Kaunietis neslepia – šįkart jis užtruko kiek ilgiau nei įprastai. Vien pagrindiniams darbams sugaišo kelias paras. Pirmąją dieną jis ruošė sumanymui įgyvendinti reikiamą karkasą, o antrąją skyrė suknelei būtino „audinio“ gamybai – pjaustė, konservavo, tvirtino.
Pasak M.Vasiliausko, padaryti, kad mėsos produktai dailiai padengtų kūrinio pagrindą buvo nemenkas iššūkis. Tam prireikė ir laiko, ir žinių.
Prieš pristatydamas savo darbą publikos teismui floristas pasirūpino ir paskutiniais akcentais – dekoravo jį orchidėjų žiedais.
Į renginio vedėjo Gintaro Vidmanto klausimą, kaip jaučiasi modelis, vilkėdamas neįprastą drabužį, M.Vasiliauskui padėti pristatyti nestandartinį sprendimą sutikusi mergina juokavo: „Kiek laiko galėčiau būti apsivilkusi tokią suknelę? Na, dar kokias dvi minutes! Ji labai sunki!“.
M.Vasiliauskas sakė rinkdamasis medžiagas savo sumanymui akcentavęs, jog jie būtų lietuviški. Reikiamą kiekį produktų jam parūpino Jonavoje gamyklėlę įsteigę ir keliose Kauno parduotuvėlėse dešromis, kumpiais ar kitais mėsos gaminiais prekiaujantys lietuviškų maisto gamybos tradicijų puoselėtojai.
Floristas yra įgyvendinęs daugiau nei 40 netikėtų sumanymų – kūręs drabužius, šukuosenas, aksesuarus iš netikėčiausių produktų – monetų, butelių, bulvių žiedų, svogūnų, klevų lapų, graikinių riešutų, moliūgų sėklų, margučių, kompaktinių plokštelių, kalėdinių žaisliukų, keptų koldūnų, mašinų detalių, plunksnų, bokso pirštinių, butelių kamštelių.
„Iš mėsos produktų kūręs esu tik kartą. Tuomet suknelei prireikė 1000 dešrelių“, – sakė M.Vasiliauskas.