Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dovana iš Latvijos likusiems namie: Aminatos gyvo garso koncertas

Pasauliui užsidarius tarp keturių sienų, vienu iš žmones vienijančių momentų tapo taip išsiilgta muzika. Visą seriją koncertų 15min skaitytojams padovanoję broliai latviai šį vakarą vėl kviečia būti kartu – portalo skaitytojų laukia dar vienas gyvo garso koncertas.
Aminata
Aminata

Koncertą surengs egzotiškoji Aminata, viena ryškiausių šiandienos Latvijos žvaigždžių.

Lietuva ją bene geriausiai žino kaip „Eurovizijos“ dalyvę, savo šaliai didžiausiame pasaulyje dainų konkurse su daina „Love Injected“ iškovojusią 6-ąją vietą. Tai buvo 2015-aisiais Vienoje, kai Lietuvos garbę „Eurovizijoje“ gynė Monika Linkytė ir Vaidas Baumila.

Po metų, 2016-aisiais, Aminata šiame konkurse varžėsi jau kaip kūrinio autorė – jos dainą „Heartbeat“ pasauliui pristatė latvių atlikėjas Justs, tuomet užėmęs 15 vietą.

Aminata gimė 1993 m. Rygoje, jos mama – pusiau rusė, o tėvas – iš Burkina Faso. Dainininkė save laiko latve.

Užaugusi dainavimo tradicijomis garsėančioje Latvijoje, Aminata išsiskiria stipriu, unikaliu balsu, kuriame juntamos trys dainavimo tradicijos – afrikietiškoji, rusiškoji ir europietiškoji. Kūrybinio kelio pradžioje, beje, Aminata buvo užkietėjusi metalo gerbėja.

Koncerto tiesioginės transliacijos pradžia – 19 val.

15min portale transliuojamas koncertas – jau ketvirtasis latvių įmonės „3S“ organizuojamas gyvo garso šou, kurį transiuoja 15min. Koncertų ciklas pavadintas „Izoliacijos sesijos“, o iniciatyva gimė ne tik iš noro palaikyti karantino sąlygų besilaikančius žmones ir pasimėgauti muzika, bet ir siekiant paremti atlikėjus.

Visi jau dalyvavę muzikantai pripažino, kad šiuo laikotarpiu labai trūksta koncertų, susitikimų su gerbėjais. Planuojama, kad besitęsiant karantinui „Izoliacijos sesijos“ vyks ir ateityje. Ankstesnių pasirodymų įrašus rasite rubrikoje „Ne vienas namuose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas