Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Jackaitė. 15 faktų, kurių apie mane nežinojote

Turbūt niekada negirdėjote, kad aktorė Eglė Jackaitė (37) iš tiesų yra visai ne Eglė, kad ji yra kilusi iš itin gausios šeimos ir kad dar vaikystėje nusprendė, jog dirbs teatre. Šiuos ir begalę kitų nežinomų faktų apie save pažėrė pati pašnekovė.
Eglė Jackaitė
Eglė Jackaitė / G. Skaraitienės nuotr.
Temos: 1 Eglė Jackaitė

1. Aš turiu du vardus. Pirmasis yra Gileta, o antrasis – Eglė. Visuose mano dokumentuose parašyta, kad esu Gileta Eglė Jackaitė. Kaip atsitiko, kad gavau net du vardus? Mano tėtis labai mylėjo mamą, kurios vardas buvo Gileta, todėl jos garbei ir suteikė man šį vardą. Tiesa, mama labai norėjo, kad būčiau pavadinta Eglute. Vis dėlto mano gimimo dokumentus pildė tėtis ir juose užrašė, kad pirmasis mano vardas yra Gileta, o antrasis – Eglė.

2. Mokykloje buvau greičiausia bėgikė tarp savo bendraamžių. Atstovavau savo mokymo įstaigai daugybėje varžybų. Iki šiol namie turiu krūvas diplomų. Apskritai sportas man niekada nebuvo svetimas. Štai ir prieš dešimt dienų vėl nusprendžiau kasdien bėgioti krosą.

3. Dievinu aukštį ir greitį. Mane žavi ekstremalus sportas. Dar vaikystėje su gera savo drauge, kuri buvo šuolininkė į vandenį, šokinėdavome nuo tramplinų. Ir dabar lengvai galėčiau šokti ant galvos į kokį nors vandens telkinį iš 5 metrų aukščio.

4. Per visą savo gyvenimą turėjau tik 4 automobilius, nors vairuoju jau šešiolika metų. Pirmoji mano transporto priemonė buvo „Opel Ascona“, vėliau įsigijau „Mitsubishi Colt“, turėjau SLK klasės „Mercedes“ kabrioletą, o dabar džiaugiuosi visureigiu „Range Rover Sport“. Jį įsigijau po to, kai su trečiuoju automobiliu patyriau baisią avariją – supratau, kad man reikalinga didelė transporto priemonė.

5. Viena iš įspūdingiausių mano kelionių buvo į Indiją. Nors esu apkeliavusi daug kraštų, bene didžiausią įspūdį paliko šis nuostabus pasaulio kampelis. Jame atradau sielos ramybę. Nors kelionės sąlygos ir nebuvo pačios geriausios – viename kambaryje tekdavo miegoti su krūva žmonių, tai visiškai netrukdė.

6. Kasdien stengiuosi atrasti laiko meditacijai ir tylai. Tai praktikuoju jau beveik šešerius metus. Vos atsilaisvinusi nuo darbų, stengiuosi pasimėgauti tyla ir ramybe. Tai padeda nusiteikti pozityviai, įsiklausyti į save ir džiaugtis dvasiniu pasitenkinimu.

7. Labai lengvai įsimenu man patinkančias eiles, ypač apie meilę. Net pabudusi naktį galėčiau nesuklysdama padeklamuoti mėgstamą eilėraštį. Dievinu Salomėjos Nėries ir Aleksandro Puškino kūrybą. Galėčiau ir dabar paskaityti net prieš trisdešimt metų išgirstus šių autorių eilėraščius.

8. Mano vaikystės svajonė buvo tapti aktore arba diktore. Taigi, mano troškimai išsipildė. Kad esu aktorė, žino daugelis, bet ne visi girdėjo, jog turiu ir diktoriaus darbo patirties – esu įgarsinusi begales reklamų radijuje ir televizijoje. O labiausiai nenorėjau dirbti darbo, kuris būtų susijęs su matematika. Na, buhalterė ar tiksliųjų mokslų mokytoja iš manęs būtų prasta...

9. Daug metų dirbau įvairiose radijo stotyse Klaipėdoje. Tą laikotarpį prisimenu su geriausiomis emocijomis. Dirbau tiek su kolegėmis, tiek viena – turėjau autorinę laidą. Galima sakyti, kad dirbti radijuje buvo tarsi maloniausias laisvalaikio leidimo būdas, už kurį dar ir mokėdavo.

10. Mano gimtinė yra Telšiai, o ne Klaipėda, kaip daugelis galvoja. Aš didžiuojuosi savo kilme ir gimtuoju miestu. Puikiai kalbu žemaitiškai. Beje, gana įdomi mano gimimo istorija. Belstis į šį pasaulį pradėjau tuomet, kai mano mama lankėsi... kino teatre. Laimė, tėvai spėjo nuvykti iki ligoninės!

11. Vaikystėje man teko pakeisti net 7 mokyklas. Taip nutikdavo dėl to, kad tėvai daug kartų kraustėsi iš vieno miesto į kitą. Man yra tekę mokytis Telšiuose, Vilniuje, Kaune, Mažeikiuose...

12. Ištekėjau būdama dvidešimties už bendrakursio. Su juo susilaukėme sūnaus. Mudviejų santuoka truko penkerius metus, paskui išsiskyrėme, tačiau palaikėme draugiškus ryšius. Iki šiol mielai bendraujame. Kadangi jis yra aktorius ir mes dirbame viename teatre, dažnai susitinkame ir scenoje.

13. Esu kilusi iš labai didelės šeimos: turiu 5 seseris ir 3 brolius. Kaip taip nutiko? Mano tėvai išsiskyrė tuomet, kai man buvo vos metukai. Vėliau mama susilaukė dar keturių vaikų, o tėtis – dviejų. Tiesa, dėl tam tikrų aplinkybių beveik nepažįstu savo šeimos narių iš mamos pusės, o su tėčio vaikais iki šiol palaikome šiltus ryšius. Jauniausioms mano seserims dabar yra 18 ir 19 metų.

14. Nuo 15 metų arbatą geriu be cukraus. Tik taip pajuntu tikrąjį jos skonį. O viskas prasidėjo nuo turistinio žygio paauglystėje, kurio metu su bičiuliais gėrėme nesaldintą arbatą. Taip nutiko todėl, kad gamtoje neturėjome cukraus. Tas arbatos skonis man taip patiko, kad visam laikui atsisakiau saldumo ir nebegadinu gėrimo skonio jokiais saldikliais.

15. Esu buvusi dantų pastos „Colgate“ reklamos veidu Lietuvoje. Ta reklama buvo filmuota daugiau nei prieš dešimtmetį. Atsimenu, tais laikais net buvau vadinama „Colgate“ mergaite. Yra žmonių, kurie dar ir dabar mane kartais taip pašaukia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas