„Šventės laukimas mums su Adele kasmet prasideda nuo tada, kai miesto centre įžiebiama eglutė. Tada namus pradedame puošti ir mes“, – Žmonės.lt sakė Daiva.
Pasak jos, daug smagiau iš anksto pradėti laukti švenčių. Ir nors pati Daiva vaikystėje eglę puošdavo Kūčių vakarą, dabar, kai pati turi dukrą, tą stengiasi daryti iš anksto.
TAIP PAT SKAITYKITE: Laura Navikaitė ir Rytis Žvagulis Kalėdų eglę puošė kartu su būriu artimųjų
Eglės puošybai ji su dukra kasmet skiria didelį dėmesį – kruopščiai parenka žaisliukus, apgalvoja originalesnius sprendimus, ieško įdomesnių papuošimų.
Kasmet papuošimuose dominuoja kokia nors viena spalva, tačiau šiemet pirmi metai, kai eglutė – kaip niekad marga. „Kasmet stengiamės sugalvoti ką nors naujo“, – sako Daiva. Jau antrus metus jos namuose stovi dirbtinė eglė, nes atsisveikinti su gyva, pasak Daivos, labai skaudu.
Pačios jos žaislų negamina. „Nemokam ir nedarom. Artėjat Kūčioms Adelė pradeda kepti šventinius keksiukus, kurios ji labai gražiai dekoruoja, tačiau retai mes juos valgome – jie tampa daugiau kalėdiniu papuošimu, dekoracijomis“, – sakė pašnekovė.
Artėjant šventėms daugėja įvairių renginių – koncertų, spektaklių, įvairių susitikimų. Todėl gruodis Daivai – itin įtemptas metas. „Veiksmo daug daugiau nei kitais mėnesiais, tačiau norisi jį kažkaip išnaudoti. Su dukra stengiamės irgi dažniau kur apsilankyti, norisi kažkaip tą šventinę dvasią pajausti“, – sakė ji.
Kūčias Daiva dažniausia sutinka Vilniuje. Tuomet į svečius atvyksta jos mama, kelios artimos draugės – prie bendro stalo susisėda nemažas būrys žmonių. „Darome suneštinį balių. Visos ką nors pasigaminame, o paskui ragaujame, pačios pasidarome sau šventę“, – pasakojo ji.
Jau daugelį metų kalėdinis Daivos stalas neįsivaizduojamas be virto kiaulės kumpio bei žemaitiškų tradicinių patiekalų: spirgutės, kepintų ir maltų kanapių sėklų, raudonos daržovių mišrainės su burokėliais, cibulinės, kastinio.
„Mano šeima mėgsta žemaitiškus patiekalus, o draugės atsineša ką nors kitokio. Tuomet šventinis stalas būna labai įvairus ir gausus skirtingų patiekalų“, – sakė Daiva.