Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Elektros sąskaitos šokiruota Rūta Lukoševičiūtė tūno tamsoje: „Tai absurdas. Nežinau, ką daryti“

Televizijos laidų prodiuserė, žurnalistė, dainų tekstų autorė Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė susidūrė su nepavydėtina situacija. Sulaukusi Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) laiško, ji išvydo milžinišką sumą, kurią turi sumokėti už sunaudotą elektrą.
Rūta Lukoševičiūtė
Rūta Lukoševičiūtė / Artūro Gerulskio ir stopkadro nuotr.

Antradienio vakarą prodiuserė Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė pasidalijo vaizdo įrašu sėdėdama tamsoje. Kreipdamasi į sekėjus feisbuke, ji papasakojo su kokia absurdiška situacija teko susidurti. Įrašu Rūta sutiko pasidalinti su portalu Žmonės.lt.

„Sėdžiu tamsoje ir tam yra labai rimta priežastis. Istorija tokia: buvo pas mus atvažiavę ESO, patikrino mūsų skaitiklių duomenis ir gaunu sąskaitą, kuri siekia nei daug, nei mažai – 7 951 eurą. Kai parašiau jiems laišką, jie rašo, kad pildžiau elektros suvartojimą ne visai tvarkingai. Tai kiek reik būti netvarkingai, kad gautum tokią sąskaitą? O kaip yra jums buvę gyvenime, kokia jūsų patirtis?“, – antradienio vakarą tamsoje kalbėjo Rūta.

D.Stankaus nuotr./Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė
D.Stankaus nuotr./Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė

Portalui Žmonės.lt susisiekus su laidų prodiusere, ji patikino nežinanti, kaip galėjo susidaryti tokia didelė suma.

„Man sunku pasakyti, kodėl. Mes kiekvieną mėnesį mokame ir deklaruojame elektrą. Atvažiavo, patikrino ir po patikrinimo tokią sąskaitą gavome. Paaiškinimo nėra, sako, kad viskas tvarkoje, geras, nesugedęs skaitiklis. Net nežinau, ką toliau daryti ir kaip elgtis. Kiek rašė žmonės, tai praktiškai baigiasi teismuose ir ne visada žmonės laimi, o sumos panašios kaip mano. Net neįsivaizduoju, ką čia reiktų judinti, kad Lietuvos žmonės nebūtų taip skriaudžiami“, – sakė Rūta Lukoševičiūtė.

Paklausus, ar neketina kreiptis į teismą, Rūta pateikė tokį komentarą:„Pirmiausia, man atrodo, reikėtų išsiaiškinti su ESO. Jie tikina, kad, matyt, buvo netvarkingai skaičiuojama. Net paėmus tuos skaičiavimus, vis tiek neišeina tiek, kiek per mėnesį vidutiniškai išnaudoji. Mes, kaip šeima, apie 250 kilovatvalandžių išnaudojam, o ten susidarė skirtumas 34 tūkst. kilovatvalandžių. Tai kiek čia reikia pleškinti elektros, kad tiek išeitų? Fiziškai negali taip būti net sujungus viską, ką turi. Jie patys negali paaiškint, tiesiog mokėk ir viskas“.

„Nežinau, absurdiška ir beviltiška situacija. Mano atvejis – ne vienintelis, tokių labai daug. Tai kiek žmonių tiesiog tylėdami susimoka tokias sumas? Čia baisu, kažkas iš to lobsta, kad kažkokia sistema nesuveikia iki galo“, – pridūrė ji.

Portalas Žmonės.lt susisiekė su „Ignitis group“. Jų komentarą galite skaityti ČIA.

Elektra

Netrukus mūsų šeima liks be elektros. Ir tai ne cunamis, ne audra, o milžiniška sąskaita. Daugiau info - video įraše.

Posted by Ruta Lukoseviciute Daudienė on Tuesday, September 17, 2024

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas