progai visada išbando kažką naujo.

„Mėgstu išbandyti, išragauti viską. Nepasakyčiau, kad esu gurmanas ir labai vaikausi ar medžioju kažkokius gurmaniškus patiekalus. Tačiau tikrai neatsisakau, ko neragavęs – paragauju, o ką paragavęs įsimyliu, tą dažniau ragauju.

Su šeima turime tradiciją: kartu su žmona užsidarome virtuvėje, pasileidžiam muziką, aš pjaustau, lupu, marinuoju, skutu, o ji jau prie puodų sukasi. Dažnai gaminame ir kažką egzotiškiau, nes vienas sūnus mėgsta sraiges, austres, krevetes“, – Žmonės.lt pasakojo Ž.Stakėnas.

Ar iš Karibų virtuvės yra ką nors ragavęs? „Taip, suvalgiau Karibų piratą“, – juokavo Ž.Stakėnas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./„Rhum Room“ atidarymo akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Žygis Stakėnas

Atidarymo šventėje dalyvavę svečiai negailėjo komplimentų meniu sudariusiam šefui Jure Glumacui.

„Meniu idėjos pagrindas – augantis poreikis naudoti vietinius ingredientus. Taigi frazė „think global, cook local“ (liet. Mąstyk pasauliniu mastu, bet gamink vietiniu) čia labai tinka. Ypatingųjų patiekalų šioje virtuvėje yra ne vienas. Labiausiai lietuviams neįprasta bus lietuviškojo upėtakio interpretacija, o ilgiausiai svečiai, manau, atsimins bananų desertą su romo taure“, – pasakojo šefas J.Glumacas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Jure Glumacas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Jure Glumacas

Jure yra dirbęs su garsiais viešbučiais, restoranais ir žinomais virtuvės šefais įvairiose pasaulio šalyse. Taip pat jis yra Vilniuje miestiečių itin mėgiamo kulinarinio projekto „Open Kitchen“ vienas iš įkūrėjų bei organizatorių.

Tiesa, nuolat „Rhum Room“ virtuvėje suksis ne Jure, o kitas šefas vardu Lukas Dūda Gulijevas. Jis patirties sėmėsi svetur ir ja dalijosi čia, Lietuvoje, taip pat lietuvių vertinamose restoranuose: „Marche de Provence“ ir „Jurgis ir drakonas“.

„Dabar esu „Rhum Room“. Man patinka, kad tai nedidelis restoranas, todėl turėsiu galimybę prisiliesti prie kiekvieno patiekalo, kuris keliaus „pro langelį“ ant lankytojų stalų“, – teigė šefas L.Dūda Gulijevas.

Tautvydo Stuko nuotr./„Rhum Room“ atidarymo akimirka
Tautvydo Stuko nuotr./„Rhum Room“ atidarymo akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos