Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eklerų receptas pagal Kotrynos Starkienės mamą: visa paslaptis slypi įdare

Tie, kurie mėgsta gaminti, visuomet stengiasi rasti naujų ir dar nebandytų skonių. Tačiau anksčiau ar vėliau, ir vėl norisi grįžti prie to, kas kelia širdžiai mieliausius sentimentus, primena vaikystę ar kitą svarbų gyvenimo laikotarpį. Tokių receptų turi prikaupusi ir Kotryna Starkienė.
Kotryna Starkienė
Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.

„Mano receptų skrynelėje yra ypatinga kategorija, pavadinimu „Palikimas“. Tai – receptai, kuriuos išmokau iš savo mamos, močiutės ir anytos. Tai receptai, kurie kelia šiltus prisiminimus!“ – intriguoja K. Starkienė.

Šį šeštadienio rytą K.Starkienė pasidalino dviejų lengvai paruošiamų, tačiau ypatingai skanių patiekalų receptais – mėsos pyrago, kurį kepdavo Kotrynos vyro Martyno Starkaus mama, ir eklerų su sviestinių kremu, kuriuos ruošdavo kulinarės mama. Eklerai iki šiol Kotrynai primena vaikystę!

Eklerai su sviestiniu kremu

Tešlai reikės:

  • 200 g miltų;
  • 320 g vandens;
  • 120 g sviesto;
  • žiupsnelio druskos;
  • 4 kiaušinių.

Eklerų kremui reikės:

  • 400 g kambario temperatūros sviesto;
  • 1,5 indelio kambario temperatūros saldaus sutirštinto pieno.

Gaminimo eiga:

Supylę vandenį į puodą, įberkite druskos ir sudėkite sviestą. Viską kaitinkite tol, kol sviestas ištirps ir vanduo pradės lėtai virti. Tuomet suberkite miltus, o sumažinę ugnį iki vidutinės, maišykite ją tol, kol tešla taps vientisa ir sušoks į vieną gumulą.

Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite jį kelioms minutėms atvėsti. Vėliau vieną po kito įmuškite kiaušinius, kaskart gerai pamaišydami tešlą.

Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, dėkite po šaukštelį tešlos, o tuomet skardą pašaukite kepti į 190 laipsnių temperatūroje įkaitintą orkaitę. Kepkite eklerus tol, kol jie išsipūs ir lengvai apskrus.

Per šį laiką paruoškite eklerams skirtą kremą. Tam pirmiausiai prireiks gerai išplakti sviestą, o vėliau, plona srovele, supilti sutirštintą pieną. Kremą plakite tol, kol jis taps vientisas ir purus.

Atvėsusius eklerus įpjaukite ir į vidų įdėkite šaukštelį kremo. Ir viskas – skanaus!

TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės eklerai
TV3 nuotr./Kotrynos Starkienės eklerai

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai