Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Cukrinė“ eglė nušvito Kauno Rotušės aikštėje: saldų įžiebimą lydėjo griausmingi fejerverkai

Kalėdinė dvasia pasibeldė ir į Kauno miestą – čia sužibo „morenginė“ eglutė. Visgi šiais metais aplink ją nesisuko būrys smalsuolių, nes įžiebimo ceremonija buvo filmuojama uždaroje arenoje. Tačiau žiūrovai per daug nenusiminė, juk saldžią eglutę galėjo išvysti ir virtualioje erdvėje.

Šių metų įžiebimo ceremonija kauniečiams ir miesto svečiams kiek kitokia – šventę galėjo pamatyti tik virtualioje erdvėje. Vis tik net ir tokia alternatyva neužgožė „morenginės“ eglutės, kurios saldumą žiūrovai galėjo pajusti ir per televizoriaus ar kompiuterio ekraną.

Kauno eglutės įžiebimo akimirkos – galerijoje:

Prieš ir po įžiebimo viena po kitos į sceną lipo ryškiausios Lietuvos muzikos pasaulio žvaigždės. Muzikinių hitų mašiną užkūrė Saulius Prūsaitis, geriausias lietuviškas dainas į kalėdinę girliandą supynė Martynas Kavaliauskas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune įžiebta Kalėdų eglė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune įžiebta Kalėdų eglė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune įžiebta Kalėdų eglė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune įžiebta Kalėdų eglė

Kalėdinę dvasią per televizijos ekranus taip pat skleidė Justė Arlauskaitė-Jazzu, „Saulės kliošas“, Justinas Jarutis, Jessica Shy, Monique, „The Roop“ bei Vidas Bareikis.

„Labai džiaugiuosi, kad vėl galėsiu dalyvauti Kauno eglutės įžiebimo šventėje. Jau trečią kartą – labai džiaugiuosi. Smagu ir tai, kad koncerte galėsiu pristatyti kūrybinę naujieną – dainą „Savęs“, – anksčiau kalbėjo J.Jarutis.

Saldžiosios Kauno eglutės įžiebimo koncerte pirmą kartą televizijos eteryje gyvai nuskambėjo Girmantės Vaitkutės atliekama daina „Tebūnie“ (originaliai – „Let it go“) iš populiaraus animacinio filmo „Ledo šalis“ („Frozen“). Girmantė šiame filme įgarsino pagrindinę veikėją Elzą.

Vaizdo transliacija iš Kauno Rotušės aikštės:

VIDEO: Saldžios saldžios Kalėdos Kaune: Rotušės aikštėje įžiebiama „morenginė“ žaliaskarė

Galiausiai įspūdingą koncertą užbaigė 6 Kauno mikrorajonus nušvietę fejerverkai. Todėl netgi tokiu metu žiūrovai dalį ceremonijos galėjo pamatyti ir per langus ar balkonus.

Pasibaigęs koncertas išryškino ir kitas Rotušės aikštės detales - šventinę nuotaiką aplink ją sukūrė aplinkinių kavinių, barų bei restoranų savininkai. Būtent jie prisidėjo prie puošmenų ir savo vitrinas išpuošė su kalėdiniais motyvais susijusiomis detalėmis.

Tiesa, šalia saldžiosios eglutės buvo galima išvysti dar vieną dekoraciją – namuką, kuris virto Kalėdų Senio rezidencija. Gaila, bet dėl saugumo reikalavimų jame apsilankyti nebus galima.

Eglutės įkvėpimas – morengai

Kalėdinė aikštę džiugino išskirtinė menininkės J.Šmidtienės sukurta eglutė, kitomis lyg iš debesų nusileidusiomis dekoracijomis: tai ir morenginiai medeliai, ir cukriniai avinukai, ir mediniai arkliukai, nunešantys į vaikystės prisiminimus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune įžiebta Kalėdų eglė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune įžiebta Kalėdų eglė

„Šių metų Kauno Kalėdų tema – saldi kalėdinė pasaka. Eglutė bus virš 24 metrų. Dekoracijos gaminamos iš ekologiškos medžiagos izolono. Dominuos balta vanilinė spalva“, – patikino N.Prevelienė.

Eglės kūrėja J.Šmidtienė atskleidė, kad inspiracija šių metų Kalėdų simboliui ją aplankė netikėtai. Namuose, smaližiaudama morengais, ji atkreipė dėmesį į dailią deserto tekstūrą. Žinoma tekstilininkė tiki, kad saldumynai yra neatskiriama švenčių dalis, ypač šių dienų kontekste, kai žmonės namuose praleidžia itin daug laiko.

„Norėjosi sukurti tokią, kuri būtų saldi, lengva ir kvepianti namais. Bandėme išgauti skirtingas tekstūras ir galiausiai atradome vieną, kuri ypač primena morengą ar plaktą grietinėlę. Dabar iš to ir gimsta Kauno Kalėdų eglė“, – 15min šypsodamasi pasakojo menininkė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sostinės Katedros aikštėje įžiebta siurrealistinė Kalėdų eglė: pretenduoja tapti gražiausia Europoje?

TAIP PAT SKAITYKITE: Panevėžyje eglę žiebęs Kalėdų Senelis prašė nepamiršti uždegti ir širdžių

TAIP PAT SKAITYKITE: Visaginas įžiebė išmanią Kalėdų eglutę: lemputės mirksės pagal pasirinktą dainą

TAIP PAT SKAITYKITE: Raudondvaryje – jau Kalėdos: įžiebta eglė, įspūdingas dekoracijas papildė ir povas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas