Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Zvonkaus pamoka Jazzu hito kritikams: paklausykite ir dar kartą įvertinkite, ar tikrai plagiatas

Gruodžio pradžioje dienos šviesą išvydusi Justės Arlauskaitės-Jazzu daina „Apie tave“ spėjo užkariauti ne tik tūkstančių Lietuvos klausytojų širdis, bet ir įžiebti audringą diskusiją. 15min jau rašė apie gerbėjų dvejones – panašumai su Edo Sheerano hitu „Perfect“ sukėlė kalbas apie hito originalumą. Vis dėlto prodiuseris Deivydas Zvonkus įsitikinęs, kad galima rasti žymiai daugiau panašią melodiją turinčių kūrinių ir turi tam įrodymą.
Deivydas Zvonkus ir Justė Arlauskaitė-Jazzu
Deivydas Zvonkus ir Justė Arlauskaitė-Jazzu / 15min nuotr.

Kaip 15min jau rašė, gruodžio pradžioje pasirodžiusi J.Arlauskaitės kurta daina sulaukė spėlionių, kad daina kažkur girdėta ir gali būti Edo Sheerano „Perfect“ dainos kopija.

Apie tai pasisakė muzikos prodiuseriai, savo nuomonę išdėstė ir popmuzikos kūrėjas Deivydas Zvonkus. Jis sako, kad galima rasti daug kūrinių, panašių į Jazzu dainą „Apie tave“.

„Mano subjektyvia nuomone, jokio plagiato čia nėra. Kalbant apie priedainio melodiją, pati Edo Sheerano daina yra labai šabloniška. Po dainos „Perfect“ vaizdo klipu galima rasti labai daug komentarų, kuriuose – nuorodos į dainas, su kuriomis panašumų turi paties Sheerano daina“, – 15min sakė D.Zvonkus.

Tai jis įrodė ir pasitelkęs pavyzdį. Sekmadienio vakarą jis savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje įkėlė sumontuotą kelių dainų miksą, kur galima išgirsti į Jazzu dainą panašią melodiją.

„Visiems muzikos ekspertų šalies žinovams – šventinė dainų puokštė“, – rašė D.Zvonkus. Kalbėdamas su 15min jis pridūrė norėjęs įrodyti, kad popmuzikoje gausu panašią melodiją turinčių dainų, todėl piktintis tokiais dalykais išties nereikėtų.

Įvertinkite D.Zvonkaus sumiksuotas dainas:

Primename, kad 15min redakcija taip pat sulaukė kelių skaitytojų laiškų su nuoroda, kurioje abu kūriniai sumontuoti į vieną vaizdo įrašą.

Atsirado tokių, kurie suabejojo Jazzu dainos originalumu – įžvelgė panašumų su Edo Sheerano hitu „Perfect“.

VIDEO: Jazzu - Apie Tave
VIDEO: Ed Sheeran - Perfect (Official Music Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas