Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Alijeva – apie Tailande ragautą skorpioną, laiko patikrintą dietą ir dukters ruošiamus valgius

Grupės „69“ narė Goda Alijeva jau daugybę metų spindi scenoje, tačiau tai – ne vienintelė jos aistra. Dainininkės gerbėjai socialiniuose tinkluose jau ne kartą galėjo pastebėti, kad tokį pat malonumą ji jaučia ir gamindama. Prie kulinarinių bandymų prisideda ir dukra, o pačiai Godai neretai būna sunku atsispirti jos gaminamiems saldėsiams.
Goda Alijeva
Goda Alijeva / Asmeninio albumo ir J.Staškausko nuotr.

Goda laidoje „Virtuvės istorijos“ papasakojo, kad maisto gamyba jos gyvenime užima tikrai nemažą dalį laiko. Tačiau kelionių metu dainininkė stengiasi pasilepinti ir pati maisto neruošti. Ne išimtis tapo ir mėnesį trukusi kelionė po egzotiškus kraštus – Balį ir Tailandą, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

Kaip teigė pašnekovė, ši kelionė maisto prasme buvo tikrai įspūdinga. O ypač didelį įspūdį jai paliko Tailande ragauti patiekalai.

„Tailandas – šalis, kurioje jūros gėrybės vienareikšmiškai yra pačios skaniausios, o gatvės maistas – tiesiog tobulas. Kur benueitum, maistas visuomet yra nerealaus skonio, idealiai pagamintas. Unikalesnio skonio kokosų ir Tom Yum sriubų nesu ragavusi niekur kitur. O omarai ten sveria net 3 kilogramus. Vieną jų, aš suvalgiau pati viena“, – apie maisto patirtis kelionėje pasakojo G.Alijeva.

J.Staškausko nuotr./Goda Alijeva
J.Staškausko nuotr./Goda Alijeva

Tiesa, Goda ryžosi paragauti ir kur kas egzotiškesnių patiekalų: „Ragavau skorpiono, svirplių. Tačiau tarakono paragauti niekaip neišdrįsau. Pirmųjų patiekalų skonis – kaip sukepusios saulėgrąžos. Niekuo neypatingas, tad ir įspūdžio toks maistas man nepaliko. Šiuos patiekalus paragavau tik dėl to, kad užsidėčiau pliusiuką. Vis dėl to, toks maistas vis dar yra laikomas įmantriu.“

Kalbėdama apie kasdienę mitybą, Goda atskleidė ir taisyklę, kurios įprato laikytis valgydama savo mėgstamiausius patiekalus.

„Labiausiai man patinka valgyti lietuviškus patiekalus, pagamintus iš mėsos. Juos valgydama, įprastai turiu tokią taisyklę – greta mėsos ar žuvies visuomet renkuosi valgyti salotas“, – pasakojo dainininkė.

tomasfoto.lt nuotr./Goda Alijeva
tomasfoto.lt nuotr./Goda Alijeva

Tačiau nors didžiąją lako dalį Goda stengiasi maitintis sveikai, ji neslepia turinti ir silpnybių.

„Manau, kad reikia klausytis savo organizmo ir stebėti, kas tau patinka ir ko norisi. Man norisi valgyti salotas. Tačiau taip pat norisi valgyti ir bandeles. Aš esu smaližė! Mėgstu bandeles, tortus, eklerus, pyragus. Blogiausia yra tai, kad mano dukra labai mėgsta tokius dalykus gaminti...“ – atviravo G.Alijeva.

Tam, kad tarp sveikos mitybos ir saldumynų palaikytų balansą bei gražias kūno formas, kartais Goda į pagalbą pasitelkia ir laiko patikrintą dietą.

„Savaitę laiko laikausi kefyro dietos. Jeigu mėgstate kefyrą, rūgpienį arba pasukas, tokia dieta – tobulas variantas. O kad visą dieną negurkšnočiau tik kefyro, kartais valgau ir grikius“, – pasakojo ji.

O pastaruoju metu Goda atrado ne tik nekaloringą, bet ir sveiką bei maistingą užkandį. Svarbiausia, kad nauju receptu mėgsta lepintis ne tik pati Goda, bet ir jos vaikai.

„Dabar atradau patiekalą iš chia sėklų – jas dažniausiai užpilu kokosų ar migdolų pienu. Ryte nebereikia vaikams gaminti pusryčių, nes jie tokį užkandį valgo taip pat. Pagardinu šį patiekalą bananais, klevų sirupu arba uogomis. Tai yra ir desertas, ir sveikas užkandis viename“, – pasakojo GAlijeva.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. tik per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais