Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Daina Bosas tęsia kovą teisme dėl skandalingų dukros skiepų: nori tiesos ir kompensacijos

Mįslinga anuomet dar nepilnametės Dainos Bosas dukters Marijos Randers skiepų  istorija toliau narpliojama teismuose. Procesas, kuriame pirminiu nuosprendžiu už neteisėtą ir (tuo pačiu pavojingą) pacientų skiepijimą yra nuteista gydytoja Margarita Jadvyga Malukienė, iš Klaipėdos persikėlė į sostinę.
Daina Bosas Klaipėdos apygardos teisme
Daina Bosas teisme uostamiestyje / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas nuo šio trečiadienio ėmėsi nagrinėti skundų baudžiamojoje byloje, kurioje gydytoja Margarita Jadvyga Malukienė yra nuteista už neteisėtą pacientų skiepijimą, įskaitant verslininkės Dainos Bosas dukterį Mariją Randers.

Nuo žmogaus papilomos viruso, sukeliančio gimdos kaklelio vėžį, Marija skiepijosi dar būdama paauglė. Kaip pati M.Randers yra liudijusi teisme Klaipėdoje, po šių skiepų jos sveikata pašlijo ir ji itin dažnai serga.

Šiuo metu jau 18-metės merginos motinai Dainai Bosas ėmus domėtis skiepus atlikusia „Imunoprofilaktikos tarnyba“, paaiškėjo, kad tokių paslaugų ši įmonė negalėjo teikti nuo 2010 metų birželio.

Darbo ėmėsi ir teisėsauga, kol galiausiai gydytoją Margaritą Jadvygą Malukienę Klaipėdos apygardos teismas pripažino kalta dėl neteisėto vertimosi profesine veikla ir kitų nusižengimų.

Suprasti akimirksniu

  • Klaipėdos teismas dar neįsiteisėjusiu nuosprendžiu yra pripažinęs J.Malukienę ir bendrovę „Imunoprofilaktikos tarnyba“ kaltais dėl neteisėto vertimosi ūkine veikla.
  • J.Malukienei ir bendrovei skirtos piniginės baudos po daugiau nei 18 tūkst. eurų.
  • Taip pat bus konfiskuotos gydytojos ir tarnybos gautos pajamos – iš viso apie 507 tūkst. eurų, kurie gauti už veiklą, kuriai nuteistoji ir jos vadovaujama tarnyba neturėjo licencijos.
  • Tačiau uostamiesčio teisėjas buvo atmetęs D.Bosas civilinį ieškinį, kuriuo ji prašė jai priteisti 3 000 eurų, o dukrai – 7 000 eurų už patirtus neigiamus išgyvenimus.

Tačiau pirminis nuosprendis neįtikino nė vienai bylos šaliai.

Skundus aukštesnės instancijos Vilniaus teisėjams parašė tiek nuteistoji, tiek bylą inicijavusi verslininkė D.Bosas, tiek ir valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikantys prokuratūros atstovai.

Gydytoja savo kaltės niekuomet nepripažino, tad siekia išteisinamojo nuosprendžio. Tuo tarpu D.Bosas priešingai – siekia medikei griežtesnės bausmės. Griežtesnio M.J.Malukienės neteisėtos veiklos įvertinimo siekia ir šią bylą kuruojantys prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas