Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Be darbo likęs Martynas Nedzinskas veltui laiko neleidžia: sugalvojo „10 dienų be instagramo“ iššūkį

Auksinio kryžiaus laureatui, kino ir teatro aktoriui Martynui Nedzinskui (34) Lietuvoje paskelbtas karantinas atnešė liūdnų žinių – jis liko be darbo. Visgi savo improvizacijos gebėjimus aktorius perkėlė į namus, kuriuose skaito, gamina ir net sugalvojo šiek tiek ironišką „10 dienų be instagramo“ iššūkį.
Martynas Nedzinskas
Martynas Nedzinskas / Asmeninio albumo nuotr.

15min jis atskleidė, kad toks sumanymas kilo dėl visuotinio žmonių persikėlimo į internetą. M.Nedzinskas nusprendė neiti paskui ir pasielgti priešingai – tam tikra prasme atsiriboti nuo socialinių tinklų. O šios idėjos įgyvendinimui puikiai pasitarnavo instagramas.

Ir nors atrodytų, kad tokių veiklų aktoriai griebiasi, nes dėl susidariusios situacijos neturi veiklos, tačiau taip tikrai nėra. Martynas mano, kad šiuo laikotarpiu svarbiausia nepamiršti apie savo aistrą, daryti improvizacijos pratimus, kurių prireiks pasibaigus karantinui.

– Prieš kelias dienas paskelbėte, kad darysite „10 dienų be instagramo“ iššūkį. Kodėl tokia mintis kilo būtent dabar?

Šiuo metu, kai visas pasaulis eina „online“, aš sąmoningai einu „offline“. Vykdau internetinį detoksą ir dešimt dienų gyvenu be instagramo. Kiekvieną dieną pranešinėdamas savo sekėjams, koks jausmas būti „offline“.

Dmitrijaus Matvejevo nuotr./Režisierė Anna Smolar ir aktorius Martynas Nedzinskas
Dmitrijaus Matvejevo nuotr./Režisierė Anna Smolar ir aktorius Martynas Nedzinskas

– Kaip sekasi jį vykdyti ir ką savo sumanymu norite pasakyti?

– Kol kas viskas vyksta pagal planą. Jokių nuklydimų, neskelbiu jokių nuotraukų. Žinoma, mano vadyba dirba ties gastronominiais eksperimentais ir kelia juos į instagramą. Tačiau tai darau ne aš… žinot, kimčiai, kombučia. Noriu pasakyti, kad kiekvienas galime pasiekti savo svajonių.

– Turbūt ne vienas sekėjas jau spėjo sureaguoti į jūsų šią idėją. Kokius komentarus teko išgirsti?

– Tik geros emocijos. Žinoma, buvo keli žmonės, kurie iš pavydo bandė sumenkinti mano eksperimentą. Aš pats jį vadinu socialiniu reiškiniu, tačiau aš gerai žinau šitas provokacijas ir joms nepasidaviau. Labai padeda eteriniai aliejai.

– Be jūsų iššūkio internete galima rasti ir dar daugiau išradingumu pasižyminčių sumanymų. Reikėjo ir apversti tualetinį ant nugaros, ir perlipti per šepetį, ir pasidalinti savo vaikystės bei jaunystės nuotraukomis. Ką manote apie tokius iššūkius, o gal ir pats vieną iš jų priėmėte?

– Na, aš šiaip nesu iššūkių žmogus. Aš paprastas. Gyvenu Karoliniškėse. Tačiau ta situacija, kai visi sulindo į „online“, manyje išprovokavo norą veikti. Pats iššūkio reiškinys man patinka, nes susiduri su savimi. Gali sukurti geriausią savo versiją, išeiti iš komforto zonos.

– Netikėta situacija ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje privertė ne vieną darbuotoją dirbti iš namų ar apskritai išeiti iš darbo, ne išimtis ir aktoriai. Kaip ši situacija palietė jus ir ar savo sugebėjimus perkėlėte į socialinius tinklus?

– Palietė taip, kad likau be darbo. Neturiu, kaip vaidinti. Dėl to galvoje sukasi mintis apie „online“ aktorių kursus. Mokysiu jaunus aktorius mėgėjus. Žinoma, tuos, kurie mane rems ir taps patreonais.

Na, o socialiniai tinklai negali būti saviraiškos priemone. Tai labiau priemonė susikurti save kitokį, įdomesnį, patrauklesnį ir geresnį. Aš atsisakiau šios iliuzijos, išvijau tą ego žvėrį ir lieku vienas su savimi, be darbo, žinoma. Bet daug mąstau apie tvarumą, lyderystę.

Dmitrijaus Matvejevo nuotr./„Jelizaveta Bam“
Dmitrijaus Matvejevo nuotr./„Jelizaveta Bam“

– Visgi, kaip jau matėte, žmonės sugalvoja įvairiausių veiklų, per kurias išnaudoja laiką namuose. Kaip jūs šį laiką išnaudojate? Gal jau radote kokį nors hobį?

– Hobių neturiu, nes manau, kad hobis nuslopina aistrą. O aistros gyventi negalima nuslopinti. Namie darau daug improvizacijos pratimų, ir jau ruošiuosi improvizacijos teatro „Kitas kampas“ veikloms, kurios tiesiog užgrius mane, kai karantinas pasibaigs.

– Be to, panašu, kad karantinas per labai trumpą laiką paveikė nemažai įmonių, įstaigų ir pan. Kaip manote, kokia bus situacija teatro pasaulyje po karantino?

– Manau, kad teatro pasaulis ir pasaulio teatras permąstys save iš naujo, ir naujai perskaitys Peterio Brooko „Tuščią erdvę“.

– Akivaizdu, kad veltui namie laiko neleidžiate ir jau dabar ruošiatės būsimiems pasirodymams. Ar turite vaidmenų, kuriems intensyviai ruošiatės?

– Taip, vaidmenų visada turiu labai daug. Esu vienas užimčiausių Lietuvos aktorių. Daug skaitau. Iš naujo perskaičiau Richardo Bacho knygą „Džonatas Livingstonas Žuvėdra“. Galvoje šiuo metu daug filosofinių minčių. Daug out of box galvojimo. Žiūrėsim, kas iš to išeis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas