Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be kelnaičių nuotraukoje pasirodžiusi Asta Valentaitė prisipažino: „Pozuodama nebuvau nuoga“

Būrys žinomų žmonių antradienio vakarą susitiko sostinės meno galerijoje „Cechas Vilnius“. Susibūrimo priežastis – žurnalo „Ikona“ pavasario numerio, kurio viršelį papuošė itin atviroje fotosesijoje pozavusi Asta Valentaitė, pristatymas.
Asta Valentaitė
Asta Valentaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į žurnalo pristatymą antradienio vakarą sugužėjo būrys žinomų svečių. Dar prieš renginį visi jie buvo paprašyti paisyti vakarėlio aprangos kodo – „juodas kostiumas“.

„Žinote, galvojau, ką pasakyti. Štai: man labai patinka gražios moterys. Bet dar labiau patinka moterys, kurios uždirba pinigus“, – į susirinkusią publiką kreipėsi žurnalą „Ikona“ leidžiančios kompanijos VMG vadovas Alfas Ivanauskas.

Susibūrimo metu svečiams vienu ypu pristatytos dvi naujienos: tai ir naujas žurnalo numeris, ir provokuojanti fotografo Pauliaus Stefanovičiaus nuotraukų paroda, kurioje sugulę kadrai, anot kūrėjo, „atskleidžia gaivališką moters jėgą“.

Tie drąsūs kadrai, žinoma, sulaukė labai daug svečių dėmesio. Bet daugiausia jo vakaro metu, matyt, sulaukė žurnalo viršelį papuošusi stilistė, modelis Asta Valentaitė. Dalyvaudama žurnalo fotosesijoje ji pozavo itin atviriems kadrams. Viename ji vaizduojama be kelnaičių.

Bendraudama su 15min A.Valentaitė pasakojo, kad ryžtis tokiai fotosesijai buvo nelengva.

„Tiesa pasakius, gavusi šį pasiūlymą ilgai dvejojau. Bet galų gale pamaniau – o kodėl ne? Neturiu, ko gėdytis, neturiu, ko slėpti. Pats pavadinimas – „barakuda“... Mūsų visuomenė mėgsta klijuoti etiketes. Neslėpsiu, ir man tokią klijavo ne kartą. Nepelnytai. Todėl ši idėja man ir patiko – „barakuda“. Galbūt iki šiol daug neatskleisdavau apie savo gyvenimą, bet visuomenės piešiama istorija ne visad atitiko realybę“, – kalbėjo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Asta Valentaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Asta Valentaitė

Bet pala... Gal nevisi atkreips dėmesį, kad žodis „barakuda“ ant viršelio parašytas kabutėse?

„Manau, kad visiems gera nebūsiu, visiems neįtiksiu. Kas norės, supras. O kiti... Manau, reikėtų žvelgti plačiau. Aišku, tai ne kiekvienas sugeba. Jei žmogus protingas, jis suvoks tą paslėptą sarkazmo dalelę“, – svarstė Asta.

Tie kadrai jau spėjo sulaukti ir kritikos – kai kurie socialiniuose tinkluose žodžių į vatą nevynioja... Bet A.Valentaitei nė motais: „Nelabai spėjau išgirsti kritikos. Kažkas sakė, kad kažkas kažkur komentavo... Bet neturėjau laiko pasekti, domėtis. Tiesą sakant, man net neįdomu. Aš jau pasiekiau tą lygmenį, kad man vienodai, ką kiti šneka, galvoja. Man svarbi tik mano artimiausių žmonių nuomonė. Aišku, kartais gaunu pabarimų. Bet visi supranta, kad tai – pašmaikštavimas. Man nelimpa blogos etiketės. Esu priešingybė tam, kaip kartais mane pateikia.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Asta Valentaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Asta Valentaitė

Tokios fotosesijos nauda žurnalui aiški. Bet A.Valentaitei kas iš to?

„Tai buvo labai įdomus projektas, kuriame dalyvavo labai daug žmonių. Daug garsių fotografų, makiažo meistrų... Norėjome pateikti, atskleisti mane skirtingomis temomis. Žurnalas vadinasi „Ikona“. Kas liečia grožio sritį, mane kartais pavadina „ikona“... Tokia idėja ir buvo. Kad būtų moteriška, seksualu, kai kur paprovokuoti. Bet manau, kad ribos nebuvo peržengtos“, – 15min sakė Asta.

O kaip tas kadras, kuriame ji – be kelnaičių? „Taip, ta nuotrauka... Taip. Aš buvau ją uždraudusi, pradžioje nenorėjau, kad publikuotų. Bet po to mane įtikino. Pasakysiu tiek: pozuodama aš nebuvau nuoga. Dabar tokios technologijos, kad daug ką gali padaryti... Tik figūros nenufotošopino. Fotografai žino, kad tai turi būti liečiama minimaliai“, – atskleidė A.Valentaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas