Kodėl kepk ir kodėl nedelsiant?
„Na, jūs manęs tikrai neįtikinsite, kad gamindami troškinį ir šaudami į orkaitę šokoladainį jaučiate tą patį. Tik ruošiant kepinius širdyje iš tiesų užgroja šventinis dūdų orkestras. Bėda tik ta, kad daugelis net nepabando savo jėgų kepinių pasaulyje, nes mano, kad tai sudėtingiausia, kas jiems gali nutikti virtuvėje... Todėl kviečiu visas ir visus nedelsti, atsilapoti langus, pasiraitoti rankoves ir kartu su manimi išbandyti naujus dalykus“, – sako Beata.
Receptus video pamokoms Beata rinkosi iš trečiosios savo knygos „Beatos virtuvė: kepinių knyga“. Ką labiausiai norėtų išmokti kepti, ji paklausė gausaus būrio gerbėjų Beatos virtuvės Facebook paskyroje. Ir ką gi – daugiausia apklausos dalyvių norėjo išmokti kepti sveikuoliškus kepinius, naminę duoną ir pikantiškus pyragus. To Beata ir mokys savo video pamokose.
Pikantiški kepiniai – nepamainomi vasaros išvykose
„Man jau seniai ne naujiena, kad lietuviai pamėgo įvairius mėsos ir sūrio pyragus. Būtent pikantiškų kepinių stalas buvo greičiausiai iššluotas per mano „Kepinių knygos“ pristatymą, jį teko pildyti net tris kartus. Aš pati be tokių pyragų neįsivaizduoju vasaros ar tiesiog didesnio draugų ar giminių susibūrimo. Jie yra nepamainomi išvykose, vakarėliuose ar galų gale pietums. Šioje vaizdo pamokoje gaminsime visų metų laikų favoritą – lašišos ir porų pyragą su krapais ir grūdėtosiomis garstyčiomis“, – sako Beata.
Lašišos ir porų pyragas |
Lašišos ir porų pyragas su krapais ir grūdėtosiomis garstyčiomis
Tešlai reikės:
200 g miltų, 100 g atšaldyto sviesto, 4–5 šaukštų šalto vandens, druskos
Įdarui reikės:
1 poro, 40 g sviesto, 150 g rūkytos lašišos, 150 ml pieno, 2 kiaušinių, 3 šaukštų grietinės, 1 kupino šaukšto grūdėtųjų garstyčių (galima mažiau, jei nemėgstate garstyčių), saujos krapų