Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atidaryta tarptautinė šiuolaikinio autorinio dizaino paroda „Personal Scale“

Trečiadienio vakarą šiuolaikinio meno ir dizaino galerijoje „Vartai“ atidaryta paroda „Personal Scale“. Šioje šiuolaikinio autorinio dizaino projektų parodoje net dvidešimt pavienių ir bendradarbiaujančių įvairių šalių autorių kviečia į diskusiją apie tvarumą be jokių taisyklių.
Tarptautinės šiuolaikinio autorinio dizaino parodos „Personal Scale“ atidarymas
Tarptautinės šiuolaikinio autorinio dizaino parodos „Personal Scale“ atidarymas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Trečiadienio vakarą galerijoje „Vartai“ įvyko tarptautinės šiuolaikinio autorinio dizaino parodos „Personal Scale“ atidarymo renginys. Nuo birželio 17 d. iki liepos 23 d. čia bus pristatomi net dvidešimt pavienių ir bendradarbiaujančių įvairių šalių autorių, kviečiančių į diskusiją apie tvarumą be jokių taisyklių.

Apie tvarumą be jokių taisyklių diskutavo ir į savo individualaus santykio su dizaino kūriniais paieškas leidosi LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, viešbučio „Pacai“ direktorė Rūta Pulkauninkaitė-Macikė, „Lewben Group“ įkūrėjas ir direktorė Vilius ir Rita Kavaliauskai, „Lewben Art Foundation“ direktorė Ugnė Bužinskaitė, MO muziejaus direktorė Milda Ivanauskienė, Vilniaus implantologijos centro gydytojas periodontologas Algirdas Puišys ir verslininkė Roma Puišienė, „Discontract“ technologijų įmonės bendraįkūrėjis ir vadovas Gediminas Jankus, meno kolekcininkė Vilma Dagilienė, verslininkas Romualdas Bakutis, „Jakobsen home“ pardavimų vadovas Niels Kristian Noergaard, Nyderlandų Karalystės ambasadorė Bonny Pascalle Evelyne Horbach, prancūzų instituto Lietuvoje direktorius Thomas Buffin, Lietuvos kultūros instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė ir kiti.

„Parodoje naikinama riba tarp to, ar objektas yra rankų darbo ar pramoninis, pagamintas iš naujos ar perdirbtos medžiagos, natūralus ar sintetinis, unikalus ar sumaniai gaminama masiškai.

Tvarumas čia atsiskleidžia ne tik medžiagoje ar gamybos būde, bet ir asmeninio santykio turėjime, kuris leidžia geriau pažinti mus supančius objektus bei kvestionuoja nusistovėjusį santykį su jais“, – anksčiau teigė „Personal Scale“ parodos kuratoriai, dizaineriai Marija Puipaitė ir Vytautas Gečas.

Parodos atidarymo akimirkos – galerijoje:

Parodoje „Personal Scale“ tvarumo tema skleidžiasi per individualias kūrybines praktikas žvelgiant į gamybos industriją. Autorinio dizaino mastelis leidžia dinamiškiau ir laisvai eksperimentuojant reaguoti į šiandienos dizainerio atsakomybę. Tai veikiau atspindžiai, nuorodos žinomose ar tik nujaučiamose problematikose, nei tiesioginiai komentarai tvarumo kontekste, teigia parodos kuratoriai.

Pasak šiuolaikinio meno galerijos „Vartai“ vadovės Tomos Monginės, šiuolaikinis menas ir dizainas atspindi šiandienos bei kasdienybės aktualijas, tad neišvengiamai tvarumo tema įvairiais diskursais yra nagrinėjama kūrybiniuose procesuose ir sulaukia itin aktyvaus aplinkinių susidomėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas