Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Songailė su vaikais ir augintiniais kraustosi pas vyrą į JAV: „Bus nuotykis, o mes jų nebijome“

Jau netrukus Kaune gyvenanti Gintarė Songailė pakels sparnus iš Lietuvos – ji su trimis vaikais ir dviem šunimis kraustosi į JAV. Spalio pabaigoje ji išvyks į Teksasą, kur ketina apsistoti mažiausiai pusmetį – bent jau tol, kol „San Antonio Spurs“ klube dirbs jos aukštaūgis vyras, buvęs krepšininkas Darius Songaila.
Gintarė ir Darius Songailos su vaikais
Gintarė ir Darius Songailos su vaikais / 15min nuotr.

Kauno „Žalgirio“ trenerių štabe anksčiau dirbęs D.Songaila priėmė naują karjeros iššūkį ir persikėlė NBA, o pastarąsias savaites jis jau leidžia už Atlanto. Kol kas krepšininkas gyvena pasiruošimu naujam sezonui, tačiau pasiruošimo naujam etapui nuotaikos nepaleidžia ir Lietuvoje likusios šeimos.

„Sprendimas kraustytis su visa šeima nėra spontaniškas. Apie tai, kad Dariaus tolimesni darbai bus NBA, žinojome jau daugiau nei prieš metus. Tik gal negalvojome, kad viskas vyks šį rudenį, manėme, kad kraustytis teks kitąmet. Tačiau šiam žingsniui buvome pasiruošę, todėl dabar su nekantrumu laukiame kelionės“, – 15min sakė G.Songailė.

Robert Mishka nuotr./Gintarė ir Darius Songailos
Robert Mishka nuotr./Gintarė ir Darius Songailos

Ir nors D.Songaila išvyko į JAV jau kiek anksčiau, paskui vyrą ji neskubėjo. Esą pastarąsias savaites jį vienaip ar kitaip būtų mačiusi retai – krepšininko dienotvarkė užimta pasiruošimo darbais, stovyklomis.

O ir pati G.Songailė dar nori užsibaigti darbus Lietuvoje, o jau tuomet – spalį, galės ramiai pakuotis lagaminus.

„Šeima – mūsų prioritetas. Stengiamės kuo daugiau laiko praleisti kartu. Todėl abejonių, kad keliausime kartu – nebuvo, jei jau visi, tai visi, kartu važiuos ir vaikai, ir šunys, haskis Vilkas ir akita Lokis, jie juk irgi mūsų šeimos nariai“, – sakė G.Songailė.

Asmeninio albumo nuotr./Gintarė ir Darius Songailos su vaikais ir augintiniais
Asmeninio albumo nuotr./Gintarė ir Darius Songailos su vaikais ir augintiniais

Šeima neskubėjo atvykti ir dėl kitų priežasčių – per porą mėnesių D.Songaila spės pasirūpinti erdviu būstu, naujus namus paruoš gyvenimui, per tą laiką sutars dėl vaikų užimtumo svečioje šalyje.

Ir nors kol kas trejų su puse dvyniai Joris ir Herkus bei pusantrų Vėjas darželį lanko Lietuvoje, pusmečiui jį iškeis į amerikietišką. G.Songailė sako dėl to visai nesijaudinanti – berniukai lengvai adaptuojasi, čia jie turės galimybę pramokti tiek anglų, tiek ispanų kalbų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Songaila su žmona Gintare ir sūnumis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Songaila su žmona Gintare ir sūnumis

„Nesijaučiame emigruojantys. Sausį ketiname grįžti mėnesiui, norime, kad vaikai pabūtų su seneliais, kad pasidžiaugtų lietuvišku sniegu, kurio ten nebus. Tuomet vėl grįšime į San Antonijų, o ilgesniam laikui į Lietuvą – balandį, kur vėl būsime iki rudens. Taip ir gyvensime ketverius metus – pusmetį vienoje šalyje, pusmetį – kitoje“, – kalbėjo G.Songailė.

Tiesa, ar San Antonijuje pasiliks kitą sezoną, ji dar tiksliai nežino. Krepšinio pasaulyje taip pat vyksta rotacija, todėl gali būti, kad kasmet teks kraustytis į naują miestą.

Asmeninio archyvo nuotr. /Darius ir Gintarė Songailos su vaikais ir augintiniais
Asmeninio archyvo nuotr. /Darius ir Gintarė Songailos su vaikais ir augintiniais

„Tėčio karjera mums visiems labai svarbi. Džiaugiamės jo sėkme ir palaikome, norime, kad jis sutvirtintų savo pozicijas – juk tai geriausia krepšinio mokykla. Jis dirbs su geriausiu treneriu Greggu Popovičiumi – tai didelis žingsnis“, – sakė ji.

G.Songailė pasakojo, jog kelionės su nekantrumu laukia sūnūs, jie jau labai pasiilgo tėčio. „Kol kas berniukams nėra didelio skirtumo, kur gyventi, jie kelionę labiau sieja ne su nauja šalimi, o su tuo, kad vėl pamatys tėtį. Mes įpratę gyventi visi kartu, šis Dariaus išvykimas turbūt yra ilgiausias laikas, kai esame atskirai“, – sakė ji.

Nerijaus Šabanausko nuotr./Darius ir Gintarė Songailos su vaikais
Nerijaus Šabanausko nuotr./Darius ir Gintarė Songailos su vaikais

JAV Songailoms nėra svetimas kraštas. Darius čia praleido ne vienerius metus, ne kartą šalyje lankėsi, o ir kurį laiką joje gyveno ir Gintarė. Tiesa, Teksaso valstijoje ji dar nėra buvusi, todėl jau dabar svarsto, ką čia norėtų pamatyti, ką aplankyti.

„Šalis man jau nėra naujiena, tačiau Teksasą norėčiau per tą pusmetį pažinti iš arčiau. Tam, manau, galimybių turėsiu – dirbti galėsiu per atstumą, pati planuosiuosi darbo laiką, o laisvu metu žadu aplankyti ir Hjustoną, ir po Meksikos įlanką pakeliauti, gal ir į Dalasą nuvykti – veikti tikrai bus ką“, – sakė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Gintarė Songailė su vakais Vėju, Joriu ir Hariu
Asmeninio albumo nuotr./Gintarė Songailė su vakais Vėju, Joriu ir Hariu

G.Songailė juokėsi kalbėdama su krepšininko Antano Kavaliausko žmona Amanda, kuri kilusi iš Teksaso, o dabar gyvena Lietuvoje, kad jos „susikeitė“ šalimis – dabar kiekviena jų gyvens kitos gimtinėje, todėl viena kitai galės pažerti įvairių patarimų ir naudingos informacijos.

Ji užsiminė JAV ir pati užmetusi profesines meškeres, ji jau derasi dėl naujų projektų svečioje šalyje. Todėl džiaugiausi, kad gyvenimas svetur atvers galimybes ne tik asmeniniam tobulėjimui, bet ir padės užmegzti naujų ryšių. „Pasisemsiu patirties, pasitobulinsiu, bus įdomus laikas. Reikia į gyvenimą žiūrėti plačiau, paprasčiau ir imti tai, ką duoda tas gyvenimas“, – sakė ji.

Loretos Kondratės nuotr./Gintarė ir Darius Songailos
Loretos Kondratės nuotr./Gintarė ir Darius Songailos

Tačiau, kad ir kaip bebūtų, šeima savo ateitį planuoja Lietuvoje. Esą kol yra galimybių tobulėti karjeros srityje, reikia išnaudoti profesines ambicijas, o vėliau bus galima ramiai gyventi Lietuvoje.

„Darius jau dabar sako, kad pasiilgs mūsų sodybos prie ežero Lietuvoje, tačiau juk čia galėsime praleisti visą vasarą. O dabar tiesiog džiaugiamės tuo, ką turime šiandien, turime išnaudoti galimybes. Kol kas turime planą ketveriems metams, o paskui žiūrėsim. Nors ką čia labai priplanuosi – kaip sako, tu planuoji, o Dievas juokiasi“, – 15min sakė G.Songailė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento