Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Festivalyje „Sveika, Neringa“ koncertavusi Monika Liu: „Tai yra visų mūsų atsakomybė“

„Ačiū labai kiekvienam, kuris šį fantastiško grožio savaitgalį atvyko į festivalį „Sveika, Neringa“. Jūs sukūrėte ne tik nuostabią atmosferą koncertui, bet ir parodėte, kad šios vietos išsaugojimas yra visų mūsų atsakomybė“, – po pasirodymo festivalyje teigė Monika Liu.
Devintojo festivalio „Sveika, Neringa“ akimirkos
Devintojo festivalio „Sveika, Neringa“ akimirkos / Artiom Myškin nuotr.
Temos: 2 Neringa Monika Liu

Vasariškai šiltą šeštadienį festivalis „Sveika, Neringa“ į Juodkrantę pritraukė šimtus dalyvių ir savanorių iš visos Lietuvos. Šiemetinio festivalio metu savanoriai aktyviai prisidėjo prie Naglių rezervate esančių išskirtinio grožio Pilkųjų kopų tvarkymo. Dalyviai padėjo šalinti kopas kasmet vis labiau užkariaujančias pušeles ir invazinius augalus.

Artiom Myškin nuotr./Devintojo festivalio „Sveika, Neringa“ akimirkos
Artiom Myškin nuotr./Devintojo festivalio „Sveika, Neringa“ akimirkos

Renginio pradininkas žurnalistas Edmundo Jakilaitis džiaugėsi, kad kasmet festivalis pritraukia minias žmonių, kuriems rūpi ne tik gerai praleisti laiką Neringoje, bet ir prisidėti prie unikalaus UNESCO gamtinio paveldo išsaugojimo.

„Ruduo tikriausiai yra geriausias metas aplankyti šį kampelį, pasimėgauti jo išskirtinumu ir ramybe. Tuo labiau, kai ruduo džiugina tokiais vasariškais orais. Labai smagu, kad žmonės čia atvyko iš įvairių Lietuvos vietų ne tik tam, kad puikiai praleistų laiką, pasimėgautų koncertu ar kitomis veiklomis, bet ir prisidėtų prie šio išskirtinio gamtos kampelio išsaugojimo“, – teigė E.Jakilaitis.

Po kopų tvarkymo darbų festivalio „Sveika, Neringa“ dalyviai turėjo galimybę sudalyvauti ir išskirtinėje konferencijoje. Pirmą kartą Juodkrantėje organizuotoje konferencijoje „Baltijos jūros ekologinė ateitis“ apie Baltijos jūros ekologinę situaciją, Kaliningrado karinių veiksmų įtaką jūros ekologijai, socioekologinę jūros sistemą ir kitus svarbius regiono ekologijai klausimus diskutavo politikos, verslo, kariuomenės atstovai, visuomenininkai bei mokslininkai.

Konferenciją „Baltijos jūros ekologinė ateitis“ šiemet inicijavo tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables“, kuri aktyviai vysto atsinaujinančios energetikos projektus visame Baltijos regione bei pačioje Baltijos jūroje.

Po konferencijos dalyvių laukė populiarios Lietuvos atlikėjos Monikos Liu koncertas. Pasirodymo metu Monika dėkojo festivalio organizatoriams ir kiekvienam iš dalyvių, kurie neliko abejingi ir skyrė laiko prisidėti prie Kuršių nerijos gamtovaizdžio išsaugojimo.

Artiom Myškin nuotr./Devintojo festivalio „Sveika, Neringa“ akimirkos
Artiom Myškin nuotr./Devintojo festivalio „Sveika, Neringa“ akimirkos

„Neringa yra gamtos stebuklas, kuriuo mes visi privalome rūpintis ir išsaugoti jį ateities kartoms. Labai didžiuojuosi visais žmonėmis, kurie imasi panašių iniciatyvų. Mes esame gamtos dalis, todėl privalome gerbti savo namus ir jais tinkamai rūpintis. Ypatingai tokiomis išskirtinėmis vietomis, kaip Kuršių nerija“,– teigė Monika Liu.

Jaukaus koncerto metu Monika Liu festivalio „Sveika, Neringa“ dalyviams atliko žinomiausias savo dainas. Susirinkusi publiką itin šiltai priėmė iš Lietuvos pajūrio kilusią atlikėją, šoko bei kartu dainavo garsiausius Monikos Liu hitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas