Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Beatos virtuvėje D.Grybauskaitė papasakojo apie savo kulinarinius eksperimentus

Laidoje „Beatos virtuvė“ viešėjusi prezidentė Dalia Grybauskaitė pasakojo, kad per šventes stebina svečius ne tik firminiais patiekalais, bet išbando ir žinomų virtuvės šefų siūlomus receptus.
Beatai Nicholson ir Dalia Grybauskaitė
Beatai Nicholson ir Dalia Grybauskaitė / LRT nuotr.

„Turiu keletą tradicinių patiekalų, kuriais stebinu savo draugus, pažįstamus. Tai pirmiausia, aišku, mano marinuoti baravykai, čia jau priklauso – ir pavardė panaši, tai iš šeimos atėjo firminis patiekalas. Taip pat ruošiu silkę „pataluose“, keliskart gaminau ėriuko koją pagal Oliverį, ir visai sėkmingai gavosi. Bet kadangi koja didelė, teko valgyti tris dienas, tai sakiau, daugiau nebegaminsiu, bet esu pamėginusi“, – sakė prezidentė.

Laidos vedėjai Beatai Nicholson pasmalsavus, kuo gi vaišinami oficialių vizitų atvykę Prezidentūros svečiai, šalies vadovė atskleidė, kad vaišėms dažniau renkami lietuviški produktai, siekiama, kad patiekalai pristatytų mūsų šalį ir tradicijas.

LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr./Prezidentė D.Grybauskaitė
LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr./Prezidentė D.Grybauskaitė

Vis dėlto, pasak prezidentės Dalios Grybauskaitės, svarbiausia – parodyti svečiams asmeninį dėmesį: „Pavyzdžiui, per pirmininkavimą turėjome visus Europos valstybių vadovus ir jau iš Europos Tarybos aš žinojau, kas ir ką mėgsta – kas deserto nevalgo, kam vietoje vaisių labiau patinka sūris. Svarbu nuoširdus dėmesys, kad mes žinome, pastebime ir norime parodyti, kad kiekvienas svečias yra svarbus.“

Nors prezidento pareigos neturi darbo valandų ar atostogų, šalies vadovė pasakojo Beatai randanti laiko vienam didžiausių savo pomėgių – prie namų puoselėjamam darželiui.

„Žinokite, nemažai pavyksta užauginti, turiu ir šilauogių, ir braškių. Eidama per Romą nusipirkau turgelyje keturis vazonėlius braškių – galvojau, jos man tikrai nušals Lietuvoje... Nenušalo. Ir auga sau, ir duoda vaisius nuo birželio beveik iki šalnų, ir labai saldžios.“

Visą Beatos pokalbį su prezidente Dalia Grybauskaite žiūrėkite gruodžio 29 dieną, per LRT televiziją.

VIDEO: LRT Televizija. Beatos virtuvė. Ved. Beata Nicholson l 2017-12-29 anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos