Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autorinių patiekalų degustacija terasoje ant stogo sudomino verslo ir pramogų pasaulio atstovus

Lietuvoje ketverius metus gyvenantys ir Vilniuje šį pavasarį restoraną atidarę maskviečiai Svetlana ir Antonas Vaganovai svečius sukvietė į „tapas fusion“ ir autorinių patiekalų degustaciją.
Alesia ir Romualdas Mačiuliai, Mantas Petruškevičius, Viktorija Jakučinskaitė ir Vitalijus Jančenkovas
Alesia ir Romualdas Mačiuliai, Mantas Petruškevičius, Viktorija Jakučinskaitė ir Vitalijus Jančenkovas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ar žinote iš kur kilo „tapas fusion“ pavadinimas? Ogi, kai vyno sklidina taurė buvo uždengiama užkandžiu – tapas. Trečiadienio vakarą į restoraną „Habit“ ragauti autorinių patiekalų ir užkandžių rinkosi verslo ir pramogų pasaulio atstovai, maisto gurmanai ir maisto gaminimo mėgėjai. Degustacijoje jaukumo įspūdį kūrė floristo Manto Petruškevičiaus dekoras.

Čia buvo galima sutikti Birutę ir Rimtautą Vizgirdas, dizainerę Viktoriją Jakučinskaitę su vyru Vitalijumi Jančenkovu, dizainerį Egidijų Rainį, aktores Mildą Štakėnaitę ir Kariną Stungytę, kuri atvyko su draugu modeliu Gediminu Maželiu, rinkodaros specialistą Saugirdą Vaitulionį, renginių organizatorę Eriką Purauskytę, virtuvės šefą Joną Jonušą, verslininkus Alesią ir Romualdą Mačiulius, Rūtą Mackevičiūtę ir Eduardą Fedotovą, Nataliją Martinavičienę, modelį Simoną Burbaitę bei daugelį kitų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gediminas Maželis, Karina Stungytė, Milda Štakėnaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gediminas Maželis, Karina Stungytė, Milda Štakėnaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Birutė ir Rimtautas Vizgirdos
Luko Balandžio / 15min nuotr./Birutė ir Rimtautas Vizgirdos

Istoriniame pastate įsikūrusio restorano-vyninės valgiaraštį sudaro multikultūrinė virtuvė – (Fusion Cuisine), kai vienoje lėkštėje maišomos skirtingų šalių kulinarinės tradicijos, įkvėptos didžiųjų miestų. Kurti netradicinį restorano meniu padėjo virtuvės šefas Dima Markovas, dirbęs Londono restoranuose, turinčiuose „Michelin“ žvaigždutes.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Degustacijos akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Degustacijos akimirka

Nuo pat atidarymo pradžios pagrindiniu restorano virtuvės šefu dirba Sergejus Bondarevas, karjerą prieš trylika metų pradėjęs garsiausių Lietuvos viešbučių restoranuose, vėliau ją tęsęs Skandinavijoje – Sergejus didelę patirtį įgijo dirbdamas viename geriausių Norvegijos viešbučių „Strand Hotel Fevik“ restorane. Savamokslis konditerijoje: gamina desertus, kepinius ir nuostabaus skonio fokačija.

Lankantis restorane ne vienam susidaro įspūdis, tarsi viešėtų Niujorko lofte: restoranas įrengtas per du aukštus, o ant stogo neseniai atidaryta terasa džiugina vaizdu – lankytojai žvelgia į Žemaitės parkelį ir Gedimino prospektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito