Pristatydamas naujausią savo meniu antradienio vakarą restoranas VIP svečius kvietė paskanauti pripažintų virtuvės meistrų komandos kuriamų šedevrų ir drauge atidaryti juodųjų trumų sezoną.
Svečiai skanavo naujame meniu siūlomų patiekalų. Gerą vakaro nuotaiką kūrė saksofono muzika, kuri pynėsi su šiuolaikiniais ritmais.
15min vakaro svečių pasiteiravo – kokios šalies virtuvei jie teikia pirmenybę?
Dizainerė Ramunė Piekautaitė į naujo meniu pristatymą atvyko su vyru Kęstučiu Verslovu. Ji teigė, kad žavisi Viduržemio jūros virtuve. „Patinka ir japonų virtuvė. Ir, žinoma, – Kęsto virtuvė namuose. Keliaudama pažinau išvardintas virtuves, po truputėlį ragavau, bandžiau. Japonijoje nesilankiau, bet keliaudama po Europą užsuku į gerus japoniškus restoranus“, – 15min sakė dizainerė. Jos vyras Kęstutis pritarė žmonos nuomonei. „Man pirmoje vietoje yra itališka, antroje japoniška, o trečioje – prancūziška“, – sakė jis.
Floristas Mantas Petruškevičius išskiria prancūzų virtuvę. „Dažnai lankausi Prancūzijoje, todėl pamėgau tos šalies maistą. Man patinka ir japonų virtuvė. Labai mėgstu šviežią žuvį. Su šiomis virtuvėmis susipažinau prieš penketą metų, kai pradėjau daug daugiau keliauti“, – prisipažino M.Petruškevičius.
Verslininkas Tomas Jankauskas, į restoraną atvykęs su žmona Gendra, teigė, kad jam yra tekę susipažinti su daugelio šalių virtuvėmis.
„Bet turbūt prancūziška, japoniška ir itališka yra pačios mėgstamiausios“, – 15min sakė jis. Kadangi nuo pat vaikystės daug keliavo su tėvais, jis kiekvienos kelionės metu susipažindavo vis su kita šalimi ir joje gaminamais patiekalais.
Leidinių apie gyvensenos kultūrą autorius, lektorius Eugenijus Skerstonas net neabejodamas prisipažino, kad jam labiausiai imponuojanti yra prancūzų virtuvė.
„Esu didelis jos gerbėjas – ji įvairi, daugybė regionų, daugybė maistinių, skoninių spalvų. Manau, kad pati maisto pateikimo kultūra yra tiesiog unikali“, – sakė E.Skerstonas.
Režisierius Vytenis Pauliukaitis išsiskyrė iš visų kalbintųjų – jam geriausia yra lietuvių virtuvė.
„Man patinka įvairios virtuvės, svarbu jas suprasti, paragauti ir suvokti. Lietuviška virtuvė yra visai neprasta ir be reikalo mes ją nužeminame. Juk ir prancūzų virtuvėje siūlomas maistas yra riebus, daug patiekalų iš bulvių, viskas kaip ir pas mus. Gal tik pikantiškiau, gal prieskonių daugiau“, – 15min teigė jis.
Antradienio vakarą kviestinių svečių laukė ne tik trumų – Italijoje auginamų ir tūkstančius kainuojančių, paslaptingų delikatesinių grybų – sezono atidarymas, bet ir baltųjų smidrų skanavimo šventė.
Naujoji restorano savininkė Staselė Salasova akcentuoja, kad dabar, kitaip negu anksčiau, didelis dėmesys skiriamas Lietuvoje užaugintai ir gaminamai šviežiai produkcijai. Nors naujajame valgiaraštyje pristatyta ir dar neskanautų patiekalų, lankytojai čia ras ir jau vizitine šio restorano kortele tapusių valgių: druskoje keptą šviežią žuvį, tuno tartarą, krabų mėsos užkandį, jūrų gėrybių sriubą, aštuonkojį.
Per du aukštus įsikūrusiame restorane prancūzišką atmosferą sustiprino floristo Manto Petruškevičiaus sukurtas gėlių ir daržovių dekoras.