„Šiemet šventės mūsų namuose bus itin gausios!“ – kalbėdamas su portalu Žmonės.lt pasidžiaugė Ąžuolas Žvagulis.
Metai iš metų jo šeima Kūčias ir Kalėdas pasitikdavo pas Inetos senelius Lazdijuose, tačiau šiemet teko tradiciją pakeisti dėl iš Ispanijos atvykstančios Ąžuolo ir Ryčio mamos Regvitos McDonald.
„Mama nusprendė padaryti staigmeną ir atvykti Kalėdoms į Lietuvą, kadangi jau daug metų nesame jų šventę kartu. Atvyks mama su mano patėviu, o kartu bus ir mano brolis, kurį labai seniai mačiau.
Iki šiol švęsdavome pas Inetos senelius Lazdijuose. Tiesa, ten man labai patinka – visuomet paruoštas tradicinių patiekalų stalas, toks gausus, kad labiau primena vestuves“, – juokėsi Ą.Žvagulis.
Kadangi šiemet atvyksta mama, Ąžuolas pasitaręs su Ineta nusprendė, kad Kūčioms ir Kalėdoms visus sukvies pas save į namus. Žmonės.lt pašnekovas pasakojo, kad šiemet visa gausi šeima sės prie bendro stalo – atvyks ne tik mama su savo vyru ir sūnumi, bet ir tėtis Žilvinas Žvagulis su žmona Irena Starošaite, jos mama Tamara, sūnus Vakaris su savo mergina, brolis Rytis su žmona Laura bei jų pirmagimiu Liutauru.
„Bandėme skaičiuoti, tad gausis 15 suaugusių žmonių bei daug vaikų“, – patikslino Ąžuolas.
Akivaizdu, kad Kalėdų senelis užsukdamas į Žvagulių namus turės tįsti sunkų maišą – apdovanoti teks tiek daug žmonių. Visgi Ąžuolas patikino, kad dovanų jo šeima nesureikšmina, tad šį klausimą išsprendė paprastai – svarbiausia, kad jos pasiektų mažiausius.
„Pavyzdžiui, su broliu šiemet susitarėme, kad vienas kitam nieko nedovanosime. Su žmona Ineta taip pat dovanomis nesikeičiame, kadangi vienas kitą nustebiname kai tikrai kažko reikia. Žinoma, nors kiekvienas metais sakome, kad vienas kitam nieko nedovanojame, vis tiek galiausiai kokia smulkmena šeimos narius nustebinam. Tačiau, kadangi šiemet mūsų išties daug, o dovanos kainuoja nemažus pinigus, visi nusprendėme, kad didžiausia šventė turi būti vaikams“.
„Jei pamatyčiau daiktą, kuris kainuotų adekvačią sumą ir žinočiau, kad jo tikrai reikia vienam ar kitam šeimos nariui, tokiu atveju dovaną nupirkčiau. Tačiau bet ko dovanoti tikrai nesinori“, – pridūrė jis.
Kadangi šiemet į Ąžuolo ir Inetos namus sugužės nemažai svečių, tam reikės paruošti ir gausų stalą. Visgi Ąžuolui tai ne iššūkis, o vienas malonumas – savo gebėjimus jis kiekvienos savaitės pabaigoje demonstruoja kieme įkurtame maisto vagonėlyje.
Pasikvietęs į jaukią, girliandomis papuoštą „Ąžuolyno virtuvę“, Ą.Žvagulis su portalo Žmonės.lt skaitytojais dalijasi sočios kalėdinės picos receptu, kuria per šventes vaišins ir savo šeimą.
Ąžuolo Žvagulio kalėdinės picos receptas:
Ingredientai
- Kalakutienos krūtinėlė (kiekis pagal poreikį)
- Briuselio kopūstėliai
- Spalvotų bulvių asorti (paprastos bulvės, saldžios bulvės-batatai ar kt.)
- Morkų drožlės (galima tarkuoti su bulvių skustuku)
- Raudoni serbentai arba spanguolės (gali būti šaldytos)
- Mocarelos sūris (kiekis pagal poreikį)
- Sviestas (kiekis pagal poreikį)
- Kalakutienos sultinio padažas (gravi).
- Rekomenduojama iš anksto pasiruošti naminį picos padą, o jei neturime laiko, galima nusipirkti parduotuvėje.
- Nepjaustytą, nemarinuotą kalakutienos krūtinėlę, spalvotas arba įprastas bulves ir briuselio kopūstus sudėti į skardą, aptepti aliejumi, ir lėtai kepti orkaitėje (150-180°), kol iškeps.
- Iškepus ir kiek atvėsus pagrindiniams ingredientams, panaudoti skardoje likusį kalakutienos sultinį ir jį supilti į keptuvę. Įdėti sviesto, porą šaukštų miltų, prieskonių pagal poreikį (gali būti raudonėlis, vištienos prieskoniai ar kt.) ir ištirpinti keptuvėje.
- Palaukti kol padažas visiškai atvės ir tepti jį ant picos pado.
- Sutarkuoti mocarelos sūrį ir pagal poreikį dėti ant picos pado su jau užteptu padažu.
- Plonai supjaustyti iškeptą kalakutienos krūtinėlę juostelėmis, griežinėliais supjaustyti iškeptas bulves ir briuselio kopūstėlius.
- Pagal poreikį pasitarkuoti morkų drožlių (su tarka arba bulvių skustuku).
- Ant viršaus uždėti spanguolių arba raudonųjų serbentų (jei nemėgstate rūgščiai, rekomenduojama dėti serbentus).
- Paruoštą picą dėti į orkaitę ir kepti, kol iškils picos padas. Stebėkite, kad kalakutiena nesudžiūtų ir išliktų sultinga.
- Ištraukus iškeptą picą, galima ją pagardinti šalavijo lapeliais.
Skanaus!
Fotogalerija: