Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edita ir Darjušas Lavrinovičiai Kalėdas sutiks Dubajuje: prie eglės – visa šeima drauge

Ne visi Kalėdas sutinka savoje šalyje – kai kurie gražiausią metų šventę nusprendžia paminėti svetur, pavyzdžiui, šiltuosiuose kraštuose. To šįmet panoro ir krepšininkas Darjušas Lavrinovičius su žmona Edita ir vaikais, Kalėdoms išvykę į Dubajų. Apie kalėdines nuotaikas, tradicijas E.Lavrinovič mielai sutiko papasakoti ir 15min.
Edita ir Darjušas Lavrinovičiai su vaikais
Edita ir Darjušas Lavrinovičiai su vaikais

Pokalbio su 15min metu Edita neslėpė, kad jai ir Darjušui Kalėdos – viena laukiamiausių, gražiausių ir stebuklingiausių šeimos švenčių metuose.

„Jos metu laikomės tradicijų – susirenka visi artimiausieji, tėveliai, uošviai, kartu einame į bažnyčią, o paskui susėdame prie bendro stalo“, – Kalėdų ypatybėmis dalijosi E.Lavrinovič.

Gražiausių žiemos švenčių Edita sako neįsivaizduojanti ir be tradicinių dvylikos patiekalų. Ant šeimos stalo visuomet būna kūčiukai, silkė, žuvis, mišrainė, tradiciniai lietuviški valgiai.

Edita ir Darjušas Lavrinovičiai su vaikais Dubajuje
Edita ir Darjušas Lavrinovičiai su vaikais Dubajuje

Iš vaikystės Editai labiausiai įsirėžęs Kalėdų akcentas vis dėlto yra Kalėdų Senelis.

Tiesa, dabar vaikus su Darjušu ji tikino mokanti, kad Kalėdos – tai ne vien tik dovanos. Atžaloms – Titui, Darjušui ir Leylai – pora stengiasi perteikti ir tikrąją šventės prasmę.

Vis dėlto šiemet Kalėdos šeimai bus šiek tiek kitokios – jas sutiks ne Lietuvoje, o Dubajuje.

„Pirmą kartą jas su šeima nusprendėme praleisti šiltuosiuose kraštuose“, – atskleidė E.Lavrinovič.

Nepaisant to, Edita 15min pasakojo, kad šiemet kalėdinę dvasią pajuto dar gruodžio pirmąją, tądien namuose suspindo eglutė. Iš anksto ruoštis didžiausioms metų šventėms jos ir Darjušo šeimoje jau tapo įprasta.

„Kaip ir kasmet, stengiamės puošti pirmą gruodžio mėnesio savaitę, kad galėtumėme kuo ilgiau pasidžiaugti Kalėdų ir Naujųjų metų nuotaikomis“, – paaiškinusi šyptelėjo E.Lavrinovič.

Ji pridūrė, kad dažniausiai pasisako už gyvą, o ne dirbtinę eglutę, ir tam yra viena esminė priežastis: „Gyvos eglutės kvapas namuose suteikia žymiai daugiau kalėdinės atmosferos.“

Edita ir Darjušas Lavrinovičiai su vaikais Dubajuje
Edita ir Darjušas Lavrinovičiai su vaikais Dubajuje

Prakalbus apie žaliaskarės puošimą, Edita teigė, kad šeimos namuose eglė žėri daugiausia baltos ir sidabro spalvos žaisliukais, pirktais dar prieš keletą metų. Be to, pabrėžė kasmet tikrai neįsigyjanti vis naujų papuošimų.

„Nebent kažkuris labai patinka – tuomet kolekciją papildome“ – vis dėlto pridūrė ji.

Edita kalbėdama su 15min taip pat pasidžiaugė, kad eglutę dažniausiai puošia visi šeimos nariai drauge. Ne išimtis buvo ir šis kartas.

„Šiais metais kaip tik sutapo, kad visa šeimyna buvome kartu, bet daugiausia prie puošimo prisidėjo mano vyrai“, – prisiminusi nusijuokė E.Lavrinovič.

Tiesa, Edita prisipažino laiško Kalėdų Seneliui šiemet nerašiusi.

„Jo nieko neprašiau, bet jeigu buvau gera ir nusipelniau, tai gal neužmirš manęs ir kažką atneš“, – vylėsi ji, visiems 15min skaitytojams linkėdama sveikatos ir laimės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas