Ąžuolo Žvagulio kieme – maisto vagonėliu virtusi idėja: prisidėjo ir žmona Ineta

Vos prieš kelias dienas verslininkas Ąžuolas Žvagulis savo kieme atvėrė įrengto maisto vagonėlio „Ąžuolyno virtuvė“ duris. Čia apsilankę smalsuoliai galės paragauti picų, švarmų, burgerių, troškinių ir patiekalų, kurie bus specialiai pagaminti pagal žmonos Inetos receptus. Be to, nors atsidarė jie tyliai, tačiau jau dabar sulaukia didelio lankytojų skaičiaus.
Ąžuolas Žvagulis su šeima, įrengtas maisto vagonėlis „Ąžuolyno virtuvė“
Ąžuolas Žvagulis su šeima, įrengtas maisto vagonėlis „Ąžuolyno virtuvė“ / Asmeninio albumo ir Kami Photography nuotr.

Pirmadienį, sausio 10-ąją savo kieme maisto vagonėlį atidaręs Ąžuolas Žvagulis, Žmonės.lt pasakojo, kad jau pirmą dieną sulaukė didžiulio klientų antplūdžio.

„Nusprendžiau padaryti tylų atidarymą, tačiau smalsaujančių ir palaikančių žmonių atvyko išties daug. Tokio susidomėjimo tikrai nesitikėjau, nes esame tarsi viduryje niekur“, – kalbėdamas su Žmonės.lt pasakojo Ąžuolas, kuris naują verslą pradėjo tiesiog savo namų kieme, netoli Neries regioninio parko.

„Žmonės čia būrėsi iš Vievio, Maišiagalos, Sudervės, Musninkų ir kitų aplinkinių kaimelių“, – patikslino užmiestyje su žmona Ineta Puzaraite ir vaikais gyvenantis Ą.Žvagulis.

Ne vieną verslą turintis vyras paaiškino, kad ši idėja kilo kaip ir visos kitos – norėjo sukurti tai, ko nėra. „Aplinkui nebuvo darželio – įkūrėme darželį. Neradome, kur sekmadieniais pavalgyti picos neišvažiuojant į didmiestį, nusprendėme patys kepti picas savo kieme“.

Asmeninio albumo nuotr./Ąžuolo Žvagulio maisto vagonėlis
Asmeninio albumo nuotr./Ąžuolo Žvagulio maisto vagonėlis

Portalui Žmonės.lt Ąžuolas pasakojo, kad šis verslas jam labiau kaip hobis – vyrui išties patinka suktis virtuvėje, o ir patirties šioje srityje jis turi nemažai.

Jau nuo 14 metų jis viename restorane pradėjo dirbti indų plovėju, vėliau dirbo Žvagulių atidarytame bare Venesueloje, o išvykęs dirbti į Angliją, tapo picerijos direktoriumi. „Teko ne tik vadovauti, bet ir išmokti kepti picas. Šie įgūdžiai bėgant metams niekur nedingo“, – šypsojosi verslininkas.

Tiesa, nors kol kas „Ąžuolyno virtuvės“ meniu sudaro tik pačio Ąžuolo gamintos picos, jis visai netrukus bus papildytas ir kitais patiekalais. Vyras pasakojo, kad meniu bus išties unikalus – jo patiekalai kis pagal sezoniškumą bei pagal naujas receptų idėjas, kuriomis dažnai pasidalija ir draugai iš įvairiausių pasaulio kampelių.

Pavyzdžiui, netrukus Ąžuolą planuoja aplankyti draugas libanietis, kuris padės gaminti tikrą švarmą pagal tradicinį libaniečių receptą.

„Čia užsukę rasite ne tik picų, bet ir švarmų, burgerių, troškinių... Taip pat į meniu įtrauksime ir kelis ypatingus patiekalus pagal Inetos receptą“, – intriguoja Ą.Žvagulis, kuris maisto vagonėlyje pats savo rankomis gamina visus patiekalus, priima užsakymus ir bendrauja su klientais.

Asmeninio albumo nuotr./Ąžuolo Žvagulio maisto vagonėlis
Asmeninio albumo nuotr./Ąžuolo Žvagulio maisto vagonėlis
Asmeninio albumo nuotr./Nuoroda į Ąžuolo Žvagulio maisto vagonėlį
Asmeninio albumo nuotr./Nuoroda į Ąžuolo Žvagulio maisto vagonėlį

Ąžuolas atskleidė, kad nors ir mėgsta gaminti, dažnai į virtuvę leidžia Inetą, kuri puikiai moka ruošti gardžius lietuviškus patiekalus. „Aš dažniausiai pasireiškiu su kitų šalių virtuvių patiekalais“, – pridūrė.

Su portalu Žmonės.lt Ąžuolas pasidžiaugė, kad įkurti verslą savo namų kieme buvo vienas patogiausių sprendimų ir pridūrė, kad visi norintys aplankyti „Ąžuolyno virtuvę“, gali tai padaryti nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, 12 val. – 22 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs