Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atidengtas išskirtinis Agnės Jagelavičiūtės antkapis – akmuo iš Indijos, žvaigždės ir neeilinė spalva

Gruodį sueis dveji metai, kaip po staigios ir ūmios ligos mirė nuomonės formuotoja, dizainerė, verslininkė Agnė Jagelavičiūtė. Pirmadienį, spalio 7-ąją, garsiai moteriai būtų suėję 44-eri. Šią dieną Karmėlavos kapinėse buvo pašventintas Agnės Jagelavičiūtės atkapis.

Jos mirtis paliko ne tik daugybę neatsakytų klausimų, pradėtų ir nepabaigtų darbų, bet ir nemažėjantį skausmą artimųjų širdyse.

Simbolinę dieną – per Agnės gimtadienį – mamos Nijolės Jagelavičienės iniciatyva prie Agnės kapo susirinko artimiausi žmonės, bičiuliai, draugai ir šeimos nariai. Čia, Karmėlavos kapinėse, buvo pašventintas Agnės Jagelavičiūtės paminklas.

Kaip Nijolė Jagelavičienė sakė portalui Žmonės.lt – tai neeilinis paminklas, nes ir Agnė, kiek visi ją prisimena, buvo ypatinga, išskirtinė asmenybė.

Ant paminklo greta Agnės pavardės ir jos gimimo bei mirties metų nugulė žodžiai: „Ir tai praeis... Nejaugi tai tiesa, kad tu čia... Mama, sūnus ir draugai“.

Fotogalerija:

„Mano Agnė buvo išskirtinė ir to niekas nepaneigs. Per pakankamai trumpą gyvenimą Agnė nugyveno labai daug. Atrodo, kad ji labai skubėjo padaryti daug, bet laikas baigėsi.

Agnė mirė vos per parą. Ji neplanavo mirti, todėl saugokime ir branginkime kiekvieną mums skirtą gyvenimo dieną“, – su ašaromis akyse apie mirusią dukrą prieš kelias dienas sakė Nijolė Jagelavičienė.

Paminklui – mėgstamiausia Agnės spalva

Paminklas, skirtas Agnei Jagelavičiūtei, taip pat neeilinis. Tam pritaria ir „Vienuolių akmenys“ verslo vystymo vadovas Dainius Raupys.

Jis Žmonės.lt sakė, kad Agnės kapavietės sutvarkymo projektas išsiskiria drąsia spalva ir pačia koncepcija:

„Pagrindinė paminklo mintis ir yra ta, kad Agnė buvo be galo ryški, stipri asmenybė, tikra Lietuvos žvaigždė. Tai yra tarsi kūrinys, kuris atspindi Agnės Jagelavičiūtės asmenybę.

Paminklas pagamintas iš Indijos atvežto prabangaus picasso green akmens. Žalia spalva buvo mėgstamiausia Agnės spalva, todėl mama norėjo tokio paties išskirtinio sprendimo, kokia ir buvo jos dukra – originalaus, prabangaus ir spinduliuojančio drąsą“, – sakė D.Raupys.

Antkapio kompoziciją papildo septyni į viršų besistiebiantys spinduliai – kiekvienas su žvaigžde. „Septyni buvo Agnės skaičius. Tai ir jos gimimo diena“, – Žmonės.lt sakė „Vienuolių akmenys“ verslo vystymo vadovas.

Sprendimų ieškojo su Agnės mama

D.Raupys pasakoja, kad paminklo gamyba, nuo idėjos iki detalių aptarimo, užtruko kiek daugiau nei pusmetį.

„Nors Nijolė Jagelavičienė spalvą ir kapavietės projekto kryptį išsirinko iš karto, daug dėmesio ir laiko skyrėme įvairių kūrybinių sprendimų, įdomesnių, drąsesnių detalių ieškojimui.

Drauge siekėme geriausio rezultato. Paprastai kuriant pagal jau turimus pavyzdžius, paminklo gamyba trunka daug greičiau.“

Paprašius pasidalinti, ar buvo iššūkių, gaminant neeilinį paminklą, Dainius Raupys sako, kad tai buvo ne iššūkis, o malonumas ieškant geriausio sprendimo.

„Didžiausias iššūkis buvo atsakomybė ir žinojimas, kad šimtu procentu visiems neįtiksi. Juk Agnė buvo išskirtinė asmenybė. Vis tik mums svarbiausia buvo išpildyti užsakovės viziją ir lūkesčius.

Mums buvo malonumas dirbti su Agnės mama, visų geriausių sprendimų ieškojome kartu. Kiekvienu atveju mūsų tikslas yra išgirsti klientą, įsiklausyti į jo poreikius ir tik tada siekti galutinio rezultato“, – sako D.Raupys.

Kaina – gerokai didesnė nei vidutinė

Paminklų kūrėjas ir verslo vystymo vadovas sako, kad toks Agnės kapavietės sutvarkymas, kokį pasirinko Nijolė Jagelavičienė, yra gerokai brangesnis sprendimas nei vidutinis, tačiau priduria, kad tikrai atitinka asmenybę, kuriai jis skirtas:

„Kalbant apie skaičius, pavyzdžiui, vien kuriant kliento atminimo lentelę, ji gali kainuoti nuo kelių šimtų eurų, o toliau – viskas nuo kliento poreikių ir galimybių.

Kurdami paminklus stengiamės ieškoti sprendimų, kurie labiausiai atitiktų, atspindėtų velionio atminimą. Šiuo metu kapavietėse vyrauja klasika, minimalizmas, žmonės dažniausiai renkasi juodos, pilkos, rausvos, baltos, melsvos spalvos paminklus.“

Primename, kad spalio 7-osios vidurdienį artimiausi Agnės Jagelavičiūtės šeimos nariai ir bičiuliai susitiko Vilniaus Bernardinų bažnyčioje pagerbti išėjusią sielą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas