Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus: „Deja, vis dar esame cepelinų tauta“

Nors liaudyje cepelinais vadinami didžkukuliai nėra autentiškas lietuviškas patiekalas, ko gero, ne vienas lietuvis neįsivaizduoja gyvenimo be jų. Lietuviškų patiekalų restorano savininkas Vytenis Urba neslepia, kad cepelinai – populiariausias patiekalas, kurio būtinai ragauja ir lietuviai, ir iš užsienio atvykę svečiai.
Aleksandras Pogrebnojus
Aleksandras Pogrebnojus / Viganto Ovadnevo nuotr.

„Didžkukulių parduodame tūkstančius porcijų“, – „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Negaliu tylėti“ prisipažino verslininkas.
Tačiau  garsus dizaineris Aleksandras Pogrebnojus tikrai nėra cepelinų gerbėjas ir nė neprisimena, kada paskutinį kartą juos valgė.

„Lietuviški patiekalai asocijuojasi su pigumu – už kelis litus prisidrožei bulvių ir esi sotus visą dieną. Žinoma, kol žmonės tai valgys, tol restoranai gamins“, – įsitikinęs A.Pogrebnojus.

Tačiau, anot dizainerio, vis daugiau lietuvių išvažiuoja į kitas šalis, pažįsta jų kultūrą, valgymo įpročius ir po truputį keičiasi.

„Cepelinų valgytojų jau dabar mažėja ir, tikrai mažės“, – neabejojo Aleksandras. Kas, anot jo, galėtų išgelbėti lietuvišką virtuvę ir kokie liaudiški patiekalai jam labiausiai patinka sužinosite intriguojančioje pokalbių laidoje „Negaliu tylėti“ – trečiadienį, 18.45 val. per Lietuvos ryto TV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų