Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl svorio sukritikuota 16-metė Ugnė sužibėjo Neringos Rekašiūtės surengtoje fotosesijoje

Fotografės Neringos Rekašiūtės fotomodeliu tapo 16-metė Ugnė Savickaitė – mergina, pabandžiusi laimę šių metų „Mados infekcijos“ modelių atrankoje ir dėl to internete sulaukusi didelio dėmesio.
Ugnė Savickaitė
Ugnė Savickaitė / Neringos Rekašiūtės nuotr.

Renginių organizatorė Erika Purauskytė internete buvo sukėlusi nemenką skandalą, kai viešai sukritikavo 16-metę paauglę dėl jos svorio. Tačiau diskusijos jau praeityje. 

Socialiniame tinkle savaitgalį pasidalijusi Ugnės fotoportretu, N.Rekašiūtė rašė, kad palaiko merginą ir tiki jos talentu fotografuotis profesionaliose fotosesijose.

Savo mintimis ir Ugnės nuotrauka fotografė N.Rekašiūtė pasidalijo ir su Žmonės.lt skaitytojais.

Neringos Rekašiūtės nuotr./Ugnė Savickaitė
Neringos Rekašiūtės nuotr./Ugnė Savickaitė

„Ugne labai susižavėjau pamačiusi ją einančią „Mados Infekcijos“ atrankos podiumu. Šis jos pražingsniavimas (kurio ji pati nesureikšmina) sukėlė didelę diskusiją, kurioje man išryškėjo kai kas labai pozityvaus: grožio standartai ir kvaili įsivaizdavimai apie tai, kad „kūdas = gražus ir sveikas“ pagaliau griūna ir Lietuvoje.

Kaip pasakė pati Ugnė, geriausiai ji jaučiasi tada, kai pamiršta apie egzistuojančią atrodymo priespaudą.

Ugnė tobulai pozuoja ir puikiai jaučiasi prieš objektyvą. Galbūt tam įtakos turi ir tai, kad ji lanko teatro būrelį. Šiandien dėl atšiauraus oro lauke, padarėme tik keletą jos portretų, tačiau labai norėčiau Ugnę matyti žurnalų viršeliuose jaunoms merginoms – manau, kad jos sveikas požiūris į savo kūną labai paskatintų ir kitas mergaites jaustis geriau.

O to tikrai labai reikia, nes į mergaitę nuo mažų dienų yra nukreipta labai daug visuomenės lūkesčių dėl jos atrodymo ir išvaizdos. Arba kaip sako John Berger: „Men look at women. Women watch themselves being looked at (Vyrai žiūri į moteris, o moterys stebi, kaip vyrai žiūri į jas, red.).“

Kaip šiandien pasakė pati Ugnė, geriausiai ji jaučiasi tada, kai pamiršta apie egzistuojančią atrodymo priespaudą: tuomet ji yra tiesiog gyva ir nuostabi būtybė“, – feisbuke rašė fotografė N.Rekašiūtė. 

TAIP PAT SKAITYKITE: 16-metę Ugnę dėl svorio sukritikavusi Erika Purauskytė: „Pati numečiau apie 25 kg

Erika Purauskytė taps mama – vasarą ji susilauks pirmos atžalos​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas