Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fara – apie mitybą: atskleidė, kam jaučia didžiausią silpnybę ir kodėl nevalgo saldumynų

Legendinės grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas-Fara savo muzika ir dainomis jau daugybę metų šildo gerbėjų širdis. Tačiau, kaip paaiškėjo TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“, muzika – ne vienintelis jo talentas. Pasirodo, kad žinomas vyras talentų turi ir savo namų virtuvėje!
fara
fara / TV laidos stop kadras

Kaip ir praėjusieji laidos svečiai, Fara Ilonai atskleidė savo TOP 3 mėgstamiausius ingredientus. Tiesa, šįkart Ilonai buvo mestas tikras iššūkis, nes visi dainininko produktai buvo išties labai aštrūs – ridikėliai, krienai ir aitrioji paprika! Koks patiekalas gims iš šių ingredientų?

Ilona sumąstė paruošti gardžius jautienos kukulius su rikotos sūriu ir pomidorų padažu. Žinoma, patiekale buvo panaudoti visi trys Faros išvardinti ingredientai! Tik ar jai pavyko nustebinti Aleksandrą, kai būtent kotletai yra firminis jo patiekalas?

„Ką jau tikrai moku, tai pagaminti gardžiausius kotletus. Esu tikras profesionalas“, – laidos vedėjai atskleidė jis.

Taip pat dainininkas papasakojo, kuo jį taip traukia aštrus maistas. Pasak vyro, visi jo valgomi produktai turi turėti ryškų skonį ir kvapą.

„Nuo mažens nemėgstu saldumynų – nei jų skonio, nei kvapo. Labiausiai mėgstu tuos produktus, ypatingai daržoves ir prieskonius, kurie man truputėlį drasko gerklę. Tik tada aš pajaučiu tikrąjį maisto skonį“, – pasakojo pašnekovas.

Atlikėjas netgi juokauja, kad krienus valgyti pradėjo nuo pat gimimo! „Juokaudamas galiu sakyti, kad krienus pradėjau valgyti jau su mamos pienu – nuo pat kūdikystės. Prisimenu, kai vaikystėje pusryčiams dažniausiai valgydavau kiaušinienę, dešreles ar sumuštinius ir juos visus pagardindavau krienais. Jie visuomet privalėdavo būti šalia. Kalbant apie daržoves, vieniems gal patinka pomidorai, agurkėliai ar paprika, o man numeris vienas yra ridikėliai. Tiesa, aitrioji paprika taip pat ne išimtis. Pirmą kartą ją ragavau gastrolėse, Sakartvele. Pamenu, kaip atsikandau didelį kąsnį, o vėliau nė nežinojau, kur dėtis, ir kaip malšinti tą aštrumą“, – kalbėjo A.Ivanauskas-Fara.

Prisiminęs vaikystę, dainininkas papasakojo ir apie savo mamą bei jos gamintus gardžiausius patiekalus.

Organizatorių nuotr./A.Ivanauskas-Fara TV laidoje „Virtuvės istorijos“
Organizatorių nuotr./A.Ivanauskas-Fara TV laidoje „Virtuvės istorijos“

„Kai buvau mažas, mano mama dažniausiai gamindavo kotletus, kurie būdavo išties neapsakomo skonio. Taip pat atsimenu ir jos darytus mažus koldūniukus. Ji juos ruošdavo savomis rankomis, todėl prie jų plušėdavo visą dieną. Svarbu tai, kad vietoje maltos mėsos, mama visą mėsą supjaustydavo ir pati sukapodavo, tad tai užtrukdavo išties labai ilgai. Dar iki šiol prisimenu, kaip ji manęs klausdavo, kiek koldūniukų norėsiu, o aš jai atsakydavau, kad 120 vienetų“, – juokavo Aleksandras.

Tiesa, nors virtuvė nesvetima ir Farai, dažniausiai namuose čia sukasi jo antroji pusė. „Namie dažniau gamina žmona, nes man tiesiog trūksta laiko. Žinoma, ji taip pat nėra visada laisva, tačiau yra šiek tiek mažiau užsiėmusi nei aš. Tačiau aš pasistengiau, kad ji turėtų svajonių virtuvę, kur jai gaminti būtų visuomet malonu“, – kalbėjo dainininkas.

Kol Ilona ir Aleksandras ragavo savo gamintą patiekalą, kepsninių guru, virtuvės šefas Robertas Svetlauskas paruošė kai ką neįtikėtino – indiškas česnakines Naan duoneles, kurias patiekė kartu su įvairiais paštetais ir marinuotomis daržovėmis.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai