E.Jakštytė atrado netikėtą cepelinų receptą: „Šeima stebėjosi, jog ten – ne mėsa“

Klausytojų širdis nuostabiu balsu kerinti žavioji dainininkė Eglė Jakštytė jau ne vienerius metus domisi sveika gyvensena, saviugda ir yra pakeitusi mitybos įpročius. Tiesa, net ir pradėjusi prisižiūrėti atsakingiau, žinoma moteris neatsisako lietuvių pamėgtų cepelinų, tačiau atrado kitokį, itin gardų jų receptą.
Eglė Jakštytė
Eglė Jakštytė / TV3 nuotr.

„Nevalgau mėsos jau 4 metus. Pradėjusi domėtis saviugda ir sveika gyvensena supratau, kad valgydama mėsą jaučiuosi žymiai „sunkiau“, tad nusprendžiau jos atsisakyti“, – jau kulinarinėje pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“ pasakoja dainininkė.

Dabar kiekvienas E.Jakštytės rytas prasideda nuo kavos puodelio ir stiklinės vandens. Tik vėliau moteris valgo pusryčius bei geria vitaminus. O štai tapusi vegetare, Eglė didelio mėsos poreikio niekuomet taip ir nepajuto, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

„Įdomus faktas – pirma mano, kaip vegetarės, diena, buvo Kovo 8-oji, per Moters dieną. Pamenu, atsikėliau ir mane aplankė, kaip pati juokiuosi, kažkoks nušvitimas. Tada supratau, kad tikrai nebenoriu mėsos“, – pasakoja Eglė.

TV3 nuotr./Eglė Jakštytė
TV3 nuotr./Eglė Jakštytė

O prabilusi apie vaikystėje mėgtus patiekalus, Eglė juokais vadina save „bulvinuke“: „Bulviniai blynai, kugelis – visi patiekalai iš bulvių man patiko labiausiai“.

Augdama Utenoje, dainininkė niekuomet neatsisakydavo ir tradicinių lietuviškų patiekalų. Tiesa, būtent tada ėmė ryškėti ir pirmieji požymiai, jog Eglė mėsos patiekalams pirmenybės tikrai neteikia: „Mėgau bulvinius patiekalus, tačiau nemėgau kotletų, kuriuos mama ruošdavo labai dažnai – dabar suprantu, kad net vaikystėje su mėsa nelabai „draugavau“.

Tapusi vegetare, Eglė pajuto didžiulį norą gaminti ir iki šiol džiaugiasi naujai atrastais skoniais.

„Atrodo, jog su vegetariškais patiekalais yra kur kas daugiau vietos pasireikšti, pagaminti kažką netradicinio, įvairesnio. Tačiau labai įmantrių patiekalų aš negaminu“, – atvirauja ji.

O štai grįžusi į tėvų namus, kuriuose visuomet jaučiasi labai laukiama, Eglė savo mitybos įpročius visuomet kiek pakoreguoja. „Kai grįžtu namo, mama dažniausiai ruošia žuvį ar kitus vegetariškus patiekalus. Juokiamės, kad kai Eglė grįžta namo, to turi laikytis visa šeima. Tačiau, žinoma, per šventes mama gamina ir kitus savo firminius patiekalus: keptą zuikį, mėsos suktinukus“, – kalba dainininkė.

TV3 nuotr./Eglė Jakštytė
TV3 nuotr./Eglė Jakštytė

Moteris laidoje džiaugsis, jog mama visada labai mėgsta ją palepinti ir dažnai pasiteirauja, ką Eglė norės valgyti grįžusi namo. Taip pat atlikėja atskleis, kad neseniai čia atrado netikėtą skonių derinį.

„Kai grįžtu pas tėvus, mama jau būna visko priruošusi. Neseniai mama gamino cepelinus ir paklausė manęs, su kuo pagaminti man? Pagalvojau, jog kai gaminu šamą, nejaučiu žuvies skonio, tad sumaniau, jog šamo faršą galima naudoti kaip cepelinų įdarą – buvo labai skanu! Ragavo visa šeima ir stebėjosi, jog ten – ne mėsa“, – pasakoja ji.

Taip pat atlikėjos gerbėjai laidoje sužinos ir apie Eglės ruošiamas muzikines naujienas – pasirodo, kad Eglė jau kurį laiką planuoja naują programą, kurios metu savo klausytojus nudžiugins ispaniškomis dainomis.

„Šiuo metu dažniau grįžtu į studiją, ruošiuosi koncertams. O birželio mėnesiui, kartu su Ištvanu Kviku, ruošiame naują programą – atliksime ispaniškas dainas. Koncertas bus su gyva grupe, bus daug lyrinių dainų, tad labai kviečiu atvykti“, – šypsodamasi sako E.Jakštytė.

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų