Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Bosas skiepų byloje liudijo ligoninės vadovė: „Čia ne gripo vakcina, čia moters gyvybės vakcina“

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamoje mįslingoje Dainos Bosas dukters skiepų istorijoje šią savaitę buvo išklausytas Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiosios gydytojos Klaudijos Bobianskienės liudijimas. Moteris pripažino – liudyti medikui prieš mediką labai nemalonu, tačiau šioje situacijoje nieko kito neliko.
Daina Bosas teisme
Daina Bosas teisme / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Vakcina Daina Bosas

45 metų darbo patirtį turinti gydytoja K.Bobianskienė pamena pokalbį su D.Bosas, kuri užsiminė norinti paskiepyti dukrą nuo žmogaus papilomos viruso.

„Pasakiau, kad tikrai reikia skiepyti, ginekologai skiepija vaikus ir anūkes. Pastaraisiais metais vaikai skiepijami valstybės lėšomis. Rekomenduojama skiepyti iki pirmų lytinių santykių, geriausia 11–13 metų, tuomet pakanka dviejų vakcinų, virš 14 metų būtinos 3 vakcinacijos“, – pasakojo gydytoja, pamenanti itin susijaudinusios D.Bosas skambutį lemtingą šeštadienį, kai kilo įtarimų, kuo buvo paskiepyta jos dukra.

D.Bosas šiai pasakojusi, jog įtaria, kad dukrai buvo suleista ne „Silgard“ vakcina ir neaiškų skiepą atlikusi gydytoja J.Malūkienė telefonu nebeatsiliepia.

Susisiekti su J.Malūkiene pabandė ir pati K.Bobianskienė, tačiau po poros bandymų to padaryti nepavyko. Galiausiai susisiekusi su gydytoja K.Bobianskienė paklausė apie vakciną ir kilusius įtarimus.

„Daktarė sakė, jokių negali būti bėdų. Sakė, aš paskiepijau, o aš pasakiau, gerai daktare, tokiu atveju aš važiuočiau į ambulatoriją, atidaryčiau ir parodyčiau švirkštą. Juk buvo šeštadienis, niekas atliekų neutilizuoja, švirkštai gulės konteineryje, kur priklauso.

Paklausiau, kiek vaikų skiepijo tokia vakcina šeštadienį. Ji atsakė, jog tik vieną. Tai aš tokiu atveju parodyčiau, kad štai sunaudotas švirkštas. Jei esi nekaltas, reikėjo važiuoti, išsikviesti, parodyt ir visiems mums skiepytiems būtų aišku. Nepamenu, ką ji sakė, tačiau aš pasakiau, kad jei nepadarysite to daktare, turėsite rimtų nemalonumų“, – teisme liudijo K.Bobianskienė. Vėliau iš J.Malūkienės teigė išgirdusi paaiškinimą, jog švirkštas įmestas į tirpalą ir jau bus nusitrynęs.

Pasitikėjo gydytoja

Klaipėdos vaikų ligoninės direktorė teigė siuntusi pas J.Malūkienę daug žmonių, nes ja pasitikėjusi, tikėti norinti ir dabar. Pas epidemiologę skiepijosi artimiausi jos giminaičiai, kaimynai. Medikei liko nerimas širdy, ar tikrai jos artimieji buvo paskiepyti nuo žmogaus papilomo viruso, sukeliančio gimdos kaklelio vėžį. Tiesa, po tyrimo pareigūnai moterį ramino, jog artimųjų skiepijimo metu „Silgard“ vakcinos buvo įsigytos.

„Čia ne gripo vakcina, net ne hepatito vakcina, čia moters gyvybės vakcina“, – apie skiepo nuo žmogaus papilomos viruso, sukeliančio vėžį ir laikomą 21 amžiaus rykšte, svarbą kalbėjo Klaipėdos vaikų ligoninės gydytoja, sakydama, jog tokie įtarimai yra protu nesuvokiamas dalykas ir, duok Dieve, jog iš tiesų vaikai buvo paskiepyti tinkama vakcina.

„Tepadeda Dievas daktarei ir visiems, kas skiepijo artimuosius, – kalbėjo Klaipėdos vaikų ligoninės gydytoja. – Labai tikėjau daktarės kabinetu, jei būčiau netikėjus, pati būčiau nusipirkus iš firmos vakciną ir suskiepijusi, bet man net į galvą neatėjo, kad kažkas gali būti ne taip.“

K.Bobianskienės teigimu, 136 eurai, kiek kainuoja vakcina, Lietuvoje yra dideli pinigai, tačiau ne tiek dideli, jog būtų verta nusikalsti. Vyriausioji gydytoja tikino, jog net jei ši vakcina kainuotų milijoną, šie pinigai nebūtų verti apgaulės mergaičių gyvybės sąskaita.

Norėdama nuraminti artimuosius K.Bobianskienė domėjosi, ar įmanoma atlikti antikūnų tyrimą, taip pat galimybe atlikti ketvirtą vakcinaciją, tačiau iki šiol atsimušdavo į neigiamą atsakymą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mįslingų skiepų istorijoje liudijo Dainos Bosas dukra

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas