Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dizaineris Liutauras Salasevičius pribloškė pokyčiais: per 12 valandų „užsiaugino“ sintetinius dredus

Drabužių dizaineris Liutauras Salasevičius ryžosi išvaizdos pokyčiams – baltus plaukus vyras pakeitė dredais. Pasak dizainerio, tokia šukuosena buvo sena jo svajonė, tačiau jos įgyvendinimas nebuvo lengvas – meistrės darbas truko net 12 valandų.
Liutauras Salasevičius
Liutauras Salasevičius / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Apie išvaizdos pokyčius L.Salasevičius pirmiausia pranešė savo sekėjams socialiniuose tinkluose ir kaip mat sulaukė pagyrimų.

Asmeninio albumo nuotr./Liutauras Salasevičius
Asmeninio albumo nuotr./Liutauras Salasevičius

15min L.Salasevičius pasakojo, kad dredai buvo sena jo svajonė. Į dredus nešiojančius žmones dizaineris visada žiūrėdavau pagarbiai – ypač į moteris, kurios dėl jų atsisakė savo ilgų ir vešlių plaukų.

„Žiūrėdamas į juos vis pagalvodavau – o kaip aš atrodyčiau su dredais?Šiek tiek baiminausi, jog jie man greitai pabos, bet galiausiai save įtikinau, kad jei nepatiks – nusiskusiu. Niekada nesistengiau būti kažkoks gražuolis, visada norėjau būti įdomus. Aš gyvenu, nes noriu būti kitoks, išsiskirti iš pilkos masės“, – sako L.Salasevičius.

Baimės nepasitvirtino – meistrės Akvilės darbas pranoko visus lūkesčius. Naują šukuoseną giria ir aplinkiniai, Liutauras juokauja, kad dalis jo pokyčių net nepastebėjo, klausė, ar tikrai jis dredų anksčiau neturėjo. Dizaineris visus skatina nebijoti rizikuoti – toks jo gyvenimo moto.

Tačiau L.Salasevičiui išpildyti seną svajonę nebuvo lengva. Ne visi meistrai sutiko jam susukti dredus. Dizainerio plaukai buvo labai trumpi, siekė vos tris centimetrus, įprastai dredams reikia bent septynių centimetrų ilgio plaukų. Liutauro avantiūrai pasiryžo tik viena meistrė.

„Meistrei Akvilei šis mano įnoris buvo nemenkas iššūkis, su tokiais trumpais plaukais ji dirbo pirmą kartą. Dėl to darbas gerokai užtruko. Vietoje žadėtų šešių valandų, procedūra truko pusę paros“, – įspūdžiais dalijosi dizaineris.

Procedūra prasidėjo penktą valandą vakaro, tačiau viską užbaigti pavyko tik penktą valandą ryto. „Nepatogumų nejaučiau, bet sėdėdamas pagalvojau, kad per visą tą laiką man galėjo padaryti dar ir kelias tatuiruotes“, – juokavo L.Salasevičius.

Dizaineriui į plaukus įvelti pilkos spalvos sintetiniai plaukai. Juos Liutauras pasirinko neatsitiktinai – norėjo, kad plaukai būtų tvarkingi ir neišsidarkę. Su natūraliais plaukais dredai atrodytų išsitaršę ir susivėlę: „Nesu tas, kuris gyvena po tiltu, man reikėjo tvarkingų plaukų.“

Čia sustoti L.Salasevičius neketina, jau suplanavo ir antrąjį vizitą pas meistrę. Tačiau kitą kartą leisti veltui laiko dizaineris neketina – tuo pačiu metu darysis ir tatuiruotes.

„Sako, kad apetitas auga bevalgant, praėjus vos parai po procedūros jau noriu dar ilgesnių dredų. Kalbėjau su meistre, antrąją sesiją planuojame po mėnesio. Taip pat sutarėme, kad kitą kartą kartu man padarys ir keletą tatuiruočių“, – pasakoja L.Salasevičius.

15min primena, kad L.Salasevičius išvaizdos pokyčiams ryžtasi ne pirmą kartą. Kurį laiką dizainerio plaukai buvo balti, vėliau, prieš pat didžiąsias 2018-ųjų metų šventes, jis savo plaukus nusprendė nudažyti žaliai. Tą kartą dizaineris pasakojo, kad taip norėjo į savo gyvenimą įsileisti šventinę nuotaiką.

„Šis mano įvaizdis – gerąja prasme ėjimo iš proto era. Labai norėjau pats save sudrebinti, prisidariau tokių dalykų, kurių niekada gyvenime nedariau. Atsisakydamas įprastų spalvų į savo stilių norėjau įnešti linksmumo“, – 15min įvaizdžio virsmą komentavo L.Salasevičius.

Liurauras – taip pat ir didelis tatuiruočių mėgėjas. Ant savo kūno – nugaros, krūtinės, rankų, kaklo – dizaineris skaičiuoja daugiau kaip 20 skirtingų tatuiruočių. Daugiausia atgarsių praėjusią vasarą buvo sulaukusi dizainerio tatuiruotė ant veido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas