Daržovių mylėtojams – traškūs K.Starkienės blyneliai: ypatingą skonį suteikia firminis padažas

Rugsėjis Lietuvoje vis dar lepina ypatingai šiltais orais, o Kotryna Starkienė – rudeniškais, tačiau lengvai paruošiamais ir kiekvieno stalą puošiančiais patiekalais, iš visų šio sezono gėrybių.
Kotryna Starkienė
Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.

Žinoma moteris TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ pristatė net du patiekalus – ypatingus daržovių blynelius ir tikra smaližių svajone tapsiantį pyragą, rašoma pranešime spaudai.

„Ruduo – tas laikas, kai net neturintys sodo ar bent vienos lysvės šalia namų, nuolatos yra apdovanojami daržovėmis. Mamos, močiutės, dėdės ir kaimynai – visi siūlo paimti dar vieną cukiniją, kelias morkas ar krepšį slyvų… Tačiau iškyla klausimas: ką tuomet gaminti?! Todėl šio šeštadienio laidos tema – daržovių gelbėjimas!“ – atskleidė Kotryna.

Žiūrovai kartu su laidos vedėja ne tik nusikėlė į Starkų šeimos daržą, kuriame ieškojo tinkamų ingredientų, bet ir buvo pakviesti kartu kepti traškius daržovių blynelius su firminiu padažu.

TV3 nuotr./Kotryna Starkienė
TV3 nuotr./Kotryna Starkienė

Traškūs daržovių blyneliai su grietinės ir sojų padažu

Blyneliams reikės:

nedidelės cukinijos;

kelių morkų;

saujos svogūnų laiškų;

česnako skiltelės;

įvairių žalumynų (mėtų, petražolių, bazilikų);

kelių šaukštų miltų;

šilto vandens;

druskos.

TV3 nuotr./Kotryna Starkienė
TV3 nuotr./Kotryna Starkienė

Gaminimo eiga

Jei jūsų turima cukinija jau yra šiek tiek peraugusi, nulupę odelę išskobkite sėklas (jaunoms, nedidelėms cukinijoms to daryti nereikia ). Tuomet cukiniją sutarkuokite stambesne tarka, o tarkius sudėkite į sietelį. Pabarstykite tarkius druska ir kurį laiką palikite pastovėti, kad ištekėtų kuo daugiau vandens.

Per tą laiką sutarkuokite morkas, smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, sukapokite česnakus bei žoleles. Nuspauskite cukinijų tarkius ir tuomet visas daržoves sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir pridėkite kelis šaukštus miltų. Daržoves maišykite su miltais tol, kol jos taps lipnios. Jei matysite, kad tai reikalinga, miltų pridėkite ir daugiau. Tuomet, po truputį į masę pildami šiltą vandenį, ją vis pamaišykite, kol daržovės sulips ir masė taps panaši į tirštą tešlą. Galiausiai palikite tešlą pastovėti 10-15 minučių.

Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir dėkite šaukštą tešlos. Masę keptuvėje kiek suplokite, kad susiformuotų nedidelis ir plonas blynelis. Apkepus vienai pusei, blynelį apverskite ir apkepkite kitą.

TV3 nuotr./Kotryna Starkienė
TV3 nuotr./Kotryna Starkienė

Padažui prie blynų reikės:

riebios grietinės;

sojos padažo;

medaus.

Gaminimo eiga

Kol blyneliai keps, pagaminkite padažą. Į dubenėlį įdėkite kelis šaukštus riebios grietinės, trečdalį šaukštelio medaus ir viską gerai išmaišykite. Į grietinę įpilkite kelis šaukštus sojos ir dar kartą viską išmaišykite. Blynelius patiekite lėkštėje su nedideliu indeliu padažo – mirkykite blynelį ir skanaukite!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų