Sekmadienio rytą į TV3 laidą „Su Robertu lengviau“ jis pakvietė ypatingą svečią, kuris atskleidė, kaip pasigaminti Sakartvelo skonio kupinus šašlykus, rašoma pranešime spaudai.
Netikėtu kulinariniu atradimu tapo ir Roberto užkandukai iš rubrikos „Kulinarinis detektyvas“. Šį kartą jis atskleidė, kaip pasigaminti burnoje tirpstančius įdarytus jelapenus. Kulinaras įsitikinęs – jie patiks net tiems, kuriems aštresni skoniai – ne prie širdies.
Tuo tarpu antrąjį – „Vasaros hito“ – patiekalą šį kartą gamino laidos svečias, kulinaras ir dainininkas Erosas Kachabrišvilis. Kaip teisingai paruošti sakartveliškus šašlykus? Kodėl į salotas druską reikia berti tik prieš pat jas valgant? Šiuos ir daugybę kitų patarimus žarstė Lietuvoje gyvenantis Erosas.
Sakartvelietiškas šašlykas
Jums reikės:
1 kg kiaulienos nugarinės išpjovos;
pipirų pagal skonį;
druskos pagal skonį;
sausos adžikos pagal skonį;
20 ml granatų sirupo;
20 ml alyvuogių aliejaus.
Salotoms pasigaminti reikės:
5 vnt. pomidorų;
2 vnt. jelapeno pipirų (arba tiek, kad nebūtų per aštru);
1 vnt. raudonos paprikos;
1 vnt. geltonos paprikos;
1 vnt. citrinos;
20 g petražolių;
20 g kalendros;
1 vnt. svogūno;
1 vnt. didesnio agurko;
šlakelio alyvuogių aliejaus;
druskos pagal skonį.
Gamybos eiga:
Kiaulienos nugarinės šašlyką pirmiausia subadykite, kad į mėsą geriau įsiskverbtų ingredientai. Tuomet užberkite druskos, pipirų, sausos arba jums įprastos adžikos ir mėsą pamasažuokite. Kruopščiai įtrinkite ingredientus, užpilkite granatų sirupo, vėl įtrinkite, tuomet – alyvuogių aliejaus, ir vėl įtrynus palikite mėsą kiek pastovėti. Po kiek laiko įdėkite ją į grilį arba užmaukite ant iešmo ir kepkite apie 10 minučių arba tol, kol mėsa, ją šiek tiek įpjovus, pasidarys šviesi.
Salotų ingredientus supjaustykite taip, kaip jums patinka. Užpilkite alyvuogių aliejaus, o druską įberkite tik prieš pat valgymą, kad salotos išlaikytų savo formą.
„Su Robertu lengviau“ – sekmadieniais, 10.30 val. per TV3.