Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Daugiau nei 55 tūkst. sekėjų subūrusi „Keita žemaitė“: „Neturiu nei vyresnio vyro, nei milijono“

Aida Balandė – maisto blogerė, geriau žinoma „Keitos žemaitės“ vardu. Jau kelerius metus moteris socialinėje erdvėje rodo tikrą kaimišką gyvenimą, dalinasi nesudėtingais maisto receptais ir kuria juokingus video iš buitiškų situacijų, o jos nuoširdumas pavergia sekėjus – jų šiandien turi daugiau nei 55 tūkstančius.
Ilona Juciūtė, Aida Balandė-„Keita žemaitė“
Ilona Juciūtė, Aida Balandė-„Keita žemaitė“ / Index photography nuotr. , stopkadrai

Premjerinėje „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Skanus gyvenimas“ – į laidos studiją žinomos kulinarės, receptų knygų autorės ir tinklaraštininkės Ilonos Juciūtės namų virtuvėje iš Žemaitijos atvažiavusi maisto blogerė Aida Balandė, socialiniuose tinkluose geriau žinoma kaip „Keita Žemaitė“, rašoma pranešime spaudai.

Index photography nuotr./Ilona Juciūtė, Aida Balandė-„Keita žemaitė“
Index photography nuotr./Ilona Juciūtė, Aida Balandė-„Keita žemaitė“

„Šešiolika metų gyvenau Norvegijoje, bet kai sugrįžau į Lietuvą, sugalvojau aktyviai kurti turinį „Instagram“ platformoje. Nuo pat pradžių į tai žiūrėjau kaip į darbo vietą. Pirmiau kūriau juokingus video, vėliau pradėjau dalintis, kaip gaminu maistą, o sekėjai ėmė prašyti receptų ir taip visa ši veikla virto į maisto ir kulinarijos paskyrą“, – laidoje pasakojo Aida.

Turėjusi užduotį pasakyti Ilonai, kokius patiekalus mėgsta, laidos herojė užsigeidė viską padaryti pati, todėl Iloną tik įpareigojo nuvykti į centrinį Kauno turgų ir jame nupirkti reikiamus produktus firminėms skrandukų, ausyčių ir brusketų salotoms.

„Šis receptas sprogdina internetą, todėl noriu, kad apie jį sužinotų visas pasaulis“, – juokdamasi paaiškina moteris.

Aida, subūrusi daugiau nei 55 tūkstančių sekėjų bendruomenę, savo socialiniuose tinkluose kviečia per humoro prizmę pažvelgti į kaimišką gyvenimą, dalindamasi kasdieniais užkulisiais ir komiškomis buitiškomis situacijomis. Ji taip pat dažnai pristato paprastus receptus, kurie nereikalauja įmantrių ingredientų ar virtuvės meistriškumo – tai patiekalai, kuriuos lengvai gali pasigaminti kiekvienas namuose. Savo įrašuose Aida nevengia atvirumo ir šypsodamasi prisipažįsta, kad viena iš jos silpnybių yra skanus maistas, galbūt todėl, kaip ji pati sako, kiekvienas ryžtingas bandymas numesti svorio tampa nesėkmingu.

Index photography nuotr./Ilona Juciūtė, Aida Balandė-„Keita žemaitė“
Index photography nuotr./Ilona Juciūtė, Aida Balandė-„Keita žemaitė“

„Aš esu savikritiška sau ir šioje temoje turiu kažkokį nepasitenkinimą. Vyrui esu graži tokia, kokia esu, tačiau ko gero, aš pati savęs nemyliu. Meilė sau tai ne tik apie svorį, bet kai tu kitais rūpiniesi daugiau negu savimi, va tai yra nemeilė sau“, – itin atvirai laidoje prabilo viešnia.

Paklausta, kokie įrašai labiausiai sudomina jos auditorija, Aida neslepia, kad naujus sekėjus pritraukia juokingas turinys, tačiau laikui bėgant, ji pati pradėjo jaustis pavargusi nuo tokio formato, nes kaip sako, norisi dalintis ne tik juokais, bet ir rimtesnėmis temomis.

„Naujų sekėjų daugiausiai susilaukia juokučiai, bet man jau jie nusibodo. Jiems reikia įkvėpimo, o ir turinys nebesiderina, kai vienur juokauji, o kitur kalbi rimtai. Nors aš pati esu mėgstanti iš savęs pasijuokti, todėl 95 proc. sukurto turinio esu tikroji aš. Nei vyresnį, nei jaunesnį vyrą turiu, milijono neturiu, esu labai paprasta moteris, todėl į žmonių širdis einu per paprastumą ir nuoširdumą“, – pasakojo Aida.

Rūkytų ausyčių ir vištienos skrandukų salotos

Reikės:

– 200 g rūkytų kiaulienos ausyčių

– 200 g rūkytų vištienos skrandukų

– 140 g brusketos duonos traškučių

– 1 mėlynojo svogūno

– Ryšulėlio krapų

– 250 ml majonezo

– Prieskonių salotoms

Gamyba:

Supjaustykite rūkytas ausytes ir vištienos skrandukus. Susmulkinkite svogūną ir krapus. Suberkite brusketos traškučius. Sudėkite majonezą, pagardinkite prieskoniais ir viską gerai permaišykite. Skanaus!

„Skanus gyvenimas“ – šeštadienį, 10 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas