Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Navickaitė buvo teisi: dukrą be saugos diržo vežęs P.Gražulis mokės 15 eurų baudą

Prieš kelias savaites Palangos verslininkė Birutė Navickaitė policijai pateikė pareiškimą dėl be apsaugos priemonių jųdviejų dukrą vežiojančio Petro Gražulio. Galiausiai šį atvejį išnagrinėjusi policija už Kelių eismo taisyklių pažeidimą politikui skyrė 15 eurų baudą.
Petras Gražulis, policija
Petras Gražulis, policija / 15min nuotr.

Vos prieš kelias savaites internetu užpildytas B.Navickaitės pareiškimas buvo perduotas nagrinėti Palangos miesto policijos komisariatui. Kaip paaiškėjo, politikas P.Gražulis už vairavimą be apsaugos priemonių sulaukė baudos.

Šį faktą ketvirtadienį 15min patvirtino Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.

Palangos m. PK viršininkas Algirdas Budginas informavo, kad remiantis ANK 432 str. 1 d., asmeniui skirta 15 eurų bauda.

Politikui skirta bauda pasidžiaugė ir pati B.Navickaitė: „Sveikinu P. G. gavus baudelę už vaikučio vežiojimą be diržų ir tikiuosi, kad ji nuo šiol važinėjasi saugiai. Na, o piktiems veidams galiu atsakyti iš karto – tikrai nenorėčiau žinoti, ar ko nors išvengėm.“

„Ir dar sveikinu pagaliau nusipirkus vaikišką kėdutę“, – pridūrė moteris.

15min primena, kad apie dar vieną nemalonią situaciją su savo dukros tėvu B.Navickaitė iš pradžių prabilo socialiniuose tinkluose. Juose aprašė, kad politikas esą jau kone trejus metus savo vaiką vežioja neprisegęs saugos diržu ir ne specialioje vaikams skirtoje kėdutėje.

„Kiek Gražulį mačiau, ją (dukrą – aut. past.) jis visada vežioja neprisegęs. Kiek jam apie tai sakiau, jis nesiklausė. Jis ne tik, kad neprisega, bet ir yra ne kartą ją vežęs ant priekinės sėdynės, ant kelių už vairo...“, – 15min situaciją komentavo pati Birutė.

Ji taip pat pridūrė besikreipusi į įvairias institucijas, bet kol kas atsako nesulaukusi.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Birutė Navickaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Birutė Navickaitė

„Vaikų teisių apsaugos tarnyba pasakė, kad tai ne jų reikalas ir ne jų kompetencija, kai buvome iškviesti pasiaiškinti dėl eilinio Gražulio rašto, išgalvotų istorijų, – pasakojo B.Navickaitė. – Šiandien ryte parašiau pareiškimą policijai, laukiu jų atsakymo.“

Dėl P.Gražulio vairavimo su dukra Palangos verslininkė sakė išties pergyvenanti. „Jaučiuosi blogai. Jam galima kartoti milijoną kartų, bet jis nesiklauso“, – 15min komentavo ji.

15min susisiekė ir su automobilį vaizdo įraše vairavusiu vaiko tėvu, politiku Petru Gražuliu. Jis, paklaustas, kodėl nusprendė dukrą vežioti be apsaugos priemonių, ir ar tai daro dažnai, kaip kad sako B.Navickaitė, nedaugžodžiavo: „Kalbatės ir kalbėkite su Birute!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas