Laidoje „Lidl grilio talentai“ žiūrovų laukė karšta dvikova – kulinarui Vytarui Radzevičiui teko pasirinkti, kas skaniau – televizijos laidų vedėjos Audrės Kudabienės paruošti sultingi vištienos kepsneliai ar grilio eksperto Dovydo Girdausko meksikietiškų skonių kupini buritai.
Būdų, kaip gardžiai ant grilio paruošti vištieną, yra pačių įvairiausių. O ir kiekvienas kulinaras ar mėgėjas turi savų būdą, kaip patiekalo skonį paversti nepamirštamu. Prie grilio stojo 5 metų čirškinimo patirtį sukaupusi A.Kudabienė ir jos varžovas, jau 10 metų ant grilio patiekalus ruošiantis Dovydas. Tiesa, pastarajam ši laida tapo ypatinga – vyras neslėpė, kad užaugo stebėdamas Audrę televizijoje!
Pasisukus kalbai apie maistą, Audrė žiūrovus iškart įspėjo – kulinarinių stebuklų iš jos tikėtis neverta! „Jei atvirai, virtuvėje esu visiška tinginė: jeigu galiu negaminti, aš negaminu. Tokia nedidukė yra ir mano grilinimo patirtis. Vienintelis dalykas, kuris man yra pažįstamas ir išbandytas ne kartą – visiems puikiai suprantama šašlykinė. Todėl manęs laukia absoliutus iššūkis – tokiuose grilio aparatuose aš dar niekada nieko nesu dariusi. Nė nežinau, kaip jie įsijungia!“ – neslėpė ji.
Vis dėlto laidai Audrė ruošėsi prisiminusi savo mamos patiekalus – anot TV laidų vedėjos, ji ne tik puikiai gamina vištieną, bet ir turi nuostabių receptų.
Audrė pripažino besitikinti laidos vedėjo Vytaro gailestingumo… „Žiūriu į visą šią produktų gausą ir nė nežinau, ką man gaminti! O jei rimtai, gaminsiu truputėlį patobulintą savo mamos vištienos patiekalą“, – pasakojo ji.
Vištienos marinatui ji naudojo majonezą, citrinos sultis, kadagio uogas ir kmynus. „Manau, kad mes, lietuviai, turime valgyti kmynus, o ne kuminus“, – juokėsi ji.
O štai vėliau ji ir pati nustebino V.Radzevičių, kai garnyrui nusprendė iškepti obuolį. Juk to laidoje dar niekas nedarė! Tačiau Audrė buvo įsitikinusi, jog tikri kulinarai improvizuoja iš to, ką mato – iš anksto neturėdami jokio recepto.
Kaip įprasta, laidos vedėjas taip pat pasidalino vertingais patarimais. Kadangi abu varžovai ruošė gana aštrius patiekalus, jis išdavė, kaip nugesinti aštrumą, jei pajusite, kad burna staiga užsidegė. „Ar žinojote, kad aštrumą reikia gesinti su baltais gėrimais? Pavyzdžiui, pienu, kefyru ar „Airanu“. Jų išgėrus, aštrumas praeis greičiau“, – patarė jis.
„LIDL grilio talentai“ – penktadieniais, 17.55 val. per TV3.