Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gabrielės ir Ramūno Navardauskų šeimai gims ilgai lauktas pirmagimis: džiaugsmą temdo karantinas

Prieš trejus metus Gabrielė Navardauskienė ir dviratininkas Ramūnas Navardauskas sumainė vestuvinius žiedus, o dabar pasidalijo dar viena džiugia naujiena. Jų šeimą netrukus papildys labai lauktas ir planuotas pirmagimis.
Gabrielė Navardauskienė ir Ramūnas Navardauskas
Gabrielė Navardauskienė ir Ramūnas Navardauskas / Asmeninio albumo nuotr.

Sužinojusi, kad laukiasi, Gabrielė 15min pasakojo labai apsidžiaugusi, ją užplūdo daugybė emocijų. Tuo metu Ramūnas buvo išvykęs į Ispaniją, todėl moteris nusprendė sulaukti tinkamos progos ir tik tada pranešė šią naujieną savo vyrui.

„Maždaug 10 dienų slėpiau ir pasakiau tik per mūsų vestuvių metines. Tiksliau, jų išvakarėse, nes nekantravau ir norėjau pasidalinti šiuo džiaugsmu. Pamenu, prakalbome apie metines, aptarėme, kiek laiko esame kartu, kaip sekasi vedybinis gyvenimas. Tuomet pasakiau, kad laukiuosi. Dar 4 savaites buvome atskirai, todėl teko džiaugtis dviese, bet tyliai“, – šypsojosi pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Gabrielė Navardauskienė ir Ramūnas Navardauskas
Asmeninio albumo nuotr./Gabrielė Navardauskienė ir Ramūnas Navardauskas

Judviejų šeimoje pirmagimis buvo labai lauktas ir, kaip sako Gabrielė, sulauktas pačiu tinkamiausiu metu. Praeitais metais ji baigė bakalauro studijas Klaipėdos universitete, o, kai vienas svarbus žingsnis žengtas, atėjo laikas ir šeimos pagausėjimui.

Pirmomis nėštumo dienomis Gabrielė jautė jaudulį, nerimavo, svarstė ar viskas praeis be komplikacijų. Įtampa sumažėjo tik po 3 mėnesių, kai naujiena šeima pasidalijo su giminėmis ir artimais draugais.

„Viso laukimo metu jaučiuosi puikiai, esu kupina gerų emocijų, puikios savijautos, dažnai sportuoju ir kol kas dar sugebu tęsti rugsėjį pradėtas magistro studijas. Galiu teigti, kad nėštumas lengvesnis, negu tikėtasi, visoms linkiu tokios savijautos“, – pasakojo Gabrielė.

Šeima jau svarsto ir apie būsimos atžalos vardą. Nors sąrašas nėra ilgas, renkasi labai atsakingai, nes nori, kad jis atspindėtų asmenybę: „Deja, nei aš, nei Ramūnas neturėjome mums anksčiau įsiminusio vardo. Kalbėdamiesi išsirinkome porą mums patikusių, bet vėliau pastebėjau, kad vyras labai svarsto. Nusprendžiau – jo pasirinkimas bus lemiamas, o aš tiesiog pradėjau rinkti mažylio kraitelį.“

Vis dėlto laukimo džiaugsmą šiek tiek temdo dėl koronaviruso besitęsiantis karantinas. Gabrielei nerimą kelia, kad gimdymo metu šalia jos nebus vyro, bet stengiasi į viską žvelgti pozityviai, nes situacijos sako vis tiek pakeisti negalinti.

„Yra kaip yra, kur kas svarbiau saugumas. Bet koronavirusas mums atnešė ne tik blogybes. Per karantiną su Ramūnu turėjome galimybę praleisti daug laiko kartu, pasidžiaugti nėštumu. Jei ne sustoję darbai, neaišku, kiek jį matyčiau. Net nežinau ar jam pavyktų dalyvauti gimdyme, nes mažylio atkeliavimo diena tik preliminari“, – pasakojo Gabrielė.

Tiesa, ji paatviravo, kad ateityje kartu su Ramūnu svajoja ir apie daugiau atžalų, tačiau kol kas stengsis visą savo rūpestį skirti pirmagimiui.

„Norime būti kuo geresni tėvai pirmajam vaikui, padaryti jį laimingu ir geru žmogumi. O kaip seksis ateityje, bus matyti“, – šypsojosi Gabrielė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas