Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 09 29 /14:01

Dovydo Rediko drama: atskrido į Vilnių, kad nebūtų suimtas, bet dėl to gali sėsti už grotų Graikijoje

Įvairiose skandalingose ir neįtikėtinose istorijose minėtas krepšininkas Dovydas Redikas šiomis dienomis ir, galima sakyti, valandomis įsivėlė į naujus nuotykius, kurie labiau primena muilo operą su kriminaliniais elementais. Sportininkas pateko tarp dviejų karštų ugnių – Lietuvos ir Graikijos teisėsaugos. Vilniuje D.Redikas privalo dalyvauti teisme, kur yra kaltinamas dėl vagysčių iš Astos Valentaitės. O tuo pat metu teisinį apynasrį sportininkui uždėjo Graikijos pareigūnai, kurie buvo sulaikę karjeros toje šalyje siekiantį sportininką tyrime dėl suklastotų eurų. Krepšininkas buvo paleistas už užstatą, tačiau negalėjo išvykti iš šalies.
Penktadienį Dovydas Redikas atskrido į Lietuvą
Penktadienį Dovydas Redikas atskrido į Lietuvą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šį penktadienį D.Redikui teko tarsi persiplėšti, norint neužrūstinti arba Lietuvos, arba Graikijos teisėsaugininkų.

Jei penktadienį būtų neatvykęs į bylos svarstymą Vilniuje, mūsų šalies teismas tikriausiai jį suimtų. Išvykęs iš Graikijos, D.Redikas pažeidė ten jam paskirtas kardomąsias priemones, tad dabar rizikuoja prarasti ne tik klubo atstovų už jį sumokėtą užstatą, bet ir sulaukti baudos ar net netekti laisvės.

VIDEO: Problemų tiek su Lietuvos, tiek su Graikijos teisėsauga turintis D.Redikas pasirodė teisme

Šįryt, rugsėjo 29 dieną, D.Redikas nepasirodė 10.15 val. suplanuotame posėdyje, tačiau teisėja sutiko palaukti iki popietės.

Kaltinamojo advokatas Giedrius Baziulis vylėsi, kad sportininkas pasirodys teisme 13.30 val.

Per neplanuotą pertrauką tarp neįvykusio rytinio ir ekspromtu suplanuoto popietės posėdžio D.Rediko advokatas 15min atvirai papasakojo, į kokią nepavydėtiną situaciją, tiek žmogiška, tiek teisine prasme, šiomis dienomis įsivėlė sportininkas.

VIDEO: D.Rediko advokatas papasakojo apie sudėtingą krepšininko padėtį

Pasak G.Baziulio, į užsienį D.Redikas keliavo iš nevilties, nes mūsų šalyje dėl prieštaringos reputacijos niekas jam nenori duoti darbo. Tuo metu Graikijoje sportininkui pavyko „užsikabinti“, tačiau vyrą lyg iš giedro dangaus užgriuvo policijos dėmesys.

Į Graikiją atvyko lietuvis D.Rediko pažįstamas, kuris, kaip įtariama, automobilių nuomos punkte atsiskaitė suklastotomis eurų kupiūromis.

Graikai įtariamąjį sulaikė. Per apklausą sulaikytajam teko deklaruoti, kur svetimoje šalyje jis yra apsistojęs. Įtariamasis turėjo prisipažinti, kad jo daiktai palikti bute, kurį D.Redikui laikinai suteikė naujojo jo krepšinio klubo administracija.

Krepšininkas nuo pat pradžių aiškino, kad apie draugo turėtas pinigų klastotes nieko nežino, tačiau teisėsaugininkams vien tokio žodinio paaiškinimo negana. Kol vykdo savo tyrimą, graikai D.Rediką kelioms dienoms sulaikė, o paleistam iš areštinės vyrui Salonikų miesto teismas paskyrė tris kardomąsias priemones.

Viena iš jų – 5 000 eurų užstatas. Pinigus sumokėjo D.Rediko krepšinio komandos atstovas. Taip pat krepšininkui uždrausta išvykti iš šalies. Tačiau šį apribojimą dėl teismo Vilniuje sportininkui teko pažeisti.

„Jam uždraudė išvykti. Bet mes siuntėm į Graikiją duomenis, kad jam reikia būti teisme Vilniuje. Ir jokių išlygų čia negali būti, nes jį suims. Iš dviejų blogybių jis pasirinko mažesnę – atvykti čia, į numatytą teismo posėdį, o ne laukti ten nežinia ko“, – teigė D.Rediko advokatas.

Pasak teisininko, jo ginamajam pavyko sėkmingai pasiekti Varšuvą. Tačiau lėktuvas į Vilnių pakilo tik apie vidurdienį, o leidosi Lietuvos sostinėje 13.09 val.

Ar kaltinamasis spės į posėdį 13.30 val. sostinės Laisvės prospekte 79A, Pašilaičiuose, nuo pat pradžių buvo abejonių. 13.35 val. teisme jo dar nebuvo, bet buvo aišku, kad Vilniaus oro uoste vyras sėdo į automobilį ir buvo išvežtas, tikėtina, į teismą.

Vėluodamas maždaug 10 minučių, apie 13.40 val., kaltinamasis sparčiu žingsniu pasirodė teisme. Už uždarų durų prasidėjo kaltinamojo apklausa.

Advokatas G.Baziulis neslėpė, kad ir iš Vilniaus į Graikiją ieškoti darbo krepšinio klubuose jo ginamasis išvyko negavęs mūsų šalies teismo leidimo.

Pasak teisininko, galima suprasti jauno sportininko neviltį, nes jis neturi nei turto, nei lėšų, o daugiau nieko, išskyrus žaisti krepšinį, gyvenime profesionaliai nėra išmokęs.

Vis dėlto ši rizika pasiteisino: anot advokato, D.Redikas su graiku klubu pasirašė sutartį ir komanda jau netgi sudarė jam sąlygas ruoštis varžyboms. Suteikė būstą, pasakė, kur jis gali lankyti sporto salę ir treniruotis. Taip pat suteikė nemokamą maitinimą, nes savo lėšų sportininkas šiuo metu esą neturi visai. Netgi už lėktuvo bilietus apie 500 eurų, kaip teigiama, sumokėjo graikų klubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas