Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Žičkaus laidos užkulisiai: naktiniai skambučiai, reikalavimas cenzūruoti interviu

Prašymai iš anksto suderinti klausimus ar reikalavimas cenzūruoti jau nufilmuotą laidą, naktiniai skambučiai iš pašnekovų, filmavimo metu suplėšytos garsios dizainerės kelnės ar prisipažinimas, kad susitikimo su šiuo žurnalistu garsi politikė labai baiminosi.
Laidos „Edvardas Žičkus. Be ribų“ užkulisiai
Laidos „Edvardas Žičkus. Be ribų“ užkulisiai / Asmeninio albumo nuotr.

Tai tik keletas detalių iš populiarios sekmadienio vakarais portale 15min rodomos aštrių pokalbių laidos „Edvardas Žičkus. Be ribų" filmavimo užkulisių.

Šimtus tūkstančių peržiūrų sulaukiančio projekto svečiais jau tapo ir pirmieji šalies asmenys, ir ryškiausios mūsų šalies garsenybės, ir skandalingiausi sportininkai. Kaip sako pats Edvardas, ir tai – dar tik pradžia.

Asmeninio albumo nuotr./Edvardo Žičkaus laidos užkulisiai
Asmeninio albumo nuotr./Edvardo Žičkaus laidos užkulisiai

„Žurnalistika – viena labiausiai nenuspėjamų sričių, gal kodėl televizijoje ir sukuosi daugiau nei du dešimtmečius", – juokiasi ne vieną pasaulinę garsenybę kalbinęs, o šių metų pradžioje internetinę autorinę pokalbių laidą pradėjęs vesti žurnalistas.

„Visai neseniai dėl filmavimo derėjomės su šiuo metu iš skandalingų istorijų neišbrendančia viena populiaria socialinių tinklų žvaigžde. Ji pareikalavo ne tik iš anksto gauti klausimus, bet ir galimybės cenzūruoti jau sumontuotą laidą, kad eterį pasiektų tik jai patinkančios interviu vietos. Tai iškart pavadinau žurnalistine prostitucija ir šios viešnios į laidą nebekviečiau“, – atskleidžia E.Žičkus.

Rengdamas savaitgalio vakaro pokalbių laidą jis susidūrė ir su daugiau netikėtų momentų. Filmuojant buvusią prezidentės Dalios Grybauskaitės asmens sargybinę Simoną Broks ir jos paprašius pademonstruoti keletą primojų, kaip netikėto užpuolimo metų būtų buvusi ginama šalies vadovė – plyšo laidos vedėjo brangiai kainavusios kelnės.

„Pats kaltas, kad tam filmavimui apsivilkau kadaise „Oskarų" teikimo ceremonijai Los Andžele siūtas smokingines kelnes, kurios puikiai derėjo prie balto golfo. Ir štai – keletas triukų ir... kelnės plyšo pusiau, o aš su užlaužta ranka atsidūriau ant grindų. Buvo ir smagu, ir šiek tiek graudu, kad tąkart tiesiog neužsimoviau džinsų", – vieną iš kuriozinių situacijų, nutikusių filmuojant laidą „Edvardas Žičkus. Be ribų" prisiminė 38-erių žurnalistikos profesionalas.

Asmeninio albumo nuotr./Edvardo Žičkaus laidos užkulisiai
Asmeninio albumo nuotr./Edvardo Žičkaus laidos užkulisiai

Tiesa, kartą teko sulaukti ir naktinio estrados grando Kastyčio Kerbedžio skambučio, su prašymu iš eterio išimti vieną jo neapgalvotai pasakytą sakinį. Laidos komanda dar tą pačią naktį permontavo laidą, o žiūrovai nė nepastebėjo montažo triuko.

Pasitaikė ir atvejis, kai jau artėjant laidos eteriui viena garsi pašnekovė paprašė laidos neberodyti. „Gal pasigailėjo savo atvirumo", – samprotavo laidos vedėjas. Ir čia pat pridūrė, kad savo karjeroje jis visuomet vadovaujasi nerašytu garbės kodeksu „nepakenkti pašnekovui, net jei dėl to ir nukentėtų pati laida" ar, kaip nutiko šiuo atveju, tektų skaičiuoti nuostolius.

Būtent dėl aukščiausių žurnalistinės etikos standartų, pas Edvardą į studiją atvyksta pakalbėti net ir tos garsenybės, kurios metų metus žurnalistams nedalija interviu.

„Būna prašymų sustabdyti filmavimą, arba jį pratęsti kitą dieną, kai emocijos susigulės, pasitaiko, kad pašnekovai studijoje taip ir nepasirodo, nors dar telefonu tvirtino jau esantys pakeliui į filmavimo aikštelę. Taip nutiko su viena garsia radijo laidų vedėja. Tačiau čia ne tik televizija, čia – gyvenimas, ir jame pasitaiko visko", – nė kiek nesisieloja E.Žičkus.

Laidos užkulisiai – galerijoje:

Jis džiaugiasi naujajam projektui subūręs tikrų profesionalų komandą, tad įveikti ypač stresines situacijas dar prieš įsijungiant kameroms, padeda režisierė, operatorius, grimerė, o kartais... studijos dekoratorė.

„Pamenu, kai į pokalbį atėjęs parlamentaras Aurelijus Veryga pasijuokė tik ką telefonu kalbėjęs su prieš tai jo vietoje sėdėjusia partiete Agne Širinskiene, kuri išsidavė labai nenorėjusi duoti man interviu, bet po laidos išėjo tarsi ant sparnų. O žiūrovų ir jos kolegų vertinimu, tai, ko gero, buvo pirmas kartas, kai savo gyvenimą po devyniais užraktais sauganti A.Širinskienė taip atvirai kalbėjo apie savo santuoką, vyrą ir tai, kodėl taip ir nesusilaukė vaikų – tai tikrai glosto širdį, nes įrodo, jog dirbame profesionaliai", – sakė laidos kūrėjas.

Tuo metu humoristas Justinas Jankevičius, jau baigiantis filmavimui tiesiai šviesiai pareiškė: „Jei tave kalbina Žičkus, vadinasi gyvenime darai kažką gerai." Panašios reakcijos sulaukta ir iš dainininkės bei aktorės Ingos Jankauskaitės, kuri filmavimo pradžioje netikėtai prisipažino, kad labai jaudinasi dėl interviu, prieš jį nemiegojo visą naktį, o po to pridūrė: „Žičkus, matyt, labai drąsus ir atkaklus žurnalistas, jei mane įkalbėjo filmuotis."

Šią laidą 15min žiūrovai išvys jau birželio pabaigoje.

Asmeninio albumo nuotr./Edvardo Žičkaus laidos užkulisiai
Asmeninio albumo nuotr./Edvardo Žičkaus laidos užkulisiai

Redakcija taip pat sulaukia įvairių reakcijų, kurias išprovokuoja atviram pašnekesiui pasiryžusios lietuvių garsenybės. Viename laiške moteris dėkojo už išgirstą menininkės Jolitos Vaitkutės išpažintį apie kovą su psichine liga – bipoliniu sutrikimu. „Šis interviu man labai padėjo susivokti savo bėdose ir ieškoti pagalbos", – redakcijai jautriai rašė žiūrovė.

„Mūsų planuose – pakalbinti ir prezidentą, ir užsienio garsenybes, kad tik greičiau baigtųsi karantinas, atlaisvėtų suvaržymai ir vėl atsirastų galimybė pas savo pašnekovus keliauti į užsienio šalis", – ateities planų neslepia jau beveik pusmetį gyvuojančios pokalbių laidos autorius Edvardas Žičkus, kurio vedamą laidą galima žiūrėti kiekvieną sekmadienį 20.00 val portale 15min.

VIDEO: „Edvardas Žičkus. Be ribų“ su Ramūnu Rudoku (Anonsas)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas