Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs grupės „Hot chocolate“ vokalistas Greg Bannis po 13 metų pertraukos pasirodė ant scenos

Vienos garsiausių visų laikų britų soulo grupės „Hot chocolate“, pasaulį pavergusios tokiais hitais kaip: „You sexy thing (I believe in miracles)“, „So you win again“ ir kitais, buvęs ilgametis vokalistas Gregas Bannis po 13 metų pertraukos, Austrijoje, pasirodė scenoje kartu su roko žvaigžde Manueliu Noxu (M.Nox).
Gregas Bannis
Gregas Bannis / Alexander Halbwirth nuotr.
Temos: 1 Muzika

Greg‘ai, iš savo grupės „Hot chocolate“ nusprendėte pasitraukti 2010-aisiais. Kodėl? Buvote pačioje karjeros viršūnėje.

G.Bannis: Buvau „Hot chocolate“ pagrindinis vokalistas 18 metų. Prieš 13 metų nusprendžiau, kad noriu pailsėti, nes per visus tuos metus patyrėme labai daug, dirbome sunkiai, visas pasaulis dainavo mūsų dainas, o tai galiausiai išvargina. Nebuvo kampelio, kuriame nuvykęs tiesiog pasivaikščioti neišgirstum niūniuojant „You sexy thing“. Buvo beprotiškai pašėlę laikai. Iš rampų šviesos pasitraukiau į Ispaniją, kur dabar gyvenu, tačiau niekad neatitolau nuo muzikos. Nebuvau didžiojoje scenoje, tačiau dirbau, kūriau. Per 13 metų, kol manęs nematėte, kartas nuo karto sutikdavau padainuoti mažesnėse arenose Europoje.

Alexander Halbwirth nuotr./Gregas Bannis ir Manuelis Noxas
Alexander Halbwirth nuotr./Gregas Bannis ir Manuelis Noxas

Greg Bannis hitas su grupe „Hot chocolate“ – you sexy thing

VIDEO: Rock Classic Allstars ( Sexy Think ) with Greg Bannis ex Hot Chocolate

Jūs kartu su „Hot chocolate“ buvote fenomenas. Sėkmingiausiais laikais Jūs kasmet išleisdavote begalę dainų, iš kurių kasmet mažiausiai viena tapdavo pasauliniais hitais. Ar ši neįtikėtina sėkmė neskatina vėl sugrįžti į sceną? O galbūt pasirodymas Austrijoje – sugrįžimas?

G.Bannis: Buvimas scenoje – magiškas. Mano ateities planai – tiesiog muzika. Galiu išduoti paslaptį, kad tai – roko, pop, regio ir kitų stilių muzika, kurios iš manęs dabar galite tikėtis. Tai tikrai sugrįžimas. Nežinau ar į didžiąsias scenas, nes kol kas man itin smagu kamerinėse aplinkose, bet kas žino, kas laukia ateityje.

Austrijoje ant scenos pasirodėte su grupe „Black Sand“. Su vokalistu M.Nox atlikote dvi dainas. Ką tai Jums reiškia?

G.Bannis: Man labai patiko mūsų pasirodymas. Kiek girdėjau atsiliepimų, publika liko sužavėta. Ir tikrai buvo dėl ko, nes M.Nox yra išprotėjęs žmogus. Aš visko esu matęs per gyvenimą, atlikęs ne vieną duetą, bet tai, kokią atmosferą ant scenos užkūrė Nox‘as, ir kaip publika dėl to ėjo iš proto, mačiau pirmą kartą gyvenime. Tai kažkas nepaprasto. Aš juo sužavėtas. M.Nox yra neįtikėtinai išprotėjęs talentas. Tai tikrai ne paskutinis mūsų pasirodymas scenoje kartu.

M.Nox ir Greg Bannis pasirodymas Austrijoje

VIDEO: Greg Bannis and M. Nox feat. Black Sand - Absam Rockt 2023

Sugrįžus ant scenos po tiek metų, palyginkite, kaip muzika pasikeitė nuo „auksinių“ jūsų metų iki dabar?

G.Bannis: Dainos būdavo labai gražios, kokybiškai parašytos, dėl to jos populiarios iki šiandien, tai klasika. 80-ais, 90-ais metais buvo daugiau melodingesnių dainų. Dabar daugiau repo ir panašaus stiliaus. Įrašai tapo stipresni, garsesni, bet nėra blogo žanro, kiekvienam savo. Muzika yra muzika.

Kokį patarimą duotumėte jauniems muzikantams, kurie svajoja būti scenoje?

G.Bannis: Tai sunkus darbas. Bet pažiūrėkite į M.Nox, ką jis išdarinėja scenoje. Pažiūrėkite į šį jauną muzikantą ir būkite, kaip jis, jis atiduoda scenoje visą save. Jis ne tik mėgaujasi, bet ir publikai atiduoda viską ką turi. Bandykite ir mėgaukitės. Nedarykite to dėl pinigų. Darykite tai dėl smagumo, pinigai ateis vėliau. Tai geriausia pasaulio profesija. Scenoje darai tai ką mėgsti, o nuo to dar ir visi susirinkę klausytojai tampa laimingais. Kas gali būti nuostabiau?

Alexander Halbwirth nuotr./Gregas Bannis ir Manuelis Noxas
Alexander Halbwirth nuotr./Gregas Bannis ir Manuelis Noxas

Manueli, ką Jums reiškia ši patirtis, būti ant scenos kartu su tokia legenda kaip Greg Bannis?

M.Nox: Nuoširdžiai tai reiškia labai daug. Man buvo malonu sutikti Greg‘ą jau Naujųjų metų išvakarėse, kai buvau pakeliui į Ibisą. Jis tikrai yra gyvas įrodymas, kad amžius yra tik skaičius. Koncertuoti kartu su juo buvo patirtis, kurios niekada nepamiršiu.

Greg‘as ne kartą minėjo, kad esate beprotiškiausias jo sutiktas muzikantas. Iš kur semiatės energijos?

M.Nox: Aš niekada neturiu plano, kas vyks scenoje. Suprantu savo darbą taip, kad privalau pralinksminti publiką, kad ir kas būtų, todėl kartais darau iš savęs juokdarį. Nors žiūriu labai rimtai į muziką, tačiau būdamas scenoje aš kuriu linksmybes, kad visiems būtų smagu. Yra žmonių ateinančių į koncertus, kurie išgyvena sunkius laikus, taigi, jei priverčiu juos juoktis ir pamiršti apie asmenines problemas bent 90-iai minučių – aš padariau savo darbą. Apie Greg‘o komentarą, kad esu pamišęs žmogus: Gregas taip pat yra pamišęs tad manau, kad čia mes esame lygūs.

Su grupe „Black Sand“ atliekate klasikinio roko hitus. Ar yra skirtumas atliekant populiariąją muziką ir visų laikų hitus?

M.Nox: Esu muzikantas, todėl man tai ne apie žanrą, o apie muziką, šioje planetoje yra įvairių žanrų, ir kiekviename iš jų galiu kažką rasti. Kai žmonės mėgaujasi muzika ir jaučia gerą atmosferą, man patinka koncertuoti. Kai žmonės linksminasi su manimi, man nesvarbu, ar mes atliekame roką, metalą ar net pop.

„Black sand“ – To go apart

VIDEO: Black Sand feat. Ami Kim & M.Nox To Go Apart © MAKe deSIGn

Gyvename iššūkiu metais. Su kokiais sunkumais susiduria muzikantai, kas dabar sudėtingiausia?

M.Nox: Dabar blogiausia yra turo autobusų nuomos kainų padidėjimas ir, kad daug žmonių nustojo pirkti koncertų bilietus. Grupės stengiasi gauti galimybę kur nors groti, tačiau tai sudėtinga, nes daugybė arenų užsakyta metams į priekį dėl anksčiau neįvykusių koncertų per kovidą. Su iššūkiais susiduriame kiekvieną dieną. Bet nepasiduodame ir gerbėjams ruošiame pristatyti staigmenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas