D.Norvilas – apie keliones su šeima ir patiekalą, dėl kurio vyktų į kitą Lietuvos galą

Dainininko Deivio Norvilo šeima šią vasarą ryžosi neeiliniam nuotykiui – kartu su žmona Renata ir vaikais Emiliu bei Rėjumi jie taps laidos „Maisto kelias“ herojais. O kol iki kulinarinių kelionių po Lietuvą starto dar liko kelios akimirkos, Deivis dalijasi, kokiais patiekalais šeima lepinasi namuose ir dėl kokio gardumyno bet kurią sekundę ryžtųsi važiuoti į kitą Lietuvos galą.
Deivio ir Renatos Norvilų šeima
Deivio ir Renatos Norvilų šeima / TV3 nuotr.

Deivis atvirauja – dirbti su žmona jiedu jau yra pratę, tačiau kaip viskas klosis prisijungus vaikams, parodys laikas. „Žmona mane lydi nuolat, o kaip bus su Rėjumi ir Emiliu – pamatysime. Bus arba labai daug džiaugsmo, arba labai daug vargo“, – juokiasi Deivis.

Kadangi kelionės dainininkui nėra svetimos, aplankyti kai kurias jam pačiam svarbias Lietuvos vietas jis svajoja jau dabar.

„Man labai patinka istorija, tad domiuosi istorinėmis vietomis ir objektais, kurie pasakoja apie praeitį. Pavyzdžiui, mane labai domino partizano Juozo Lukšos-Daumanto keliai, tėviškė, mūšio vietos. Visada, kur bevažiuotume, pamatę įdomią istorinę nuorodą, pasinaudojame galimybe ir užsukame ją aplankyti“, – pasakoja Deivis.

Dainininkas įsitikinęs, jog dauguma yra pamiršę, kokioje nuostabioje šalyje mes gyvename, tad tapęs projekto dalimi jis džiaugiasi, jog turės galimybę tą priminti. Deivis užtikrintas – laidoje pamatytos jų šeimos kelionės išties gali padėti iš naujo atrasti ir pamilti gimtąjį kraštą.

„Tiek daug keliaujame po užsienio šalis, kad dažnai nebežinome, ką turime namuose. Rekomenduoju aplankyti Zarasus, Druskininkus, Klaipėdą – šie miestai nuolatos keičiasi, gražėja. Reikia pamilti savo kraštą“, – sako dainininkas.

Taip pat D. Norvilas džiaugiasi, jog Lietuvoje yra daugybė puikių vietų skaniai pavalgyti. Žinomas vyras atskleidžia, kaip, jo manymu, maisto kultūra keisis per ateinančius dešimt metų.

„Vilnius, mano nuomone, tikrai yra užkėlęs kartelę, bet negaliu skųstis ir Klaipėdos, Kauno restoranais, kurie gali lygiuotis su labai aukšto lygio vietomis tarptautiniu mastu. Manau, jog maisto kultūra pas mus dar tik pradeda savo kelią ir per artimiausią dešimtmetį viskas turėtų dar labiau užaugti“, – sako Deivis.

TV3 nuotr./Deivio ir Renatos Norvilų šeima
TV3 nuotr./Deivio ir Renatos Norvilų šeima

Net ir mažuose Lietuvos miestuose ar kaimuose, anot Deivio, galima paragauti labai gardžių patiekalų ir likti nustebintam. „Labai smagu, kad esmė nebe kiekis, kaip buvo anksčiau, o kokybė bei patiekimas“, – pabrėžia jis.

Tačiau kai pats sukasi savo namų virtuvėje, Deivis pripažįsta – gražiai maistą patiekti jam yra kiek sunkiau. O štai gardžiai jį paruošti – gana lengvai įveikiama užduotis.

„Gaminu antieną, krevetes, makaronus, lazaniją. Gal ir nemoku savo ruoštų patiekalų labai gražiai apipavidalinti, bet, man atrodo, skonis pavyksta tikrai neblogas“, – šypsosi atlikėjas.

Tiesa, ne su visais patiekalais jam lengva susidoroti: „Esame gaminę sraiges. Rinkome pievoje ir patys ruošėme. Prisirinkę valėme, ištraukėme iš kiauto, tada kepėme, vėl dėjome į kiautą, gardinome sviestu bei česnaku. Buvo labai daug darbo, tačiau rezultatas labai nudžiugino.“

TV3 nuotr./Deivio ir Renatos Norvilų šeima
TV3 nuotr./Deivio ir Renatos Norvilų šeima

Savo namuose šeima darbais virtuvėje taip pat stengiasi pasiskirstyti. O savaitgaliais, kai lankosi sodyboje, dainininkų duetas kartu gamina mėgstamiausią savo patiekalą – firminius šeimos blynus.

„Savaitgaliais, jei esame sodyboje, pusryčiams vienareikšmiškai renkamės ant pečiaus keptus blynus. Jie būna visos keptuvės dydžio! Mūsų iškeptą blyną reikia pakelti su dviem pirštais ir jis turi laikytis. Kepu aš, o žmona būna atsakinga už tešlą. Blynai būna labai traškūs, gardūs“, – pasakoja Deivis.

O dėl kai kurių savo pamėgtų patiekalų, Deivis bet kurią sekundę ryžtųsi važiuoti į kitą Lietuvos galą.

„Klaipėdoje, iš kur esu kilęs, vienoje vietoje yra tokie sūrio piršteliai... Nuo mano paauglystės laikų ta vieta yra pasikeitusi, bet piršteliai – tokie pat gardūs. Dėl jų, manau, tikrai į Klaipėdą važiuočiau bet kada“, – šypsosi Deivis.

Taip pat dainininkas nepamiršta ir tų valgių, kuriais anksčiau jį lepino mylima močiutė. O vienas vaikystėje jos gamintas patiekalas žinomam vyrui yra palikęs ypatingą įspūdį.

„Prisimenu močiutės ruoštą „mirkalą“ – tai bulvių košė su per vidurį esančiu baltu padažu ir spirgučiais. Taip pat nepamainoma yra ir babytės silkė, marinuota cinamone. Tai – saldžiai rūgštus patiekalas“, – prisiminimais dalijasi dainininkas.

Dalyvaudamas kelionių ir kulinarijos projekte „Maisto kelias“, Deivis tikisi daug išmokti bei pažinti. O būdamas klaipėdiečiu, jis ypatingai džiaugiasi turėdamas galimybę sudalyvauti ir žemaitiško kastinio ar sūrio gamyboje, prisiminti užmirštą „cibulinės“ skonį.

Laida „Maisto kelias“ – nuo birželio 25 d., šeštadieniais, 9.30 valandą per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų