Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžėjus Driule XL skęsta skolose, atlikėjai atsisako dirbti: „Traukime tokius žulikus į paviršių“

Ketvirtadienio vakarą Tomas Narkevičius-Free Finga prabilo apie nepavydėtiną situaciją, į kurią jį įklampino didžėjus Audrius Kolesnikovas, dar žinomas kaip Driule XL. Atlikėjas tvirtina iki šiol iš jo neatgavęs pinigų už vasarą vykusį koncertą ir yra įsitikinęs, kad tokius „žulikus“ reikia viešinti. Netrukus paaiškėjo, kad nukentėjusiųjų yra ir daugiau, o pats vadybininkas dėl to kaltina prastą vasarą.
Tomas Narkevičius-Free Finga, Audrius Kolesnikovas-Driule XL, grupė „8 kambarys“
Tomas Narkevičius-Free Finga, Audrius Kolesnikovas-Driule XL, grupė „8 kambarys“ / 15min nuotr.

Karčia patirtimi Tomas pasidalijo feisbuke. Jis pasakojo šiemet turėjęs nemažai tiek mažesnių, tiek festivalinių koncertų ir visiems jiems ruošdavęsis atsakingai – prieš renginį pasirašydavo sutartį, be jos groti atsisakydavo. Be to, įprato prašyti avanso, nors tas patiko ir ne visiems organizatoriams.

„Viskas todėl, kad Free Finga nėra areninis atlikėjas ir bendrauti dažnai reikia su neprofesionaliais tipais, kurie pamina pasitikėjimą“, – paaiškino T.Narkevičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Free Finga
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Free Finga

Čia jis ir paminėjo konkretų jį apgavusį asmenį – Audrių Kolesnikovą, dar kitaip žinomą kaip Driule XL. Tomas pasakojo liepos 20 d. turėjęs koncertą pastarojo vadovaujamame V98 klube Palangoje. Iš pradžių viskas klostėsi gerai, buvo pasiūlytas išskirtinis variantas groti ant stogo, nuo kurio atsiveria viso miesto vaizdas. Tačiau tai, ką jis išvydo renginio dieną, toli gražu neatitiko lūkesčių.

„Kai atvarėme, pastebėjome, kad viskas daroma paskutinę minutę – nėra nakvynės, raideris soundchekui neišpildytas, todėl koncertas vėlavo, o aš į sceną lipau neužtikrintas. Į koncertą ant stogo kvietė tik eventas feisbuke ir lenta prie renginio vietos. Žmonių susirinko ne tiek, kiek mes ar Driulė tikėjosi“, – apmaudžią situaciją pasakojo Free Finga.

Anot Tomo, netrukus prasidėjo ir ilgai trunkantys, daug nervų reikalaujantys finansiniai reikalai – už minėtą pasirodymą Free Finga pinigų negavo iki šiol.

Čia T.Narkevičius pabrėžė, kad tokių kaip Driule XL yra kur kas daugiau, todėl būtina apie juos šnekėti: „Nesidalydami patirtimis kišame pagalį sau į ratus.“

„Jis yra žulikas, bet tokius žulikus viešumu reikia statyti į vietą, neleisti jiems dumti jaunų atlikėjų galvų pažadais, – rašė Tomas. – O jauniems atlikėjams, pradedantiems šioje mažytėje rinkoje, sakau – jei kyla įtarimų ar nuojauta kažką sako, pasišnekėkite su kitais artistais. Didelis šansas, kad kažkas panašius vandenis jau praėjo. Tokių variantų, kad pinigai nesumokami, nes promouteris nepaskaičiavo savo finansinių galimybių, būti negali.“

„Ištraukime žulikus į paviršių ir neduokime jiems progų gadinti ir taip trapų scenos pasitikėjimą“, – įrašą feisbuke baigė T.Narkevičius.

Ievos Jūros Jūraitės nuotr./Free Finga ir Monique vaizdo klipo užkulisiai
Ievos Jūros Jūraitės nuotr./Free Finga ir Monique vaizdo klipo užkulisiai

„Šito reikalo žulikavimu nevadinčiau“

„Tenka sutikti, kad esame kalti“, – 15min telefonu pripažino didžėjus Audrius Kolesnikovas, geriau žinomas kaip Driule XL.

Šioje istorijoje A.Kolesnikovas turi būti pristatytas kaip renginio, kuris vyko Palangoje esančiame naktiniame klube, vadybininkas. Vis dėlto sutartį su atlikėjais sudarė ne pats. Nors ir atsakomybės nebando nusimesti.

„Renginių organizavimo srityje visko nutinka. Mes stengėmės maksimaliai padaryti Free Finga koncertą eksliuzyvinį, jis įvyko, tačiau žmonių susirinko mažiau, nei tikėjomės. Tai viena iš priežasčių, kodėl negalime atsiskaityti“, – teigia A.Kolesnikovas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Audrius Kolesnikovas-Driule XL
Luko Balandžio / 15min nuotr./Audrius Kolesnikovas-Driule XL

Jis ir sutartį sudariusi renginių organizavimo įmonė atlikėjui už koncertą turėjo sumokėti 2 tūkstančius eurų, dar šimtą – už renginio anonsą Free Finga puslapyje. Praėjus keturiems mėnesiams po renginio sumokėta tik avansas – 400 eurų.

„Kita dalis irgi bus surinkta tam tikro laiko etape. Tai nevadinčiau šito reikalo žulikavimu, tiesiog įmonei buvo sunki situacija“, – teigė A.Kolesnikovas.

Anot A.Kolesnikovo, jis nuolat palaiko kontaktą su atlikėjais ir nuo atsakomybės nebėga.

„Jei chebra pasiruošus apšikti, bandys apšikti kardinaliai. Pradžioje buvo kalbėta normaliai, po to kažkokie ultimatumai, grasinimai. Mes bendraujame su jais, viskas ok. Damušime tą atsiskaitymą“, – teigė didžėjus.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Audrius Kolesnikovas-Driule XL
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Audrius Kolesnikovas-Driule XL

A.Kolesnikovas ginasi renginių organizavimo srityje dirbantis ne vienerius metus. Dėl šios nesėkmės didžėjus kaltina prastą vasarą, nors sezonų kaita šiuo klausimu padėti negali. Kaip pats sako, rudenį žiemą koncertų vieta išvis nedirba, tad dabar generuoti pinigus dar blogiau.

Nukentėjusių daugiau

Šiuo metu A.Kolesnikovas skolingas iš viso trims atlikėjams. Nukentėjo ne tik Free Finga, bet ir grupės „8 kambarys“ ir „SADBOI“.

Bendra skola jiems siekia daugiau nei 4 tūkstančius eurų. Apie galimą bankrotą įmonė nekalba. Dabar žada įsivertinti savo pajėgumus, sumokėti skolas ir toliau rengti renginius, bet tik su realistiškesniais lūkesčiais.

„Su va šitomis neatsiskaityta, o su kitais pilnai viską sumokėjome. Tai įrodė, kad mes tikrai nelaidojame savęs ir bandysime krapštytis“, – tikina didžėjus.

Kaip 15min informavo grupės „8 kambarys“ prodiuseris Ričardas Fedasiukas, žinomas didžėjus išties jiems yra skolingas, tačiau atgauti pinigų greitai nepavyksta. Anot jo, ne kartą žadėjęs atsiskaityti, planavęs ir susitikimą, jis dingdavo tarsi į vandenį.

„Mūsų teisininkai susipažino su situacija, kai supratome, kad esame maustomi jau praėjus mėnesiui po koncerto. Pradėjus tikrinti pasirašytus dokumentus, pasidomėjus įmonės veikla, supratome, kad pateikus ieškinį teisme sunkiai laimėsime, nes sutartis buvo pasirašyta su įmone, kurios finansiniai rodikliai prasti, organizatorius nėra oficialus įmonės darbuotojas. Supratome, kad buvo pasinaudota mūsų pasitikėjimu, sukurtu visuomenėje teigiamu įvaizdžiu, tačiau vėliau, kaip sužinojome, nukentėjome ne vieni“, – 15min teigė R.Fedasiukas.

Vis dėlto kol kas grupės atstovas nelinkęs prognozuoti, kaip elgsis, jei pinigų neatgaus.

„Tokių dalykų mes netoleruojame ir atlikėjus reikia ginti, kad tokie dalykai nepasikartotų“, – 15min teigė R.Fedasiukas.

Paviešinus straipsnį su 15min susisiekė ir renginių organizavime dirbantis žmogus, kuris taip pat teigė, kad dirbant su didžėjumi A.Kolesnikovu atgauti pinigus už suteiktas paslaugas buvo labai sudėtinga, bet po ilgų kovų tai padaryti pavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas