Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizija“ pakibo ant plauko: konkursas Šveicarijoje gali neįvykti

Šveicarijos ultra konservatyvi partija, Federacinė Demokratinė Sąjunga (EDU), siekia surengti referendumą prieš 2025-ųjų „Eurovizijos“ rengimą Bazelyje. Partija pateikė surinktus parašus Bazelio kantono parlamentui, o jei parašai bus patvirtinti, referendumas vyks lapkričio 24 dieną.
Nemo / Martin Meissner / AP
Nemo / Martin Meissner / AP

2024 metų rugsėjo 11 dieną Bazelio kantono parlamentas priėmė sprendimą imti apie 40 mln. eurų (37,5 mln. Šveicarijos frankų) vertės paskolą, skirtą 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkurso rengimui – šiam sprendimui pritarė 87 parlamento nariai, 4 balsavo prieš ir 4 susilaikė. Prieš balsavo išskirtinai tik EDU partijos nariai.

Šios partijos teigimu, „Eurovizija“ yra „homoseksualų propagandinis renginys“, joje per daug antisemitizmo, piktžodžiavimo, satanizmo, ir todėl nereikėtų jos rengti Bazelyje ar apskritai Šveicarijoje. Anot EDU, yra geresnių būdų panaudoti pinigus, nei šio konkurso rengimui, rašo eurodiena.lt.

Basel.com nuotr./Bazelis, Šveicarija
Basel.com nuotr./Bazelis, Šveicarija

Šiandien, spalio 26 dieną, EDU pateikė 4203 surinktus parašus (minimalus reikalavimas – 2000). Parašai greitu metu bus patikrinti ir, jei bus patvirtinti Bazelio valstybinės kanceliarijos, referendumas vyks. Referendumas tuomet vyktų lapkričio 24 dieną.

Nors ir realu, kad referendumas vyks, turint omenyje mažą partijos populiarumą ir faktą, kad sprendimas dėl paskolos „Eurovizijos“ rengimui jau yra priimtas su absoliučios daugumos Parlamento pritarimu, mažai tikėtina, kad referendumas bus sėkmingas, rašo eurodiena.lt.

Šveicarija teisę organizuoti kitų metų „Euroviziją“ iškovojo, kai Nemo su daina „The Code“ nugalėjo šių metų konkurse. Rugpjūčio pabaigoje paaiškėjo, kad 2025 metų „Eurovizija“ vyks Bazelyje gegužės 13, 15 ir 17 dienomis. Plačiau galite skaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai