Knygos pristatymo šventė vyko „Beatos virtuvėje“ Vilniuje. Ketvirtadienio vakarą čia netrūko gardžių patiekalų, juoko, šiltų pašnekesių ir asmenukių – čia susirinko būrys Beatos kolegų ir gerbėjų.
„Visas šventes turime susikurti patys. O gražiausių dalykų patiriame būdami ir valgydami su kitais žmonėmis. Tad tikiuosi, kad ši knyga bus kibirkštis gerai ir skaniai praleisti laiką“, – teigė B.Nicholson.
Dešimtojoje savo knygoje kulinarinių knygų autorė ir TV laidų vedėja kviečia į maisto ruošimą namuose pažvelgti naujai, įsileisti į savo virtuvę kuo daugiau įvairovės bei sveikų pasirinkimų ir, svarbiausia, gaminant tiesiog atsipalaiduoti, rašoma pranešime spaudai.
„Nuo mano pirmosios knygos „Beatos virtuvė“ praėjo keturiolika metų, ši knyga yra nepralenkiama, daugeliui ji tapo namų virtuvės drauge. Visgi per tuos keturiolika metų mes visi pasikeitėme: labiau domimės, ką valgome, ėmėme vartoti mažiau cukraus ir daugiau daržovių, atradome naujas mitybos teorijas, o svarbiausia supratome, kad esi tai, ką valgai, supratome, kad maistas gali ne tik pamaloninti skonio receptorius, bet ir suteikti energijos ir net pridėti sveikatos. Ir visa ši kelionė prasideda mūsų virtuvėse, tad knyga „Namų virtuvės hitai“ pasirodo pačiu laiku ir taps puikia pagalbininke“, – įsitikinusi Beata.
Dar vienas naujosios Beatos knygos išskirtinumas yra tas, kad į receptų kūrimą buvo įtraukta ir aktyvi „Beatos virtuvė“ bendruomenė.
„Visose mano knygose – tik patikrinti ir išbandyti receptai. O knygos „Namų virtuvės hitai“ receptus testavome ypač atidžiai – daugiau nei 30 moterų iš mano socialinių tinklų bendruomenės gamino pagal šiuos receptus, tikrino juos ir siūlė patobulinimus bei pastabas, tai reiškia, kad dabar gaminant pagal knygą „Namų virtuvės hitai“ – visada viskas pavyks!“ – pasakojo B.Nicholson.
Fotogalerija:
Bemėsis pirmadienis, Salotų baras, Vakarienės reportažas, Kviečiu į svečius, Lietuvos maisto herojai, Tortų karalienė – šiuose skyriuose sudėta patiekalų įvairovė nudžiugins skaitytoją. Maistingos salotos visiems metų laikams, daržovingos vakarienės be mėsos, Beatos šeimos virtuvės superhitai ir jaukūs kepiniai. Visi patiekalai aprašyti su autorei būdingu šmaikštumu ir optimizmu, o receptai – tikslūs ir nuoseklūs, kai kur papildyti tarsi ranka rašytomis pastabomis bei patarimais.
Beatos receptas iš knygos „Namų virtuvės hitai“
Neprilygstama šokoladinė bananų duona
Bananai ir šokoladas yra iš to paties pasaulio krašto, galima sakyti, vieno lizdo paukščiai. Todėl šiame pyrage jie susitinka ir triumfuoja: tai fantastiškas šokoladinis pyragas, kiek prašmatnesnis nei klasikinė bananų duona.
10 valgytojų reikės:
- 5 gerai prinokusių bananų
- 2 kiaušinių
- 150-200 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
- 80 g grietinės
- 130 g miltų
- 50 g kakavos
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 100 g lydyto sviesto
- 100 g juodojo šokolado (geriausia 72 proc. kakavos masės)
- Dubenyje šakute sutriname 4 bananus (nebūtinai iki tyrės, gali likti ir didesnių gabalėlių), įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir maišome konditerine šluotele, kol cukrus ištirps. Dedame grietinę ir darkart gerai išmaišome.
- Į bananų masę įsijojame miltus, kakavą, šaukštelį druskos (nepamažinkite, čia reikia viso nubraukto šaukštelio!) ir kepimo miltelius. Išmaišome mentele. Galiausiai į tešlą supilame lydytą atvėsusį sviestą ir darkart gerai išmaišome.
- Peiliu susmulkiname šokoladą (gali likti ir mažesnių, ir didesnių gabalėlių) ir įmaišome į tešlą.
- Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą ir ant viršaus uždedame išilgai perpjautą likusį bananą. Kepame iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.
- Ar kepinys iškepęs, galima patikrinti mediniu pagaliuku: jei šis, ištrauktas iš kepinio vidurio, bus neapkibęs tešla, bananų duona paruošta.
- Jei naudosite šokoladą, turintį mažiau nei 72 proc. kakavos masės, kepinys bus saldesnis, todėl užteks kiek mažiau cukraus.