Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tyrimas dėl E.Mildažytės vairavimo neblaiviai baigtas greituoju būdu – laukia teismas

Policijai baigus tyrimą, prokuratūra perdavė į sostinės teismą didelį atgarsį visuomenėje sukėlusią baudžiamąją bylą – žurnalistei, seniau gyvavusios legendinės laidos „Bėdų turgus“ vedėjai Editai Mildažytei už vairavimą neblaivai realiai gresia bauda ir teistumas bei laikinas draudimas vairuoti transporto priemones.
Koncerto Katedros aikštėje akimirka
Edita Mildažytė renginio metu / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje 15min ketvirtadienį sužinojo, kad E.Mildažytės baudžiamoji byla dėl vairavimo neblaiviai jau ištirta, visa medžiaga neseniai perduota teismui.

Bylą su kaltinamuoju aktu, surašytu itin sparčiai, vos per 10 kalendorinių dienų, teisėjams perdavė Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokuroras.

15min primena, kad E.Mildažytė, vairavusi automobilį „Honda Jazz“, buvo sulaikyta neblaivi lemtingą sekmadienį, rugsėjo 19-ąją, Vilniuje, Nemenčinės plente. Kaip skelbta anksčiau, jai nustatytas vidutinis (2,36 prom.) girtumas.

Naktį po sulaikymo garsi moteris praleido areštinėje, iš kurios pasišalino sėkmingai išvengusi žiniasklaidos dėmesio, pro galines duris.

Netrukus viešame laiške E.Mildažytė išreiškė savo mintis apie šią situaciją ir atsiprašė.

Atgaila vairuotojai gali būti naudinga ir juridine prasme: paprastai kritinis požiūris į nusikalstamą savo elgesį teisminio proceso metu įvertinamas kaip atsakomybę lengvinanti aplinkybė.

15min žiniomis, konkreti posėdžio data Vilniaus miesto apylinkės teisme dar nepaskirta.

Byloje E.Mildažytei inkriminuojamas Baudžiamojo kodekso (BK) 281(1) straipsnis „Transporto priemonių vairavimas, kai vairuoja neblaivus asmuo“.

Tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų, numato BK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas