Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 11 /19:06

Aurelijus Veryga „Lietuvos garbėje“ nedalyvaus: nori savo pavyzdžiu rodyti, kaip saugotis nuo viruso

Lietuvos sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga nedalyvaus apdovanojimuose „Lietuvos garbė“, kasmet rengiamuose Kovo 11-ąją. Tokiu pavyzdžiu jis siekia parodyti, kaip derėtų saugotis nuo koronaviruso. Tuo tarpu prezidento Gitano Nausėdos darbotvarkėje skelbiama, kad jis dalyvaus nacionalinių apdovanojimų „Lietuvos garbė“ ceremonijoje.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Penkioliktus metus rengiamų apdovanojimų metu kviečiama kartu minėti vieną svarbiausių valstybinių švenčių – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną ir apdovanoti paprastus šalies žmones už nepaprastus jų žygdarbius. Vis dėlto pasaulį apėmusi koronaviruso grėsmė pakoregavo svečių sąrašą.

Kasmet apdovanojimų svečių liudininkais tampa būrys iškilių šalies asmenybių, politikai, verslininkai ir pramogų pasaulio atstovai. Šiemet skelbta, kad į Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vyksiantį renginį ketina atvykti prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė, tarp TV3 televizijos atstovės Astos Brazaitienės minėtų svečių pateko ir Aurelijaus Verygos pavardė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aurelijus Veryga
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aurelijus Veryga

Tiesa, dėl penktadienio vakarą patvirtintų dar dviejų naujų koronaviruso atvejų Lietuvoje, wveikatos apsaugos ministras renginyje nepasirodys. Tai 15min patvirtino jo patarėja Lina Bušinskaitė.

„Ne, galiu patvirtinti, kad ministras renginyje neplanuoja nedalyvauti“, – 15min teigė L.Bušinskaitė.

Anot jos, vadovaudamas Valstybės Ekstremaliųjų situacijų operacijų centrui šiuo metu ministras turi daugybę darbų. Tačiau tai nėra vienintelė nedalyvavimo priežastis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Koronavirusas „Lietuvos garbės“ raudono kilimo svečių neišgąsdino: o kas yra jų herojai?

Apdovanojimų svečiai – galerijoje:

Taip pat pabrėžta, kad „Lietuvos garbės“ apdovanojimus A.Veryga praleis norėdamas parodyti pavyzdį, kaip šiuo metu derėtų elgtis ir kitiems.

„Jis nori savo pavyzdžiu rodyti, kad šiuo metu žmonės turėtų būti sąmoningi, vengti masinių renginių, didesnių susibūrimų, ypatingai vykstančių uždarose erdvėse. Aš renginyje taip pat neplanuoju dalyvauti“, – 15min teigė L.Bušinskaitė.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Andrius Pranckevičius, Laura Blaževičiūtė, Gitanas Nausėda, Ričardas Doveika
Arno Strumilos / 15min nuotr./Andrius Pranckevičius, Laura Blaževičiūtė, Gitanas Nausėda, Ričardas Doveika

Tuo tarpu prezidento Gitano Nausėdos darbotvarkėje skelbiama, kad jis dalyvaus nacionalinių apdovanojimų „Lietuvos garbė“ ceremonijoje.

Valstybės vadovas jau ne pirmą kartą ignoruoja rekomendacijas vengti masinių renginių. Kovo 3 d. G.Nausėda neįsiklausė į Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas ir su žmona Diana Kaune stebėjo „Žalgirio“ rungtynes su Maskvos srities „Chimki“ klubu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lina Bušinskaitė-Šriubienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lina Bušinskaitė-Šriubienė

Kaip 15min informavo TV3 televizijos atstovė spaudai Asta Brazaitienė, svečių ramybe ir saugumu buvo pasirūpinta iš anksto. Renginio vietoje pasirūpinta dezinfekavimo skysčiu, kviestiniai asmenys informuoti apie būtinybe rūpintis ir vienas kito gerove.

„Visi svečiai sulaukė priminimo, kad šiuo metu itin svarbu sąmoningumas ir pilietiškumas. Visi svečiai įspėti, kad nors ir yra laukiami renginyje, jeigu pastaruoju metu lankėsi šalyse, kuriose yra fiksuojami dideli apsikrėtusiųjų skaičiai, renginyje vertėtų nedalyvauti.

Taip pat priminėme, kad koronavirusas kelia ypatingą grėsmę į tam tikrą rizikos grupę patenkantiems asmenims, kuriems irgi patartina vengti masinių renginių“, – prieš renginį 15min informavo TV3 atstovė spaudai.

Apdovanojimų akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas