Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Ibelhauptaitė išskirtiniu antkapiu pagerbė tėvų atminimą: „Užtruko 15 metų“

„Pagaliau mano širdis rami“, – sako režisierė Dalia Ibelhauptaitė, po 15 metų ištesėjusi sau duotą pažadą ir ypatingu būdu pagerbusi savo tėvų atminimą. Giedraičių miestelyje nuo šiol kiekvienas galės išvysti išskirtinio grožio simbolį, menantį Daliai artimus žmones ir ryšį su šia vieta.
Dalia Ibelhauptaitė
Dalia Ibelhauptaitė / Gretos Skaraitienės ir asmeninio albumo nuor.

Režisierė Dalia Ibelhauptaitė savaitgalį feisbuke pasidalijo išskirtinio antkapio nuotraukomis ir atskleidė, kad tai – net 15 metų užtrukęs darbas. Pasirodo, kad jos tėvelių kapą Giedraičiuose papuošusi skulptūra mena daugiau nei tik artimų žmonių pagerbimą.

Įrašu Dalia Ibelhauptaitė sutiko pasidalintu su portalu Žmonės.lt.

„Pagaliau mano širdis rami... 15 metų užtruko įgyvendinti sau duotą priesaiką – Giedraičių kapinėse iškilo mano brangiausiems Tėveliams skirtas antkapis – nuostabaus skulptoriaus, mylimo draugo Arūno Sakalausko jaunystėje sukurtas darbas „Dviese“... Būtent šią skulptūrą norėjau pagerbti tėvų atminimui, o tuo pačiu ir jiems abiems labai brangų Lietuvos kampelį, kurio apylinkėse abu yra gimę.

Dar 1997 m. mes su Dexteriu gavome nerealią Arūno ir Virginijos Kochanskytės vestuvių dovaną – bronzinę skulptūrą „Dviese“, kuri 27 metus kartu su mumis keliavo visur, kur mums teko gyventi, kaip meilės ir bendrystės simbolis, kaip talismanas, primenantis visa, kas gyvenime svarbiausia. Tos dvi figūros man visada asocijavosi su mano Tėvais, jose jauti labai gilų ryšį ir meilę vienas kitam... Beje, Tėvai labai brangino ir vertino šį Arūno darbą. Galima sakyti, kad „Dviese“ tapo mūsų šeimos istorijos dalimi.

Nuo bronzinės skulptūrėlės iki iš lietuviško akmens iškalto kūrinio ilga kelionė, bet „Dviese“ pagaliau surado savo idealią amžiną vietą... Mama ir Tėtis buvo gerbiami ir mylimi draugų ir artimųjų, mokinių ir kolegų, kaimynų ir pažįstamų, todėl labai kviečiu visus pravažiuojančius ar ilgėliau apsilankančius Giedraičiuose užsukti aplankyti „Dviese“ – Irena ir Mykolas, sėdėdami ant debesies, labai džiaugsis, o iš Arūno Sakalausko darbo sklindanti Šviesa ir Meilė, tikiu, palies ir jus taip, kaip palietė mane tais dabar jau tolimais 1997-aisiais...

(Įėjus į kapines pro pagrindinį įėjimą, truputį žemyn ir po kairę)“, – feisbuke rašė Dalia Ibelhauptaitė ir pasidalijo išskirtinio antkapio nuotraukoms.

Pagaliau mano sirdis rami... 15 metu uztruko igyvendinti sau duota priesaika - Giedraiciu kapinese iskilo mano...

Posted by Dalia Ibelhauptaitė on Saturday, October 26, 2024

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai