Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotografas Lukas Gricius – apie atostogas Maldyvuose karantino metu ir pavydėtiną jų grožį

Kol Lietuvoje spaudžia šaltukas ir pūpso seniai neregėto dydžio sniego pusnys, vienas garsiausių Lietuvos mados ir vestuvių fotografų Lukas Gricius džiaugėsi žydru vandeniu, baltu smėliu, palmėmis ir saule Maldyvuose. Egzotiniame krašte žinomas vyras ilsėjosi net keletą savaičių.
Lukas Gricius
Lukas Gricius / Partnerio nuotr.

L. Gricius teigė, kad paskutinį kartą svetur išvykęs buvo 2019 metų lapkritį. Tuomet fotografas atostogavo lietuvių pamėgtame Balyje. „Iki dabar tai buvo paskutinės mano atostogos, o po to prasidėjo pandemija, todėl natūralu, kad ilgą laiką leidau tiesiog namuose“, – pasakojo L. Gricius.

Kryptį rinkosi dėl saugumo

Atostogų kryptį – Maldyvus, Lukas pasirinko neatsitiktinai, mat Maldyvuose koronaviruso atvejų mažiau nei Lietuvoje, o prieš kelionę viso labo reikėjo pasidaryti COVID-19 testą ir sulaukti neigiamų jo rezultatų.

„Kai pradėjau planuoti atostogas, iš Lietuvos buvo galima vykti tik keturiomis kryptimis: Maldyvai, Meksika, Jungtiniai Arabų Emyratai ir Tenerifė. Maldyvai pasirodė patraukliausia ir saugiausia vieta keliavimui: nors atostogautojams kaukės neprivalomos, jas dėvi visi salose dirbantys žmonės, o didžioji dalis pramogų bei restoranai yra lauke, todėl kontaktų su kitais žmonėmis turėjau pakankamai nedaug“, – pasakojo jis.

L. Gricius teigė, kad nors tarp salų migruoti yra ganėtinai sudėtinga – jam pasisekė, nes turėjo galimybę pabūti tiek prabangiame kurorte, tiek vietinėje saloje, kurioje gyvena maldyviečiai. Ir nors Maldyvai patyrusių keliautojų dažnai vadinama gana ramia keliavimo kryptimi – anot Luko, pramogų čia yra užtektinai. „Plaukiojau ir su rykliais, rajomis, delfinais, vėžliais, taip pat kas vakarą lydėjau saulę. Išbandžiau vandens motociklus, parašiutus, linksmuosius kalnelius, kanojas ir dar daugelį kitų pramogų“, – pasakojo jis.

Labiausiai įsiminė ryškios spalvos

Lukas šypsosi, kad labiausiai Maldyvuose jam įsiminė ryškios spalvos. Fotografas sako, kad nėra matęs gražesnės spalvos vandens ir labiau išpuoselėtos, vidury vandenyno esančios salos, todėl nenuostabu, kad nors ir ilsėdamasis, įsimintinų akimirkų nepamiršo ir užfiksuoti išmaniuoju telefonu. Profesionalus fotografas sako, kad norint padaryti gražias nuotraukas mobiliuoju telefonu, svarbiausias yra apšvietimas. „Žiūrėkite, kaip krenta saulė, ir ji jus nukreips į pačius gražiausius vaizdus“, – pataria L. Gricius.

Labiau nei kraštovaizdį Lukas mėgsta fotografuoti žmones, kuriuos, kai po ranka neturi fotoaparato, užfiksuoja savo išmaniuoju „Samsung Galaxy S21 Ultra“ telefonu. „Kraštovaizdžiai – gražu, tačiau su žmonėmis juose – dar gražiau. Darant nuotraukas man svarbu ne tik graži aplinka ir apšvietimas, bet ir kokybiška kamera. Telefono „Samsung Galaxy S21 Ultra“ pagrindinis kameros objektyvas fotografuoja net 108 MP raiška. Tai leidžia užfiksuoti gražiausias nuotraukas itin detaliai“, – pasakojo jis. L. Gricius tikino, kad dėl šiame telefone esančios itin aukštos kokybės vaizdo įrašų kūrimo galimybės, atostogų metu jis pamėgo ir filmuoti.

„Labiausiai džiaugiuosi 8K vaizdo įrašų filmavimo galimybe savo naujajame „Galaxy S21 Ultra“ išmaniajame telefone. Dar niekada vaizdo įrašai nebuvo tokie gražūs ir kokybiški. Dėl to, kad šių vaizdo įrašų kokybė yra itin aukšta, pasirinkus norimą momentą, iš jų galima iškirpti ir nuotraukas. Iš atostogų daugiausiai parsivežiau vandenyno, palmių vaizdų. Taip pat tarp jų kažkur esu ir aš“, – šypsojosi jis.

Fotografas socialiniuose tinkluose nevengia dalytis, ne tik savo fotografuotais kitų žmonių, bet ir asmeniniais portretais, tačiau paklaustas kas jam lengviau: būti už kadro ar kadre, Lukas nedvejojo: – „Man daug lengviau fotografuoti. Prieš kamerą nesijaučiu laisvai. Išduosiu paslaptį: kažkada išmokau kelias pozas ir jas, nuolat keisdamas, naudoju“, – sako profesionalus fotografas.

Norite išmokti pasidaryti tobulą asmenukę? L. Gricius turi jums kelis patarimus:

  1. Svarbiausia yra šviesa, todėl fotografuokitės dienos šviesoje. Kadangi dabar daugiausiai laiko praleidžiame viduje, siūlau save fotografuoti prieš langą, kur yra gražiausia šviesa namuose.

  2. Tinkamas kampas! Visada rekomenduoju save fotografuoti iš šiek tiek aukščiau, taip neatsiras pagurklis ir akys atsivers labiau. Nuotraukose, kurios padarytos telefoną laikant truputį aukščiau, žmonės atrodo geriau.

  3. Nuotraukų redagavimas – sureguliuokite šviesumą, ryškumą ir spalvų balansą. Naudokitės nuotraukų redagavimo funkcijomis telefone arba atsisiųskite tam skirtas programėles. Mano viena mėgstamiausių – „VSCO“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas