Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Bžeskas atkirto „Šeškėms“ už replikas apie „tampymą už virvučių“: pasakė, kokių veiksmų imsis

Trečiadienį Lietuvos muzikos padangę pasiekė žinia apie pokyčius grupėje „69 danguje“. Atsiriboti nuo veiklos su Karina Krysko, Goda Alijeva ir Ingrida Martinkėnaite nusprendė 20 metų grupės veiklai paskyrusi Nijolė Pareigytė. Tačiau daugelį labiausiai nustebino tai, kad likusios narės atsisako „69 danguje“ pavadinimo. Pranešime spaudai skelbta, kad šiuo vardu jos nebegali vadintis dėl Egmonto Bžesko sprendimo. Visgi, Žmonės.lt prodiuseris teigė, kad ši informacija ne visai teisinga.
Egmontas Bžeskas, Karina Krysko, Nijolė Pareigytė, Ingrida Martinkėnaitė, Goda Alijeva
Egmontas Bžeskas, Karina Krysko, Nijolė Pareigytė, Ingrida Martinkėnaitė, Goda Alijeva / Eriko Ovčarenko, Luko Gručecko ir Evelinos Sabaliauskaitės nuotr.

Jau kuris laikas sklandė gandai apie grupės „69 danguje“ pokyčius. Trečiadienį Karina Krysko, Ingrida Martinkėnaitė ir Goda Alijeva pranešė, kad nuo šiol vadinasi kitaip, o scenoje nebepasirodys Nijolė Pareigytė.

„Mus ir taip visi vadina šeškėmis, o nuo dabar mes „Šeškės“. Esame priverstos keisti pavadinimą į „Šeškės“, nes senasis mums, deja, nepriklauso. Prekės ženklą „69 danguje“ buvęs prodiuseris Egmontas Bžeskas yra įregistravęs kaip savo nuosavybę. Mūsų ir E.Bžesko keliai išsiskyrė maždaug prieš dešimtmetį. Nuo tada pačios palaikėme grupės gyvybę: organizuodavome pasirodymus, rūpinomės įvaizdžiu, visapusiškai investavome nuosavas lėšas į grupės veiklą“, – rašoma išplatintame pranešime spaudai.

Luko Griciaus nuotr./Grupė „Šeškės“
Luko Griciaus nuotr./Grupė „Šeškės“

Buvusios grupės „69 danguje“ narės teigė sulaukusios E.Bžesko advokato laiško, kuriame joms buvo pranešta, kad senuoju pavadinimu prisistatinėti jos daugiau nebegali.

„Sunkus, ilgametis ir atkaklus darbas vedė grupę į didžiulį koncertą arenoje. Tačiau tiesa, kurią sužinojome prieš kelis mėnesius, kai jau buvo parduota pusė „Žalgirio“ arenos bilietų, yra ta, kad pavadinimo „69 danguje“ be E.Bžesko leidimo nebegalime naudoti. Nemeluosime, ne už ačiū paskutinis koncertas su senu pavadinimu įvyko... O visai neseniai kito mūsų koncerto organizatoriai gavo E.Bžesko advokatų raštą, iš kurio tapo aišku, kad nebegalime naudoti senojo pavadinimo“, – išplatintame pranešime sakė K.Krysko, G.Alijeva ir I.Martinkėnaitė.

Luko Gručecko ir Evelinos Sabaliauskaitės nuotr. /„69 danguje“ koncerto akimirka
Luko Gručecko ir Evelinos Sabaliauskaitės nuotr. /„69 danguje“ koncerto akimirka

E.Bžeskas sulaukė „Šeškių“ kritikos, kurios nurodė, kad grupės pavadinimo keitimas leis joms būti savarankiškesnėms, o jos nebebus „tampomos už virvučių“.

„Suprantame, kad tokiu sprendimu galime sukelti suinteresuotų asmenų nepasitenkinimą ir, galbūt, net mūsų atvirą puolimą arba bandymus paveikti mūsų grupės veiklą užkulisiuose. Tačiau mes nebebijome! Mes – nebe naivios mergaitės, nebenorime būti tampomos už virvučių“, – sakė grupė „Šeškės“.

LNK nuotr./Egmontas Bžeskas
LNK nuotr./Egmontas Bžeskas

Žmonės.lt susisiekus su Egmontu Bžesku, šis sakė nesutinkantis su viešai buvusios grupės „69 danguje“ išplatinta informacija, nes ji nėra visiškai teisinga. Tačiau kol kas nuo platesnių komentarų norėjo susilaikyti, nes su teisininkais ruošia atsakymą.

„Šiuo metu su komanda, kuri liko mano pusėje, įskaitant Nijolę, ruošiame oficialų atsakymą, kurį pateikti planuojame jau kitą savaitę. Dabar gilinamės į situaciją ir teisinius dalykus“, – sakė E.Bžeskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius